Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple vill inte bygga någon annanstans i Stockholm

Apple fick nej till att bygga en butik i Kungsträdgården i Stockholm, men enligt borgarrådet Erik Slottner är bolaget inte intresserade av att öppna butik någon annanstans i staden.

Turerna har varit många runt Apples planerade butik i Kungsträdgården i Stockholm, men det nya blågröna styret i staden sade definitivt nej till bolagets planer på att bygga utanför den detaljplan som finns.

Apples planer skulle innebära att 375 kvadratmeter parkyta försvinner. I oktober sade borgarrådet Erik Slottner (KD) att Apple gärna fick bygga butik i Stockholm, men inte i Kungsträdgården.

Apple verkar dock inte vara intresserade av att bygga någon annanstans i staden. Slottner har varit i kontakt med Apple, och säger såhär till DI Digital:

– Jag har träffat Apple och de är så klart besvikna. De säger att de inte är intresserade av att öppna butik någon annanstans i Stockholm. Men det kan såklart vara en förhandlingstaktik.

Enligt Slottner har Apple presenterats några alternativa förslag, men inte nappat på något av dem. I praktiken skulle Apple kunna bygga en mindre butik på tomten vid Kungsträdgården, som bolaget köpte 2015. Det skulle isåfall behöva vara en byggnad som inte kräver en förändring i detaljplanen. Slottner bedömer inte heller detta som sannolikt:

– Jag har mycket svårt att se att de skulle söka bygglov när vi nu avbrutit detaljplansarbetet. Apple vill så klart bygga den butik som de föreställt sig från början.

Öppnar i Paris på söndag

I andra länder fortsätter däremot Apple att öppna nya butiker på anrika platser. På söndag öppnar bolaget en ny butik i Paris på den berömda avenyn Champs-Élysées. Om någon 99-läsare har vägarna förbi kan det alltså vara läge för ett besök!

Hur tror du det hela kommer sluta i Kungsträdgården, och kommer Stockholms innerstad någonsin få en Apple-butik?

Källa: DI Digital

Läs mer:

Kommentarer
69 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.