Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google bekräftar att mörkt läge ger bäst batteritid

Under en utvecklarkonferens bekräftar företaget att mörkt läge ger klart bäst batteritid, och erkänner att de själva har en del att jobba på där.

Det är ingen hemlighet att mörka gränssnitt på telefoner som använder OLED-paneler är mer batterivänligt då OLED-panelernas pixlar inte behöver tändas när svarta färger visas. Under den pågående utvecklarkonferensen Google Dev Summit har företaget själva presenterat siffror för hur mycket batteribesparingar det ger när mörka färger används i de egna Pixel-telefonerna.

I ett antal bilder från en presentation demonstrerar Google hur energikonsumtionen för vita färger är många gånger högre än för svarta färger. Otippat nog synade Google sig själva och konstaterade att Android-plattformen fortfarande använder sig av vita färger i stor utsträckning, även om Android 9 Pie infört mörka färger för vissa delar av användarupplevelsen. Några av företagets appar stöder också mörka lägen, exempelvis Youtube och Meddelande-appen.

Google meddelar dock att mörka färger ska bli en större del i framtida versioner av Android-plattformen. Bland företag som använder Android i sina telefoner har mörka lägen blivit allt mer vanligt på senare år, och nyligen lanserade telefoner som Oneplus 6T och Huawei Mate 20 Pro stöder båda detta. Samsung har nyligen presenterat den nya designinriktningen Samsung One, där en av de nya egenskaperna är att ett mörkt läge erbjuds.

Här har vi alltså värdet i ett mörkt läge, ursäkta ordvitsen, svart på vitt. Upplever du att batteritiden i din OLED-bestyckade telefon inte är riktigt lika bra som du skulle önska kan det alltså vara väl värt att aktivera mörka lägen där de finns tillgängliga.

Källa: Slashgear

Kommentarer
13 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.