Fitbit presenterar Versa

Fitbit har nu presenterat sin nya smarta klocka som heter Versa. En klocka som inte bara är stilig utan även relativt billig.

Med Fitbit Versa gör Fitbit nu ett tredje försök att släppa en fulländad smart klocka. Företagets tidigare försök har inte varit helt lyckade men Versa ser ut att kunna bli något riktigt bra. Det som talar för bättre framgång denna gång är priset. Det ligger nämligen på runt 2 000 kronor vilket är betydligt billigare än föregångarna. Ett annat problem som företagets tidigare klockor har lidit av är tjockleken på klockorna, det är också något som Versa har löst då den är smalare och lättare.

Versa har en batteritid på fyra dagar, pulsmätare, den är vattentät ner till 50 meter, internt minne, ett snabbare operativsystem och NFC för Fitbit Pay. Det som saknas dock är GPS, något som kunde hittas i Fitbit Ionic, så för att få det krävs det att den kopplas till en telefon. Klockan stödjer alla appar och tillbehör som varit kompatibla med tidigare Fitbit-klockor.

Fitbit Versa släpps under april månad i år. Klockan släpps i färgerna svart, silver och rosa guld. Vid lanseringen kommer det även finnas ett flertal olika armbandsalternativ att välja bland.

Fitbit meddelade också att de under sommaren kommer uppdatera sin app så den får flera nya funktioner. En funktion som eftertraktats är en dedikerad menskalender och det är något som Fitbit äntligen kommer erbjuda direkt i appen.

Källa: Engadget

Kommentarer
2 svar

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.

I framtiden tros Apple byta ut sina skärmar från Samsung och LG mot egna skärmar med Micro-LED.

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Att ladda ner spel som sedan visar sig vara usla är sällan skoj. Speciellt inte om det suger en massa datatrafik i väntan på bussen. Men genom Google Play Instant ska användare kunna testa spel utan att ladda ner dem.