Pressbilder på Nokia 9 Pureview läcker ut

Inför nästas veckas förväntade presentation bistår en Twitter-läcka med pressbilder på Nokias kommande flaggskeppstelefon.

Mobile World Congress av 2019 års snitt går av stapeln nästa vecka, och där väntas Nokia presentera den nya flaggskeppstelefonen Nokia 9 Pureview. Bilder på telefonen som läckt tidigare har visat en intressant uppsättning kameror som är hela fem till antalet, och detta bekräftas även i denna läcka.

Det är Ishan Agarwal på Twitter som lagt upp vad som ska vara pressbilder på Nokia 9 Pureview. I bilderna syns mycket riktigt de fem kamerorna, en så kallad pentakamera, plus blixt och en annan okänd sensor.

Utöver detta ser vi också ett fingeravtryck på skärmen i pressbilderna, vilket antyder att även Nokia kommer integrera detta i skärmen. Om de väljer en optisk lösning likt Huawei och Oneplus eller en ljudbaserad lösning likt Samsung återstår att se.

Systemkretsen som används sägs vara Qualcomm Snapdragon 848, en förfinad version av fjolårets toppkrets Snapdragon 845, vilket innebär att Nokia inte satsar på årets nya superkrets Snapdragon 855. Med tanke på att Snapdragon 845 inte var slö på något sätt lär prestanda inte bli ett problem med Nokia 9 Pureview.

Andreas och Jakob åker till Barcelona nu i helgen och kommer spana in vad Nokia bjuder på i sin monter, och kan förhoppningsvis då dela med sig av intryck från Nokia 9 Pureview.

Källa: Ishan Agarwal på Twitter

Kommentarer
10 svar

Videon visar hur telefonen i uppvikt form visar ett tydligt vertikalt veck i mitten av skärmen, precis som det skvallrades om under MWC.

Apple kan följa upp veckans lanseringar av Ipad och Imac med en ny Ipod Touch idag, enligt källor.

Efter en EU-dom med höga böter börjar Google snart att fråga EU-användare vilken webbläsare och sökmotor de vill använda.

Stadia heter Googles nya speltjänst, där spel strömmas från molnet genom en Chromecast till din tv. Tjänsten kommer i år till USA, Kanada och Europa.

Ica har en alldeles egen röstassistent vid namn Monica som via Google Home kan hjälpa dig med att skapa inköpslistor eller tipsa om vad du ska äta till middag. Så här funkar den.

Google uppges förbereda budget-varianter av Pixel 3 och Pixel 3 XL, med påfallande mycket funktionalitet bibehållen från de dyrare syskonen.