Mate 20 Pro syns på bild – spännande kamera på baksidan

Nu syns Mate 20 Pro på "officiella pressbilder". Telefonen ska presenteras vid ett event i oktober och ser ut att få en ny kamerauppsättning med tre linser och en blixt på baksidan.

Läs också: Huawei lanserar Mate 20 Pro den 16 oktober Den kinesiska tillverkaren Huawei håller säkert som bäst på att förbereda sin presentation av Mate 20-serien. Den 16 oktober är det dags för event i London som vi kommer att närvara på. Den som är nyfiken kan redan nu spana in de bilder som läckt ut via tyska sajten Winfuture. Bilderna sägs vara officiella pressbilder.

Likt Samsung med Galaxy S och Note hade Huawei tidigare en mindre och en större telefon med sina P- och Mate-serier. Så är det inte längre när i stort sett alla tillverkare håller sig till skärmar runt i 6-tum.

Framsidan ser ut att följa standardmallen för mobiler nu för tiden. Kant-till-kant-skärm och en flärp på ovansidan. Flärpen lär husera både högtalare, kamera och sensorer för ansiktsigenkänning. Det finns också en mindre haka i nederkant. Någon fingeravtrycksläsare syns inte till, men enligt förhandsuppgifter sitter den under skärmen på framsidan.

På baksidan blir det lite intressantare. Likt P20 Pro som lanserades i mars i år har Mate 20 tre kameralinser, men de är placerade tillsammans med den kombinerade dubbla LED-blixten i en svart fyrkant. Leicas namn syns på bilderna så återigen har de varit inblande i Huaweis kamerasatsning.

Bilderna visar att Mate 20 Pro kommer med bländarstorlekarna f/1,8 och f/2,4 och brännvidder på 16 och 80 millimeter. Det blir intressant att höra Huaweis presentation av kameranyheterna i London om några veckor.

På insidan av Mate 20-telefonerna sitter Android-världens första systemkrets med en 7 nanometers tillverkningsprocess, Huaweis egna Kirin 980. De vill gärna klå Apple på fingrarna här och har tidigare uttryckt att de tror den här kretsen kan prestera bättre än A12 Bionic. Huawei har klättrat förbi Apple och är nu världens näst största mobiltillverkare efter Samsung.

Läs mer:

Källa: Winfuture

Kommentarer
2 svar

Samsung avtäcker två nya kroppsburna enheter under Galaxy-märket. Dels den smarta klockan Galaxy Watch Active och dels träningsarmbandet Galaxy Fit.

Samsung Unpacked bjöd på massor av läckra nyheter, och trivselfaktorn var hög när 99, SweClockers och FZ minglade med sina medlemmar. Här kan du se vår liveström i efterhand!

Samsung har presenterat officiella specifikationer för Galaxy Fold, den vikbara telefonen som inte heller är en välbevarad hemlighet.

Galaxy S10-familjen består av hela tre modeller, och i vanlig ordning har Samsung tagit i från tårna med specifikationerna. Men det visar sig också i prislapparna.

Bilder på vad som påstås är Samsungs nya telefon med vikbar bildskärm har dykt upp på nätet, bara några timmar innan lanseringseventet Unpacked drar igång.

Internet- och kabel-tv-leverantören Com Hem börjar nu erbjuda mobiltelefoni till sina kunder, efter att ha gått samman med Tele2 förra året.