Ny Apple Pencil får Airpods-teknik

Enligt rykten kommer nya Ipad Pro att få sällskap av en uppdaterad version av Apple Pencil, som lånar parkopplingsteknik från hörlurarna Airpods.

En uppdatering av Ipad Pro är nära förestående, och skulle kunna dyka upp redan den här månaden om vi lyssnar på ryktena. Förutom nya processorer väntas Ipad Pro utrustas med Face ID istället för hemknapp. Enligt 9to5mac kommer nya Ipad Pro däremot inte behöva en skärmflärp.

Däremot får Ipad sällskap av en ny version av Apple Pencil, ritdonet som idag parkopplas via Bluetooth. Så kommer det vara även framöver, men den nya versionen uppges använda samma teknik som hörlurarna Airpods och högtalaren Homepod. Det skulle innebära att pennan känner av när Ipad-enheten är i närheten, och kan ansluta direkt utan att behöva parkopplas via Lightning-kontakten.

Det framgår inte om den nya Apple Pencil också skulle fungera med äldre versioner av Ipad Pro och den vanliga Ipad-modellen från 2018.

Andra uppgifter från analytikern Ming-Chi Kuo gör också gällande att nya Ipad Pro kommer att utrustas med en USB Type-C-anslutning för att kunna anslutas till externa bildskärmar och visa 4K-upplösning.

Läs mer:

Källa: 9to5mac

Kommentarer
12 svar

Veckans avsnitt handlar om alla event som börjar fylla upp redaktionskalenderns första halvår. Bland andra Samsung, mässan MWC och Apple har nyheter på gång att dela med världen.

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Letar du dejt i helgen? Välj rätt app med hjälp av vår guide, där vi tipsar om tjänsterna du inte kan vara utan, och de du bör undvika!

Google vill bredda sig och förbereder en billigare variant av mobilen Pixel, som ska konkurrera med bland annat Iphone XR.