Epic tar bort Infinity Blade-spelen från App Store

Kommer du ihåg Infinity Blade-spelen som ofta visades upp på Apples presentationer som exempel på vad som var tekniskt möjligt på IOS? Epic har nu tagit bort dem från App Store.

Fram till nyligen låg de tre Infinity Blade-spelen signerade Epic Games i App Store. Det första släpptes år 2010 och spelen användes ofta av Apple under presentationer för att visa upp vilka grafiktunga spel det gick att göra till IOS. Det tredje och sista spelet i triologin släpptes 2013, men har underhållits fram till nu.

Epic har sedan dess släppt succén Fortnite som finns till flera plattformar. Det är till och med ett av de mest lukrativa spelen någonsin. Det verkar som att Epic är i rensartagen med målet att samla sina resurser bakom Fortnite och Unreal Engine (en spelutvecklingsmjukvara). I januari la Epic ner Paragon, en konkurrent till League of Legends och den planerade Unreal Tournament-omstarten har lagts på is.

I ett uttalande säger Epic att det har blivit allt svårare för teamet att stöda Infinity Blade-serien på en nivå som lever upp till deras standard. Spelare som köpt spelen kommer inom en överskådlig framtid att kunna ladda ned spelen, men köp inuti-appen har stängts av. Du som köpt någon av delarna och tänkt köpa de återstående har tyvärr missat din chans.

Infinity Blade-spelen kommer dock inte att försvinna helt, ett svärd från serien har redan visats upp som ett nytt vapen som kommer till Fortnite.

Läs mer om de bästa mobilspelen

99 har gjort en serie om mobilspel tillsammans med FZ – här är alla delar:

Källa: Epic

Nästa vecka släpper Huawei sitt nya flaggskepp P30 Pro, men redan nu finns bilder på nätet.

Norska NRK avslöjar att Nokia 7 Plus-mobiler har skickat känsliga personuppgifter till en server i Kina. HMD Global erkänner vad som hänt, men säger sig ha åtgärdat det hela med en mjukvaruuppdatering.

Tack till Zeugma för detta #nyhetstips!

Nästa års modeller ska enligt rykten inte göra skillnad på lyxigare och billigare modeller i valet av skärmpanel, och kanske offra flärpen helt.

På måndag väntas Apple presentera sin nya strömmande tv-tjänst, och listan över produktioner och program som företaget arbetar på är lång. Här är hela listan – men kan Apple verkligen utmana Netflix, Amazon och HBO?

Apple fortsätter att släppa nya prylar. Nu finns en ny version av deras populära trådlösa hörlurar Airpods ute i handeln.

Videon visar hur telefonen i uppvikt form visar ett tydligt vertikalt veck i mitten av skärmen, precis som det skvallrades om under MWC.