Razer återupplivar hybriddatorn med Project Linda

Under CES 2018 visade Razer att företagets första telefon ska ligga till grund för hybriddatorn Project Linda.

CES-mässan var fylld till bredden av intressanta tekniknyheter. Majoriteten av nyheterna handlade om smarta assistenter, smarta högtalare och smarta hemmet-prylar, men vanliga konsumentprylar presenterades också och en sådan var Razers experimentella Project Linda. Här kombineras företagets första telefon Razer Phone med en bärbar datordocka.

Den bärbara datordockan i Project Linda hyser ganska få komponenter på insidan. Utöver ett batteri som ska räcka för att ladda telefonens batteri tre gånger om ryms här även 200 gigabyte intern lagring och portar för anslutning av USB-tillbehör, en USB Type-A och en USB Type-C, samt hörlurar via 3,5 millimeters ljudutgång. Utöver detta drivs den 13,3 tum stora skärmen och dess upplösning på 2 560 x 1 440 pixel helt och hållet från Razer Phone-hårdvaran.

Telefonen ansluts till dockan via USB Type-C och placeras där en musplatta normalt sett befinner sig, vilket logiskt nog beror på att telefonens skärm faktiskt används som musplatta. Enligt rapporter från mässgolvet ska just telefonskärmen som musplatta inte fungerat särskilt smidigt, men det är fortfarande en lösning i prototypstadiet och kan bli bättre till dess att det blir en kommersiell produkt.

Tangentbordet har bestyckats med RGB-belysning, vilket är typiskt för företagets tillbehör på pc-marknaden. Stilspråket påminner mycket om den som används i företagets bärbara datorer i Razer Blade-familjen, med mattsvart och fyrkantig estetik. Dockan väger 1,25 kilo med telefonen inkluderad.

Project Linda är fortfarande ett koncept och Razer har själva sagt att det finns några buggar att åtgärda, och funktioner de hoppas kunna lägga till i den slutgiltiga produkten. Den nuvarande skärmen stöder exempelvis inte 120 Hz bilduppdatering, vilket är telefonens stora försäljningsargument. Någon uppskattad lansering har inte meddelats än.

Snabbtest: Razer Phone

TEST: Vi snabbtestar Razer Phone

Läs mer:

Kommentarer
5 svar

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.