Så här kan nya Ipad Pro-modellerna se ut

Nya renderingar visar upp hur Apples nästa generation av Ipad Pro kan komma att se ut. Apple förväntas visa upp de nya enheterna den 30 oktober.

Nästa vecka den 30 oktober förväntas Apple presentera nya Ipad Pro-modeller vid ett event i New York. Nya 3D-skisser visar upp hur designen kan tänkas se ut baserat på rykten. Mest iögonfallande är kanske de mycket smalare skärmkanterna.

Läs också: Ipad Pro påstås byta ut Lightning-porten mot USB Type-C Nästa generation Ipad Pro sägs få Face ID och därmed tas Hem-knappen bort och kanterna runt om enheten kan bli smalare. Däremot behövs ingen flärp då kameran och sensorerna som behövs för Face ID ryms ändå. Det sägs också att Face ID i 2018-års modeller av Ipad Pro kommer att fungera i både landskaps- och porträttläge, vilket inte gäller för Iphone-modellerna med Face ID.

Apple ryktas släppa två Ipad Pro-modeller, en 12,9 tums-variant där skärmen är lika stor som föregångaren men kanterna blir smalare så dimensionerna ändå minskar. Det kommer också en mindre modell, men där är dimensionerna samma som på föregångaren men skärmstorleken ökar från 10,5 tum till 11 tum.

Det ryktas också att Apple byter ut Lightningporten mot USB Type-C. Det i sin tur gör gällande att nästa generation av Apple Pencil kommer att parkopplas trådlöst istället för via Lightning-porten som idag.

Är du sugen på en ny Ipad Pro och i så fall vilken storlek? Berätta gärna i kommentarerna. Den 30 oktober kl 16 svensk tid drar Apples event igång och då kommer redaktionens Ida Blix rapportera på plats i New York om allt som presenteras.

Källa: 9to5mac

Läs mer

Ny Apple Pencil får Airpods-teknik (nyhet)

Kommentarer
11 svar

Andreas flyger till Paris för att titta på Honors senaste telefon, som skryter med både skärmhål och 48 megapixlars kamera. Vad vill du att vi kikar extra på?

Samsung verkar satsa på super-premium med Galaxy S10, och priserna blir därefter enligt en ny rapport som cirkulerar.

Spotify har börjat rulla ut en ny funktion som låter dig blockera artister du inte vill höra. De blockerade artisterna dyker inte upp i vare sig bibliotek, spellistor eller radiostationer.

Apple fortsätter sin satsning på seminarier och gratis digitala läroböcker om bland annat fotografering och videoredigering. Nu har materialet "Alla kan skapa" översatts till fler språk, och även svenska är på gång.

Lanseringen av Samsungs nya flaggskepp Galaxy S10 kommer allt närmare, och innan eventet 20 februari har det nu dykt upp en läckt bild.

Ikea och Sonos samarbetar kring den kommande högtalarserien Symfonisk, och nu har en video släppts som avslöjar att produkten kommer senare i år.