Tjöta som aldrig förr

Google bekräftar – Assistant lär sig svenska inom kort

Det blir att prata lokalspråk med Google Assistant under 2018. Mjukvarujätten bekräftar en utrullning till flera länder de närmaste månaderna, däribland Sverige.

Googles smarta röstassistent Assistant må vara marknadsledande på många plan, men lider av flera begränsningar. Förutom det högst subjektiva att namnet är väldigt tråkigt klarar systemet inte heller av speciellt många språk, vilket gör engelska till förstanhandsvalet för de allra flesta – en stor skillnad mot framför allt Apple Siri.

Nu väntar dock andra tider. Precis i enlighet med en sedan tidigare läckt presentation bekräftar Google att Assistant rullas ut till betydligt fler länder, med målet att nå fler än 30 språk under 2018. Sverige och svenska finns med i den första omgången, där stöd utlovas inom ett par månader. Där finns också danska, nederländska, hindi, indonesiska, norska och thai.

Samtidigt får Assistant även stöd för familjer eller arbetsplatser där fler än ett språk talas, och kan hantera dessa samtidigt. Funktionen är dock begränsad till en början, där den endast fungerar med engelska, franska samt tyska. Ytterligare språk utlovas över tid.

Om utökat stöd för Assistant även innebär en bredare satsning signerad Google i allmänhet framgår dock inte. Telefonerna Pixel och smarta högtalarna i familjen Home säljs i dagsläget inte i Sverige – i alla fall inte via sökjättens egen butik.

Är du intresserad av en Google Home när Assistant får stöd för svenska?

Källa: Google Blog

Kommentarer
9 svar

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!

Vår Jakob har tagit semester så självklart passar vi på att störa honom med frågor om vilka prylar och tjänster som han kommer använda mest under ledigheten.

Det finns många som önskar sig en ny modell av den lilla och behändiga Iphone SE, och Ida Blix håller med. I en värld av allt större mobiler behövs något greppvänligt och lagom.

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?