Epic tar bort Infinity Blade-spelen från App Store

Kommer du ihåg Infinity Blade-spelen som ofta visades upp på Apples presentationer som exempel på vad som var tekniskt möjligt på IOS? Epic har nu tagit bort dem från App Store.

Fram till nyligen låg de tre Infinity Blade-spelen signerade Epic Games i App Store. Det första släpptes år 2010 och spelen användes ofta av Apple under presentationer för att visa upp vilka grafiktunga spel det gick att göra till IOS. Det tredje och sista spelet i triologin släpptes 2013, men har underhållits fram till nu.

Epic har sedan dess släppt succén Fortnite som finns till flera plattformar. Det är till och med ett av de mest lukrativa spelen någonsin. Det verkar som att Epic är i rensartagen med målet att samla sina resurser bakom Fortnite och Unreal Engine (en spelutvecklingsmjukvara). I januari la Epic ner Paragon, en konkurrent till League of Legends och den planerade Unreal Tournament-omstarten har lagts på is.

I ett uttalande säger Epic att det har blivit allt svårare för teamet att stöda Infinity Blade-serien på en nivå som lever upp till deras standard. Spelare som köpt spelen kommer inom en överskådlig framtid att kunna ladda ned spelen, men köp inuti-appen har stängts av. Du som köpt någon av delarna och tänkt köpa de återstående har tyvärr missat din chans.

Infinity Blade-spelen kommer dock inte att försvinna helt, ett svärd från serien har redan visats upp som ett nytt vapen som kommer till Fortnite.

Läs mer om de bästa mobilspelen

99 har gjort en serie om mobilspel tillsammans med FZ – här är alla delar:

Källa: Epic

Point heter ett svenskutvecklat larm för hemmet eller stugan som inte använder någon kamera för att övervaka. 99 har testat vad den lilla vita dosan går för.

De som redan äger en LG-tv är inte nöjda med att bara årets modeller får stöd för Airplay och Homekit. Nu ska ett upprop få tillverkaren på andra tankar.

Den norska ekobrottsmyndigheten Økokrim har inlett en utredning av den strömmande musiktjänsten Tidal, där miljontals rapporterade musikströmmar kan vara fejk.

Att Apple gav rabatt på batteribyte gjorde att hela 11 miljoner Iphone-användare slog till, jämfört med det normala 1-2 miljoner.

Chromecast Audio går i graven, men för den som fortfarande vill koppla gamla ljudgrejor till ny trådlös teknik finns det flera alternativ, både billiga och dyra.

Ipod kanske ännu inte är redo för pensionen, för om vi ska tro de senaste ryktena från Asien är en ny modell av Ipod Touch på gång från Apple. Är det något du skulle köpa?