Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Jailbreak-butiken Cydia lägger ner

Cydia har länge varit platsen att skaffa programvara för de som "jailbreakat" sin telefon, men nu meddelar grundaren av butiken att försäljningen av appar ska upphöra.

Jailbreak kallas processen som gör det möjligt att installera och använda system och appar på en IOS-enhet som inte är godkända av Apple. För appar som inte accepterats på Apples egen App Store har alternativet under många år varit butiken Cydia.

Butiken skapades av Jay Freeman, mer känd på nätet som Saurik. I ett inlägg på forumet Reddit meddelar nu Saurik att betalningshanteringssystemet bakom Cydia ska stängas ned, vilket innebär att nya köp inte längre kan göras. Enligt Saurik drar butiken in väldigt lite pengar, och hela projektet går med förlust.

Cydia kommer även fortsättningsvis att finnas kvar för att användare ska kunna ladda ned tidigare köpta appar. Enligt Saurik ska ett mer formellt pressmeddelande skickas ut under veckan.

Cydia har erbjudit fristående appar, samt tillägg och modifieringar av IOS-gränssnittet. Exempel på appar är till exempel emulatorer som kan köra spel från andra plattformar, men det har också gått att hitta rena piratversioner av appar i butiken.

Har du "jailbreakat" din Iphone någon gång, och använd Cydia? Berätta om dina erfarenheter – finns det fördelar med att "jailbreaka", eller erbjuder den vanliga IOS-upplevelsen allt det man behöver idag?

Läs mer:

Källa: Reddit

Kommentarer
11 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.