Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Project Treble gör goda framsteg

Project Treble går som tåget. Åtminstone hävdar Google detta i ett blogginlägg där de beskriver hur Android 9 Pie kommer göra uppdateringar av systemet mycket snabbare än tidigare.

Uppdateringar av systemversioner är ett av de största problemen som Android-marknaden lider av. Problemet ligger i att de stora telefontillverkarna applicerar egna användarmiljöer ovanpå Android-basen, vilket kräver så omfattande anpassningar inför en ny systemversion att uppdateringar kan dröja allt från ett halvår upp till ett år, och detta tenderar att endast gälla företagens flaggskeppsprodukter.
Läs också: Krönika - Treble är ingen mirakelkur för Android
Av denna anledning startade Google vad som kallas Project Treble, ett upplägg där grunden i systemet separeras från telefontillverkarnas tillägg så att grunden ska kunna uppdateras utan att tilläggen måste arbetas om. Google har nu i ett inlägg på sin utvecklarblogg beskrivit hur nya telefoner som skeppas med Android 9 Pie ska kunna få snabbare systemuppdateringar just på grund av att det nya systemet byggts med Project Treble i åtanke.

Google har jobbat ihop med olika telefontillverkare för att skapa något som kallas en Generic System Image (GSI). Detta är grunden i Android-systemet och den hämtas direkt från Googles senaste skarpa version av Android-projektet, även känt som AOSP. Till detta har de även skapat ett gränssnitt som kallas Vendor Interfaces, som namnet antyder är detta gränssnitt som telefontillverkarna använder för att lägga till sin egna mjukvara. Google ska kunna uppdatera systemet via GSI utan att telefontillverkarnas egna mjukvara ska påverkas.

Google meddelar att alla telefoner som skeppas med Android 9 Pie kommer vara Project Treble-kompatibla, och ska därmed kunna få betydligt snabbare uppdateringar. Skeptiker kan peka på Samsungs Galaxy S9-telefoner som påstods bli Treble-kompatibla, men då ska man ha i åtanke att dessa skeppades med Android 8.1 Oreo, och utvecklades alltså inte med Treble-kompatibilitet i åtanke.

Det ska däremot bli intressant att se hur Huawei Mate 20 Pro uppdateras framöver då det är den första flaggskeppstelefonen med Android 9 Pie och rejäla anpassningar ovanpå detta. Google vågar påstå att det kommer finnas fler telefoner som kör Android 9 mot slutet av 2018 än det var som körde Android 8 mot slutet av 2017, och det är inte långt kvar innan vi kan se om deras påstående stämmer eller ej.

Källa: Android Developer Blog

Kommentarer
11 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.