Razer återupplivar hybriddatorn med Project Linda

Under CES 2018 visade Razer att företagets första telefon ska ligga till grund för hybriddatorn Project Linda.

CES-mässan var fylld till bredden av intressanta tekniknyheter. Majoriteten av nyheterna handlade om smarta assistenter, smarta högtalare och smarta hemmet-prylar, men vanliga konsumentprylar presenterades också och en sådan var Razers experimentella Project Linda. Här kombineras företagets första telefon Razer Phone med en bärbar datordocka.

Den bärbara datordockan i Project Linda hyser ganska få komponenter på insidan. Utöver ett batteri som ska räcka för att ladda telefonens batteri tre gånger om ryms här även 200 gigabyte intern lagring och portar för anslutning av USB-tillbehör, en USB Type-A och en USB Type-C, samt hörlurar via 3,5 millimeters ljudutgång. Utöver detta drivs den 13,3 tum stora skärmen och dess upplösning på 2 560 x 1 440 pixel helt och hållet från Razer Phone-hårdvaran.

Telefonen ansluts till dockan via USB Type-C och placeras där en musplatta normalt sett befinner sig, vilket logiskt nog beror på att telefonens skärm faktiskt används som musplatta. Enligt rapporter från mässgolvet ska just telefonskärmen som musplatta inte fungerat särskilt smidigt, men det är fortfarande en lösning i prototypstadiet och kan bli bättre till dess att det blir en kommersiell produkt.

Tangentbordet har bestyckats med RGB-belysning, vilket är typiskt för företagets tillbehör på pc-marknaden. Stilspråket påminner mycket om den som används i företagets bärbara datorer i Razer Blade-familjen, med mattsvart och fyrkantig estetik. Dockan väger 1,25 kilo med telefonen inkluderad.

Project Linda är fortfarande ett koncept och Razer har själva sagt att det finns några buggar att åtgärda, och funktioner de hoppas kunna lägga till i den slutgiltiga produkten. Den nuvarande skärmen stöder exempelvis inte 120 Hz bilduppdatering, vilket är telefonens stora försäljningsargument. Någon uppskattad lansering har inte meddelats än.

Snabbtest: Razer Phone

TEST: Vi snabbtestar Razer Phone

Läs mer:

Kommentarer
5 svar

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.

Ingen näthandel ännu, men däremot molntjänster. Amazon Web Services öppnar sin verksamhet i Sverige idag.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.

Längtar du efter en portabel och vattentålig högtalare med inbyggt smart röstassistent, då är det förmodligen JBL Link 20 du behöver.

Specialversionen av Oneplus 6T får ett Mclaren-inspirerat utseende, 10 gigabyte primärminne och extra snabb snabbladdning. 99 närvarar vid lanseringseventet utanför London.