Ny Apple Pencil får Airpods-teknik

Enligt rykten kommer nya Ipad Pro att få sällskap av en uppdaterad version av Apple Pencil, som lånar parkopplingsteknik från hörlurarna Airpods.

En uppdatering av Ipad Pro är nära förestående, och skulle kunna dyka upp redan den här månaden om vi lyssnar på ryktena. Förutom nya processorer väntas Ipad Pro utrustas med Face ID istället för hemknapp. Enligt 9to5mac kommer nya Ipad Pro däremot inte behöva en skärmflärp.

Däremot får Ipad sällskap av en ny version av Apple Pencil, ritdonet som idag parkopplas via Bluetooth. Så kommer det vara även framöver, men den nya versionen uppges använda samma teknik som hörlurarna Airpods och högtalaren Homepod. Det skulle innebära att pennan känner av när Ipad-enheten är i närheten, och kan ansluta direkt utan att behöva parkopplas via Lightning-kontakten.

Det framgår inte om den nya Apple Pencil också skulle fungera med äldre versioner av Ipad Pro och den vanliga Ipad-modellen från 2018.

Andra uppgifter från analytikern Ming-Chi Kuo gör också gällande att nya Ipad Pro kommer att utrustas med en USB Type-C-anslutning för att kunna anslutas till externa bildskärmar och visa 4K-upplösning.

Läs mer:

Källa: 9to5mac

Kommentarer
12 svar

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.