Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

99-akuten

Så här flyttar du bilder från Iphone och Ipad

Förmodligen fotograferar du en hel del med din Iphone och kanske också med din Ipad. Men hur du flyttar bilderna från enheten är inte helt självklart. Så här gör du!

Dela bilder till annan IOS-enhet

Apples egna Airdrop är vårt förstahands val om du vill dela filer mellan IOS-enheter som befinner sig nära varandra. Delar du mellan två IOS 11-enheter behöver du inte fundera på vilket format du ställt in för bilder och videoklipp (som vi gick igenom på första sidan). Mottagarens enhet kan läsa de nya formaten. Delar du till en enhet med en äldre IOS-version måste filerna först konverteras på ett eller annat vis vilket kommer ta längre tid.

Om det inte är din egen (andra) IOS-enhet som du vill dela något med, kan du behöva se över Airdrop-inställningen så den fungerar med alla och inte bara dina kontakter.

  • Gå till Inställningar > Allmänt > Airdrop

  • Välj Alla

Airdrop använder Bluetooth LE för att bland annat hitta enheter att dela filer med och Wifi för att skicka filer så båda dessa måste vara aktiverade för att tjänsten ska fungera.

  • Leta upp en bild (du kan välja flera direkt) i din IOS-enhet du vill dela

  • Tryck på Dela-symbolen

  • Airdrop syns överst i menyn som öppnas

  • Välj den enhet du vill dela till (ibland tar det en liten stund innan tillgängliga alternativ dyker upp)

  • Vänta tills det är klart

Tips: Vill du byta namnet på din enhet som andra ser? Gå till Inställningar > Allmänt > Om > Namn och välj något annat. Har personen som du vill dela något med dig inlagd som kontakt kommer ditt namn från dennes Kontakt-app att synas istället.

Andra alternativ

Eftersom Airdrop kräver att enheterna befinner sig fysiskt nära varandra fungerar det inte i alla situationer. Du kan också dela filer via olika molntjänster som Icloud, Dropbox, Google Drive, Box eller Onedrive. Ofta kan du välja att dela en hel mapp eller ett album för att enkelt dela många filer eller skicka en länk till mottagaren som leder till en specifik fil.

Andra möjligheter är att skicka din bild direkt i ett meddelande eller via sociala nätverk eller mejl. Beroende på hur du delar bilden eller videoklippet ska du dock vara medveten om att filen kan komprimeras, så ska den skrivas ut eller något sådant kan det vara värt att ha i åtanke.

De flesta av dina delningsalternativ dyker upp direkt om du väljer en fil och trycker på dela-symbolen. Vill du dela på något sätt som inte syns i i menyn kan du trycka på "mer" (de tre prickarna) längst ut till höger och se om det är möjligt att lägga till alternativet du söker.

Kommentarer
14 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.