Jailbreak-butiken Cydia lägger ner

Cydia har länge varit platsen att skaffa programvara för de som "jailbreakat" sin telefon, men nu meddelar grundaren av butiken att försäljningen av appar ska upphöra.

Jailbreak kallas processen som gör det möjligt att installera och använda system och appar på en IOS-enhet som inte är godkända av Apple. För appar som inte accepterats på Apples egen App Store har alternativet under många år varit butiken Cydia.

Butiken skapades av Jay Freeman, mer känd på nätet som Saurik. I ett inlägg på forumet Reddit meddelar nu Saurik att betalningshanteringssystemet bakom Cydia ska stängas ned, vilket innebär att nya köp inte längre kan göras. Enligt Saurik drar butiken in väldigt lite pengar, och hela projektet går med förlust.

Cydia kommer även fortsättningsvis att finnas kvar för att användare ska kunna ladda ned tidigare köpta appar. Enligt Saurik ska ett mer formellt pressmeddelande skickas ut under veckan.

Cydia har erbjudit fristående appar, samt tillägg och modifieringar av IOS-gränssnittet. Exempel på appar är till exempel emulatorer som kan köra spel från andra plattformar, men det har också gått att hitta rena piratversioner av appar i butiken.

Har du "jailbreakat" din Iphone någon gång, och använd Cydia? Berätta om dina erfarenheter – finns det fördelar med att "jailbreaka", eller erbjuder den vanliga IOS-upplevelsen allt det man behöver idag?

Läs mer:

Källa: Reddit

Kommentarer
11 svar

Point heter ett svenskutvecklat larm för hemmet eller stugan som inte använder någon kamera för att övervaka. 99 har testat vad den lilla vita dosan går för.

De som redan äger en LG-tv är inte nöjda med att bara årets modeller får stöd för Airplay och Homekit. Nu ska ett upprop få tillverkaren på andra tankar.

Den norska ekobrottsmyndigheten Økokrim har inlett en utredning av den strömmande musiktjänsten Tidal, där miljontals rapporterade musikströmmar kan vara fejk.

Att Apple gav rabatt på batteribyte gjorde att hela 11 miljoner Iphone-användare slog till, jämfört med det normala 1-2 miljoner.

Chromecast Audio går i graven, men för den som fortfarande vill koppla gamla ljudgrejor till ny trådlös teknik finns det flera alternativ, både billiga och dyra.

Ipod kanske ännu inte är redo för pensionen, för om vi ska tro de senaste ryktena från Asien är en ny modell av Ipod Touch på gång från Apple. Är det något du skulle köpa?