Razer återupplivar hybriddatorn med Project Linda

Under CES 2018 visade Razer att företagets första telefon ska ligga till grund för hybriddatorn Project Linda.

CES-mässan var fylld till bredden av intressanta tekniknyheter. Majoriteten av nyheterna handlade om smarta assistenter, smarta högtalare och smarta hemmet-prylar, men vanliga konsumentprylar presenterades också och en sådan var Razers experimentella Project Linda. Här kombineras företagets första telefon Razer Phone med en bärbar datordocka.

Den bärbara datordockan i Project Linda hyser ganska få komponenter på insidan. Utöver ett batteri som ska räcka för att ladda telefonens batteri tre gånger om ryms här även 200 gigabyte intern lagring och portar för anslutning av USB-tillbehör, en USB Type-A och en USB Type-C, samt hörlurar via 3,5 millimeters ljudutgång. Utöver detta drivs den 13,3 tum stora skärmen och dess upplösning på 2 560 x 1 440 pixel helt och hållet från Razer Phone-hårdvaran.

Telefonen ansluts till dockan via USB Type-C och placeras där en musplatta normalt sett befinner sig, vilket logiskt nog beror på att telefonens skärm faktiskt används som musplatta. Enligt rapporter från mässgolvet ska just telefonskärmen som musplatta inte fungerat särskilt smidigt, men det är fortfarande en lösning i prototypstadiet och kan bli bättre till dess att det blir en kommersiell produkt.

Tangentbordet har bestyckats med RGB-belysning, vilket är typiskt för företagets tillbehör på pc-marknaden. Stilspråket påminner mycket om den som används i företagets bärbara datorer i Razer Blade-familjen, med mattsvart och fyrkantig estetik. Dockan väger 1,25 kilo med telefonen inkluderad.

Project Linda är fortfarande ett koncept och Razer har själva sagt att det finns några buggar att åtgärda, och funktioner de hoppas kunna lägga till i den slutgiltiga produkten. Den nuvarande skärmen stöder exempelvis inte 120 Hz bilduppdatering, vilket är telefonens stora försäljningsargument. Någon uppskattad lansering har inte meddelats än.

Snabbtest: Razer Phone

TEST: Vi snabbtestar Razer Phone

Läs mer:

Kommentarer
5 svar

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.