Apple vill inte bygga någon annanstans i Stockholm

Apple fick nej till att bygga en butik i Kungsträdgården i Stockholm, men enligt borgarrådet Erik Slottner är bolaget inte intresserade av att öppna butik någon annanstans i staden.

Turerna har varit många runt Apples planerade butik i Kungsträdgården i Stockholm, men det nya blågröna styret i staden sade definitivt nej till bolagets planer på att bygga utanför den detaljplan som finns.

Apples planer skulle innebära att 375 kvadratmeter parkyta försvinner. I oktober sade borgarrådet Erik Slottner (KD) att Apple gärna fick bygga butik i Stockholm, men inte i Kungsträdgården.

Apple verkar dock inte vara intresserade av att bygga någon annanstans i staden. Slottner har varit i kontakt med Apple, och säger såhär till DI Digital:

– Jag har träffat Apple och de är så klart besvikna. De säger att de inte är intresserade av att öppna butik någon annanstans i Stockholm. Men det kan såklart vara en förhandlingstaktik.

Enligt Slottner har Apple presenterats några alternativa förslag, men inte nappat på något av dem. I praktiken skulle Apple kunna bygga en mindre butik på tomten vid Kungsträdgården, som bolaget köpte 2015. Det skulle isåfall behöva vara en byggnad som inte kräver en förändring i detaljplanen. Slottner bedömer inte heller detta som sannolikt:

– Jag har mycket svårt att se att de skulle söka bygglov när vi nu avbrutit detaljplansarbetet. Apple vill så klart bygga den butik som de föreställt sig från början.

Öppnar i Paris på söndag

I andra länder fortsätter däremot Apple att öppna nya butiker på anrika platser. På söndag öppnar bolaget en ny butik i Paris på den berömda avenyn Champs-Élysées. Om någon 99-läsare har vägarna förbi kan det alltså vara läge för ett besök!

Hur tror du det hela kommer sluta i Kungsträdgården, och kommer Stockholms innerstad någonsin få en Apple-butik?

Källa: DI Digital

Läs mer:

Kommentarer
57 svar

I ett test utfört av Forbes kunde ett 3D-utskrivet huvud låsa upp ett flertal Android-mobiler utan större bekymmer. Iphone X gick dock inte att lura.

Tack till carlsson för detta #nyhetstips!

Röstningen pågår för fullt – var med och utse årets bästa teknikprylar, och årets främsta inspiratörer.

Cydia har länge varit platsen att skaffa programvara för de som "jailbreakat" sin telefon, men nu meddelar grundaren av butiken att försäljningen av appar ska upphöra.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Google har nyligen visat upp mer av Fuchsia OS, den tilltänkta ersättaren av Android. I tillhörande nyhet utvecklades en diskussion om framtiden för Android, och hur klokt det är att ha ett system som ska täcka flera produkttyper. Dela gärna med dig av dina tankar!

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.