Ipad Pro påstås byta ut Lightning-porten mot USB Type-C

Rykten fortsätter påstå att kommande Ipad Pro-modeller byter Lightning-porten mot USB Type-C, och ska bland annat stöda 4K-video ut till externa skärmar.

Igår fick vi reda på att Apple ska hålla ytterligare ett produktevent den 30 oktober, och vi fick dessutom veta att 99-redaktionens Ida ska få åka till New York för att uppleva presentationen på plats. Spekulationerna om vad som ska visas upp anger nästan samtliga nya modeller av Ipad Pro, och rykten om förändringar anger bland annat att Lightning-porten nu byts ut mot USB Type-C.

Lightning-porten introducerades under 2012 som ett sätt för Apple att ersätta den föråldrade 30-pinnarskontakten företagets mobila enheter använt fram till dess. Lightning-portar gjorde det också möjligt att bygga betydligt tunnare enheter än vad som var möjligt med det äldre gränssnittet. De senaste åren har det dock hänt en del på port-fronten, och Apple har växlat till USB Type-C i företagets bärbara datorer.

Utöver ett kompakt format har USB Type-C stöd för en hel del moderna funktioner. Det stöder överföring av allt från ljud och video till data och även laddning av enheter via USB-PD, något som gör det möjligt att ansluta både skärmar och ladda både enheten i sig och enheter anslutna till denne. Rykten om de nya Ipad Pro-modellerna som ska visas upp i New York påstår att USB Type-C ska användas till att ge stöd för videoanslutning till externa skärmar i 4K-upplösning, och snabbladdning via USB-PD.

Detta rykte har tidigare även lyfts av välkände Apple-analytikern Min-Chi Kuo. Designen för de nya modellerna sägs också bli den största förändringen sedan Ipad-familjen lanserades, med en heltäckande skärm som offrar den fysiska hemknappen till förmån för ett gest-baserat navigationssystem likt det som används i Iphone X- och Iphone XS-familjerna. Face ID ryktas också ta steget över till Ipad Pro.

Den 30 oktober vet vi om detta stämmer, och Ida kommer i så fall kunna berätta om hur det är att använda gester och ansiktsupplåsning på en Ipad Pro.

Källa: Macotakara

Kommentarer
85 svar

Världens fjärde största mobiltillverkare lanserar nu i Sverige som ett trots mot allt högre prislappar på mobilmarknaden.

Nu finns det äntligen en officiell Spotify-app för Apple Watch. En uppdatering till Spotify finns i App Store.

Nu är det dags att utse de absolut bästa teknikprylarna från 2018, och det är vi på 99 som avgör genom att nominera och rösta. Det börjar direkt, så var med du också! Det finns också chans att vinna fina priser.

Trots ett namnbyte är det mesta sig likt hos Samsungs smarta klockor, men trevliga funktioner och klassledande batteritid ger en fantastisk helhetsupplevelse.

Volkswagen har uppdaterat sin IOS-app med stöd för bland annat Siri Shortcuts, så nu kan prenumeranter låsa upp bilen och frosta av rutan med hjälp av Apples röstassistent.

En kommande större variant av Airpods skulle själv kunna reda ut vad som är höger och vänster öra, och anpassa ljudet därefter enligt ett nytt patent som Apple säkrat.