Apple vill inte bygga någon annanstans i Stockholm

Apple fick nej till att bygga en butik i Kungsträdgården i Stockholm, men enligt borgarrådet Erik Slottner är bolaget inte intresserade av att öppna butik någon annanstans i staden.

Turerna har varit många runt Apples planerade butik i Kungsträdgården i Stockholm, men det nya blågröna styret i staden sade definitivt nej till bolagets planer på att bygga utanför den detaljplan som finns.

Apples planer skulle innebära att 375 kvadratmeter parkyta försvinner. I oktober sade borgarrådet Erik Slottner (KD) att Apple gärna fick bygga butik i Stockholm, men inte i Kungsträdgården.

Apple verkar dock inte vara intresserade av att bygga någon annanstans i staden. Slottner har varit i kontakt med Apple, och säger såhär till DI Digital:

– Jag har träffat Apple och de är så klart besvikna. De säger att de inte är intresserade av att öppna butik någon annanstans i Stockholm. Men det kan såklart vara en förhandlingstaktik.

Enligt Slottner har Apple presenterats några alternativa förslag, men inte nappat på något av dem. I praktiken skulle Apple kunna bygga en mindre butik på tomten vid Kungsträdgården, som bolaget köpte 2015. Det skulle isåfall behöva vara en byggnad som inte kräver en förändring i detaljplanen. Slottner bedömer inte heller detta som sannolikt:

– Jag har mycket svårt att se att de skulle söka bygglov när vi nu avbrutit detaljplansarbetet. Apple vill så klart bygga den butik som de föreställt sig från början.

Öppnar i Paris på söndag

I andra länder fortsätter däremot Apple att öppna nya butiker på anrika platser. På söndag öppnar bolaget en ny butik i Paris på den berömda avenyn Champs-Élysées. Om någon 99-läsare har vägarna förbi kan det alltså vara läge för ett besök!

Hur tror du det hela kommer sluta i Kungsträdgården, och kommer Stockholms innerstad någonsin få en Apple-butik?

Källa: DI Digital

Läs mer:

Kommentarer
69 svar

Samsung har presenterat officiella specifikationer för Galaxy Fold, den vikbara telefonen som inte heller är en välbevarad hemlighet.

Galaxy S10-familjen består av hela tre modeller, och i vanlig ordning har Samsung tagit i från tårna med specifikationerna. Men det visar sig också i prislapparna.

Kvällen är äntligen kommen. Vi är redo för Samsungs första Unpacked-event för 2019 och drar igång försnack och livesändning strax efter klockan 19.

Bilder på vad som påstås är Samsungs nya telefon med vikbar bildskärm har dykt upp på nätet, bara några timmar innan lanseringseventet Unpacked drar igång.

Internet- och kabel-tv-leverantören Com Hem börjar nu erbjuda mobiltelefoni till sina kunder, efter att ha gått samman med Tele2 förra året.

Google har registrerat en ny produkt hos den amerikanska myndigheten FCC, och det verkar vara en ny version av basstationen Google Wifi som står för dörren.