Djay blir prenumerationsbaserad app

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Appen Djay från Algoriddim brukar vara en populär app att använda för att demonstrera de möjligheter som finns med en Ipad. Appen är mycket kraftfull, och har därför alltid kostat lite mer än den genomsnittliga IOS-appen. Nu meddelar utvecklaren att Djay byter till en prenumerationsbaserad betalningsmodell.

Numera är appen gratis att ladda hem, men en prenumeration låser upp de flesta av de mer potenta funktionerna så som tillgång till samplingar och loopar, stöd för MIDI-utrustning och mycket annat. I samband med detta får Djay också en rejäl ansiktslyftning vad gäller utseende, och flera nya funktioner.

Inte ensamma

Det är inte bara Djay som på sistone börjat övergå till en prenumerationsbaserad modell. Omnigroup är en annan profilerad utvecklar som länge erbjudit sina kraftfulla appar till premiumpris på IOS-plattformen, bland annat Omnifocus.

Som ett alternativ erbjuds nu Omnifocus som en nätbaserad prenumerationstjänst., som ger tillgång till appen på Mac, pc och IOS.

Vad föredrar du, betala för en app en gång eller betala löpande och få tillgång till uppdateringar och nya funktioner?

Läs mer:

Kommentarer
6 svar

Den här veckan gästas podden av Karl Emil Nikka som av er läsare blev framröstad till Årets teknikinspiratör. Vi pratar förstås om säkerhet i olika former – missa inte detta!

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Vi går mot en rad platta lanseringar i vår enligt nya rykten från Apples leverantörskedja. Både instegsmodellen Ipad och minstingen Ipad Mini får uppdateringar.

Apples omtalade tv-tjänst växer i rask takt, och bolaget har nu massor av tv-serier och filmer på gång. Frågan är bara vad Apple har för planer – ska det bli en renodlad betaltjänst, eller blir det rentav en exklusiv gratistjänst för Apple-användare?

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.