Tjöta som aldrig förr

Google bekräftar – Assistant lär sig svenska inom kort

Det blir att prata lokalspråk med Google Assistant under 2018. Mjukvarujätten bekräftar en utrullning till flera länder de närmaste månaderna, däribland Sverige.

Googles smarta röstassistent Assistant må vara marknadsledande på många plan, men lider av flera begränsningar. Förutom det högst subjektiva att namnet är väldigt tråkigt klarar systemet inte heller av speciellt många språk, vilket gör engelska till förstanhandsvalet för de allra flesta – en stor skillnad mot framför allt Apple Siri.

Nu väntar dock andra tider. Precis i enlighet med en sedan tidigare läckt presentation bekräftar Google att Assistant rullas ut till betydligt fler länder, med målet att nå fler än 30 språk under 2018. Sverige och svenska finns med i den första omgången, där stöd utlovas inom ett par månader. Där finns också danska, nederländska, hindi, indonesiska, norska och thai.

Samtidigt får Assistant även stöd för familjer eller arbetsplatser där fler än ett språk talas, och kan hantera dessa samtidigt. Funktionen är dock begränsad till en början, där den endast fungerar med engelska, franska samt tyska. Ytterligare språk utlovas över tid.

Om utökat stöd för Assistant även innebär en bredare satsning signerad Google i allmänhet framgår dock inte. Telefonerna Pixel och smarta högtalarna i familjen Home säljs i dagsläget inte i Sverige – i alla fall inte via sökjättens egen butik.

Är du intresserad av en Google Home när Assistant får stöd för svenska?

Källa: Google Blog

Kommentarer
9 svar

Årets nya Iphone-modeller är här! Här går vi igenom vad du bör tänka på innan du byter till en ny telefon och hur du gör för att flytta allt från din gamla. Efteråt kan du lämna din gamla telefon till någon ny eller kanske sälja den.

Med IOS 12 dök äntligen appen Genvägar upp. Har du hunnit kika på den och framför allt – har du satt upp några genvägar? Tipsa om dina favorit i den här tråden.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.