Google bekräftar att mörkt läge ger bäst batteritid

Under en utvecklarkonferens bekräftar företaget att mörkt läge ger klart bäst batteritid, och erkänner att de själva har en del att jobba på där.

Det är ingen hemlighet att mörka gränssnitt på telefoner som använder OLED-paneler är mer batterivänligt då OLED-panelernas pixlar inte behöver tändas när svarta färger visas. Under den pågående utvecklarkonferensen Google Dev Summit har företaget själva presenterat siffror för hur mycket batteribesparingar det ger när mörka färger används i de egna Pixel-telefonerna.

I ett antal bilder från en presentation demonstrerar Google hur energikonsumtionen för vita färger är många gånger högre än för svarta färger. Otippat nog synade Google sig själva och konstaterade att Android-plattformen fortfarande använder sig av vita färger i stor utsträckning, även om Android 9 Pie infört mörka färger för vissa delar av användarupplevelsen. Några av företagets appar stöder också mörka lägen, exempelvis Youtube och Meddelande-appen.

Google meddelar dock att mörka färger ska bli en större del i framtida versioner av Android-plattformen. Bland företag som använder Android i sina telefoner har mörka lägen blivit allt mer vanligt på senare år, och nyligen lanserade telefoner som Oneplus 6T och Huawei Mate 20 Pro stöder båda detta. Samsung har nyligen presenterat den nya designinriktningen Samsung One, där en av de nya egenskaperna är att ett mörkt läge erbjuds.

Här har vi alltså värdet i ett mörkt läge, ursäkta ordvitsen, svart på vitt. Upplever du att batteritiden i din OLED-bestyckade telefon inte är riktigt lika bra som du skulle önska kan det alltså vara väl värt att aktivera mörka lägen där de finns tillgängliga.

Källa: Slashgear

Kommentarer
13 svar

Google Home Hub har ännu inte stöd för svenska, men om man kan acceptera det kan den smarta skärmen ändå en hel del. Vad kan och kan den inte göra? Andreas avlägger rapport om livet med Home Hub.

Medlemmen Wickard funderar på att byta från Iphone till Huawei P20 Pro och söker tips och råd om bytet. Har du tips, råd och egna erfarenheter får du gärna dela med dig i hans tråd!

Idag uppdaterade Apple sin webb-butik med en Ipad Air på 10,5 tum samt introducerade en ny Ipad mini, där båda får uppgraderade kretsar och stöd för Apple Pencil.

Över 400 000 personer deltog i en Apple-finansierad studie för att undersöka hur bra Apple Watch är på att upptäcka förmaksflimmer.

I höst vet vi vad Google bjuder på med Pixel 4, men i väntan på avtäckandet kan vi dregla över de här skisserna på hur den kan komma att se ut.

De båda företagen ska visa upp nyheter på ett event i Italien under namnet Symfonisk. Någon form av högtalare och belysning lär vara att vänta.