Ny Apple Pencil får Airpods-teknik

Enligt rykten kommer nya Ipad Pro att få sällskap av en uppdaterad version av Apple Pencil, som lånar parkopplingsteknik från hörlurarna Airpods.

En uppdatering av Ipad Pro är nära förestående, och skulle kunna dyka upp redan den här månaden om vi lyssnar på ryktena. Förutom nya processorer väntas Ipad Pro utrustas med Face ID istället för hemknapp. Enligt 9to5mac kommer nya Ipad Pro däremot inte behöva en skärmflärp.

Däremot får Ipad sällskap av en ny version av Apple Pencil, ritdonet som idag parkopplas via Bluetooth. Så kommer det vara även framöver, men den nya versionen uppges använda samma teknik som hörlurarna Airpods och högtalaren Homepod. Det skulle innebära att pennan känner av när Ipad-enheten är i närheten, och kan ansluta direkt utan att behöva parkopplas via Lightning-kontakten.

Det framgår inte om den nya Apple Pencil också skulle fungera med äldre versioner av Ipad Pro och den vanliga Ipad-modellen från 2018.

Andra uppgifter från analytikern Ming-Chi Kuo gör också gällande att nya Ipad Pro kommer att utrustas med en USB Type-C-anslutning för att kunna anslutas till externa bildskärmar och visa 4K-upplösning.

Läs mer:

Källa: 9to5mac

Kommentarer
11 svar

Rykten om Huaweis nya flaggskepp Mate 20 Pro visade sig stämma, men företaget lyckades ändå bjuda på några överraskningar och oväntade produkter.

American Express fungerar nu med den mobila betaltjänsten Apple Pay i Sverige.

Tack till Being Remixed för detta #nyhetstips!

Sennheiser Memory Mic är en trådlös mikrofon som kan vara ett bra verktyg för dig som gillar att filma med mobilen. 99 har testat.

Tror ni att musikspelaren Winamp är död, så tänk om. Appen uppdateras för att fungera med moderna system, och en ny mobilversion är planerad för 2019.

Med den senaste uppdateringen av Swish-appen för IOS har det dykt upp ett alternativ för att betala med Bluetooth i "vissa specialutrustade kassasystem". I forumet diskuteras vad detta kan betyda. Välkommen in i tråden du med!

Adobe storsatsar på Ipad, och förhandsvisar bland annat en fullversion av det kraftfulla redigeringsverktyget Photoshop som kommer till Apples platta nästa år.