Så här kan nya Ipad Pro-modellerna se ut

Nya renderingar visar upp hur Apples nästa generation av Ipad Pro kan komma att se ut. Apple förväntas visa upp de nya enheterna den 30 oktober.

Nästa vecka den 30 oktober förväntas Apple presentera nya Ipad Pro-modeller vid ett event i New York. Nya 3D-skisser visar upp hur designen kan tänkas se ut baserat på rykten. Mest iögonfallande är kanske de mycket smalare skärmkanterna.

Läs också: Ipad Pro påstås byta ut Lightning-porten mot USB Type-C Nästa generation Ipad Pro sägs få Face ID och därmed tas Hem-knappen bort och kanterna runt om enheten kan bli smalare. Däremot behövs ingen flärp då kameran och sensorerna som behövs för Face ID ryms ändå. Det sägs också att Face ID i 2018-års modeller av Ipad Pro kommer att fungera i både landskaps- och porträttläge, vilket inte gäller för Iphone-modellerna med Face ID.

Apple ryktas släppa två Ipad Pro-modeller, en 12,9 tums-variant där skärmen är lika stor som föregångaren men kanterna blir smalare så dimensionerna ändå minskar. Det kommer också en mindre modell, men där är dimensionerna samma som på föregångaren men skärmstorleken ökar från 10,5 tum till 11 tum.

Det ryktas också att Apple byter ut Lightningporten mot USB Type-C. Det i sin tur gör gällande att nästa generation av Apple Pencil kommer att parkopplas trådlöst istället för via Lightning-porten som idag.

Är du sugen på en ny Ipad Pro och i så fall vilken storlek? Berätta gärna i kommentarerna. Den 30 oktober kl 16 svensk tid drar Apples event igång och då kommer redaktionens Ida Blix rapportera på plats i New York om allt som presenteras.

Källa: 9to5mac

Läs mer

Ny Apple Pencil får Airpods-teknik (nyhet)

Kommentarer
11 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.