Så här kan nya Ipad Pro-modellerna se ut

Nya renderingar visar upp hur Apples nästa generation av Ipad Pro kan komma att se ut. Apple förväntas visa upp de nya enheterna den 30 oktober.

Nästa vecka den 30 oktober förväntas Apple presentera nya Ipad Pro-modeller vid ett event i New York. Nya 3D-skisser visar upp hur designen kan tänkas se ut baserat på rykten. Mest iögonfallande är kanske de mycket smalare skärmkanterna.

Läs också: Ipad Pro påstås byta ut Lightning-porten mot USB Type-C Nästa generation Ipad Pro sägs få Face ID och därmed tas Hem-knappen bort och kanterna runt om enheten kan bli smalare. Däremot behövs ingen flärp då kameran och sensorerna som behövs för Face ID ryms ändå. Det sägs också att Face ID i 2018-års modeller av Ipad Pro kommer att fungera i både landskaps- och porträttläge, vilket inte gäller för Iphone-modellerna med Face ID.

Apple ryktas släppa två Ipad Pro-modeller, en 12,9 tums-variant där skärmen är lika stor som föregångaren men kanterna blir smalare så dimensionerna ändå minskar. Det kommer också en mindre modell, men där är dimensionerna samma som på föregångaren men skärmstorleken ökar från 10,5 tum till 11 tum.

Det ryktas också att Apple byter ut Lightningporten mot USB Type-C. Det i sin tur gör gällande att nästa generation av Apple Pencil kommer att parkopplas trådlöst istället för via Lightning-porten som idag.

Är du sugen på en ny Ipad Pro och i så fall vilken storlek? Berätta gärna i kommentarerna. Den 30 oktober kl 16 svensk tid drar Apples event igång och då kommer redaktionens Ida Blix rapportera på plats i New York om allt som presenteras.

Källa: 9to5mac

Läs mer

Ny Apple Pencil får Airpods-teknik (nyhet)

Kommentarer
11 svar

Nu på fredag drar den årliga reafesten Black Friday igång, men i år har flera e-handlare satsat på reapriser hela veckan. Tipsa gärna andra medlemmar om bra klipp du hittar, eller ta del av andras finfina tips i denna tråd!

På internet har det börjat dyka upp rapporter om att nya Ipad Pro är ovanligt lätt att böja, ibland bara av att förvaras i en ryggsäck. Om det är ett allvarligt problem eller inte återstår att se.

Enligt en patentansökan från Apple kan företagets röstassisitent Siri hjälpa dig utan att kräva internetanslutning i framtiden.

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?