Razer återupplivar hybriddatorn med Project Linda

Under CES 2018 visade Razer att företagets första telefon ska ligga till grund för hybriddatorn Project Linda.

CES-mässan var fylld till bredden av intressanta tekniknyheter. Majoriteten av nyheterna handlade om smarta assistenter, smarta högtalare och smarta hemmet-prylar, men vanliga konsumentprylar presenterades också och en sådan var Razers experimentella Project Linda. Här kombineras företagets första telefon Razer Phone med en bärbar datordocka.

Den bärbara datordockan i Project Linda hyser ganska få komponenter på insidan. Utöver ett batteri som ska räcka för att ladda telefonens batteri tre gånger om ryms här även 200 gigabyte intern lagring och portar för anslutning av USB-tillbehör, en USB Type-A och en USB Type-C, samt hörlurar via 3,5 millimeters ljudutgång. Utöver detta drivs den 13,3 tum stora skärmen och dess upplösning på 2 560 x 1 440 pixel helt och hållet från Razer Phone-hårdvaran.

Telefonen ansluts till dockan via USB Type-C och placeras där en musplatta normalt sett befinner sig, vilket logiskt nog beror på att telefonens skärm faktiskt används som musplatta. Enligt rapporter från mässgolvet ska just telefonskärmen som musplatta inte fungerat särskilt smidigt, men det är fortfarande en lösning i prototypstadiet och kan bli bättre till dess att det blir en kommersiell produkt.

Tangentbordet har bestyckats med RGB-belysning, vilket är typiskt för företagets tillbehör på pc-marknaden. Stilspråket påminner mycket om den som används i företagets bärbara datorer i Razer Blade-familjen, med mattsvart och fyrkantig estetik. Dockan väger 1,25 kilo med telefonen inkluderad.

Project Linda är fortfarande ett koncept och Razer har själva sagt att det finns några buggar att åtgärda, och funktioner de hoppas kunna lägga till i den slutgiltiga produkten. Den nuvarande skärmen stöder exempelvis inte 120 Hz bilduppdatering, vilket är telefonens stora försäljningsargument. Någon uppskattad lansering har inte meddelats än.

Snabbtest: Razer Phone

TEST: Vi snabbtestar Razer Phone

Läs mer:

Kommentarer
5 svar

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Nu är programmering en del av grundskolans läroplan. Varför är det viktigt när det samtidigt kommer larmrapporter om att elever presterar allt sämre i de traditionella ämnena undrar du?

Lite från ingenstans skickade Apple ut en pressinbjudan idag till ett event där de planerar att prata om nya kreativa idéer för lärare och elever.

Amanda och Ida pratar om att ha ett jobb som är som julafton, Idas nya jobbdator, WWDC, Klingoner – deras mat och språk, Fibits nya klocka och "tjejprodukter".

Vetenskapsmannen Stephen Hawking somnade under veckan in i sitt hem 76 år gammal. Vi ärar hans minne med veckans fredagsvideo.

Amanda testar högtalaren JBL Boombox som levererar mycket bas, fylligt ljud, fiffiga funktioner och lång batteritid.