Apple nära avtal med HBO, Showtime och Starz

Apple förhandlar in i det sista med kanaler som HBO och Showtime för att säkra innehåll till sin kommande videotjänst. De flesta egna programmen är nämligen inte klara ännu.

Den 25 mars blir det Apple-event, och bolaget väntas då avtäcka sin länge omtalade strömmande videotjänst. Det har skrivits mycket om alla originalprogram som Apple har under utveckling, men enligt Bloomberg kommer större delen av innehållet från början att komma från andra. De flesta egna programmen är helt enkelt inte klara ännu.

Enligt rapporten är Apple nära att sluta avtal med kanalerna HBO, Showtime och Starz och att pressen är stor att göra det innan den 25:e. Fortfarande är parterna inte helt överens om saker som marknadsföring och användarupplevelse. Förhoppningsvis har Apple redan avtal med åtminstone några andra aktörer, för annars kan det bli en ganska fattig videotjänst inledningsvis.

Bloomberg skriver att den nya tjänsten kommer att hittas i appen TV på Apple TV. I dagsläget samlar den appen innehåll från flera andra tjänster, exempelvis SVT Play, HBO Nordic och Amazon Prime Video. Varken Netflix eller Hulu är intresserade av ett samarbete överhuvudtaget, enligt uppgift, men Hulu låter åtminstone sitt innehåll visas i TV-appen idag.

Utifrån beskrivningen låter det alltså som att Apples videotjänst kommer att bli ganska intimt integrerad med TV-appen, vilket kan innebära att innehållet kommer att ligga sida vid sida med andra tjänster. Det är begripligt att stora tjänster som Netflix inte är så sugna på detta, utan föredrar att ha sitt material samlat i sin egen app. För mindre tjänster kan det kanske däremot vara mer lockande, eftersom enskilda serier och program får chansen att uppmärksammas.

Det är fortfarande väldigt många detaljer vi inte vet om Apples tv-tjänst, inklusive vad den kommer att kosta, när den får premiär och vilka länder den blir tillgänglig i. Det är bara att skriva upp 25 mars i kalendern, för då får vi förhoppningsvis alla svaren.

Källa: Bloomberg

Läs mer:

Kommentarer
6 svar

Videon visar hur telefonen i uppvikt form visar ett tydligt vertikalt veck i mitten av skärmen, precis som det skvallrades om under MWC.

Apple kan följa upp veckans lanseringar av Ipad och Imac med en ny Ipod Touch idag, enligt källor.

Efter en EU-dom med höga böter börjar Google snart att fråga EU-användare vilken webbläsare och sökmotor de vill använda.

Stadia heter Googles nya speltjänst, där spel strömmas från molnet genom en Chromecast till din tv. Tjänsten kommer i år till USA, Kanada och Europa.

Ica har en alldeles egen röstassistent vid namn Monica som via Google Home kan hjälpa dig med att skapa inköpslistor eller tipsa om vad du ska äta till middag. Så här funkar den.

Google uppges förbereda budget-varianter av Pixel 3 och Pixel 3 XL, med påfallande mycket funktionalitet bibehållen från de dyrare syskonen.