Google registrerar ny produkt – förmodligen uppdaterad Google Wifi

Google har registrerat en ny produkt hos den amerikanska myndigheten FCC, och det verkar vara en ny version av basstationen Google Wifi som står för dörren.

För två år sedan lanserade Google en egen trådlös basstation under det logiska namnet Google Wifi. Det är en så kallad mesh-router, där flera stycken kan kopplas ihop för att ge bra internettäckning över hela huset. Nu verkar det vara dags för en uppdaterad version att se dagens ljus.

Google har nämligen registrerat en ny produkt hos den amerikanska myndigheten för etermedier, FCC (Federal Communications Commission). Enligt lag måste elektroniska produkter som ska säljas först godkännas av denna myndighet, och det är ofta en första ledtråd av vad som ska lanseras på marknaden.

I det här fallet har produkten det spännande identifikationsnumret A4R-1701AA1, och beskrivs av Google som en "enkretsdator". Det handlar dock om en nyregistrering av en befintlig produkt som tillverkats av japanska Murata Manufacturing, och där beskrivs som en "kommunikationsenhet".

Vad det handlar om är förmodligen en ny version av Google Wifi, eftersom de beskrivna funktionerna är stöd för de trådlösa protokollen 802.11a/b/g/n/ac och Bluetooth 4.2. Bland komponenterna märks också en krets med två antenner av samma slag som vanligtvis finns hos basstationer med dubbla frekvensband.

Den första versionen av Google Wifi lanserades under utvecklarkonferensen Google I/O, så det är mycket möjligt att även en ny version lanseras då. Årets upplaga av Google I/O inleds 7 maj.

Läs mer:

Källa: 9to5 Google

Videon visar hur telefonen i uppvikt form visar ett tydligt vertikalt veck i mitten av skärmen, precis som det skvallrades om under MWC.

Apple kan följa upp veckans lanseringar av Ipad och Imac med en ny Ipod Touch idag, enligt källor.

Efter en EU-dom med höga böter börjar Google snart att fråga EU-användare vilken webbläsare och sökmotor de vill använda.

Stadia heter Googles nya speltjänst, där spel strömmas från molnet genom en Chromecast till din tv. Tjänsten kommer i år till USA, Kanada och Europa.

Ica har en alldeles egen röstassistent vid namn Monica som via Google Home kan hjälpa dig med att skapa inköpslistor eller tipsa om vad du ska äta till middag. Så här funkar den.

Google uppges förbereda budget-varianter av Pixel 3 och Pixel 3 XL, med påfallande mycket funktionalitet bibehållen från de dyrare syskonen.