Jailbreak-butiken Cydia lägger ner

Cydia har länge varit platsen att skaffa programvara för de som "jailbreakat" sin telefon, men nu meddelar grundaren av butiken att försäljningen av appar ska upphöra.

Jailbreak kallas processen som gör det möjligt att installera och använda system och appar på en IOS-enhet som inte är godkända av Apple. För appar som inte accepterats på Apples egen App Store har alternativet under många år varit butiken Cydia.

Butiken skapades av Jay Freeman, mer känd på nätet som Saurik. I ett inlägg på forumet Reddit meddelar nu Saurik att betalningshanteringssystemet bakom Cydia ska stängas ned, vilket innebär att nya köp inte längre kan göras. Enligt Saurik drar butiken in väldigt lite pengar, och hela projektet går med förlust.

Cydia kommer även fortsättningsvis att finnas kvar för att användare ska kunna ladda ned tidigare köpta appar. Enligt Saurik ska ett mer formellt pressmeddelande skickas ut under veckan.

Cydia har erbjudit fristående appar, samt tillägg och modifieringar av IOS-gränssnittet. Exempel på appar är till exempel emulatorer som kan köra spel från andra plattformar, men det har också gått att hitta rena piratversioner av appar i butiken.

Har du "jailbreakat" din Iphone någon gång, och använd Cydia? Berätta om dina erfarenheter – finns det fördelar med att "jailbreaka", eller erbjuder den vanliga IOS-upplevelsen allt det man behöver idag?

Läs mer:

Källa: Reddit

Kommentarer
11 svar

Nästa vecka släpper Huawei sitt nya flaggskepp P30 Pro, men redan nu finns bilder på nätet.

Norska NRK avslöjar att Nokia 7 Plus-mobiler har skickat känsliga personuppgifter till en server i Kina. HMD Global erkänner vad som hänt, men säger sig ha åtgärdat det hela med en mjukvaruuppdatering.

Tack till Zeugma för detta #nyhetstips!

Nästa års modeller ska enligt rykten inte göra skillnad på lyxigare och billigare modeller i valet av skärmpanel, och kanske offra flärpen helt.

På måndag väntas Apple presentera sin nya strömmande tv-tjänst, och listan över produktioner och program som företaget arbetar på är lång. Här är hela listan – men kan Apple verkligen utmana Netflix, Amazon och HBO?

Apple fortsätter att släppa nya prylar. Nu finns en ny version av deras populära trådlösa hörlurar Airpods ute i handeln.

Videon visar hur telefonen i uppvikt form visar ett tydligt vertikalt veck i mitten av skärmen, precis som det skvallrades om under MWC.