Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Test

Macbook Air 11 tum (mitten 2013) – Lång batteritid och god prestanda

På WWDC lanserade Apple en ny generation av lättviktaren Macbook Air. 99mac snabbtestar den nya minstingen i 11-tum och rapporterar om förändringarna.

Summering

Det var nog fler än vi som blev överraskade efter presentationen av nya Macbook Air under WWDC. Visst var det lite önsketänkade att den skulle få Retina-skärm, men att det skulle sitta precis samma panel i ytterligare en generation var oväntat. Flera konkurrenter har lanserat motsvarande pc-datorer med IPS-paneler och upplösningar med 1080p eller högre.

Istället handlade allt om energieffektivitet och batteritid. Det lät lite för bra för att vara sant med nio timmar för 11-tummaren, men våra egna tester bekräftar att det verkligen är lång batteritid. Det är befriande att inte behöva fundera ständigt och jämt på var laddaren är eller om det finns ett eluttag i närheten. Datorn känns pigg att använda så Apple har inte behövt göra några stora kompromisser med prestandan för att lyckas med den här bedriften.

Det finns inga möjligheter att uppgradera datorn efter köpet. Minneskretsarna sitter fastlödda på logikkortet och flashlagringen är inte kompatibel mellan olika generationer. Det är heller ingen större idé att utföra någon service själv. De flesta delarna, inklusive skruvarna är proprietära och därmed svåra att få tag i.

Livslängden på en Macbook Air blir på grund av det här inte så lång som om man köper en bärbar dator där åtminstone minne och lagring går att uppgradera i efter hand. Det är alltså att rekommendera att välja till åtminstone 8 GB minne direkt vid köpet om du tänkt äga datorn mer än något år.

Men med det sagt är nya Macbook Air 11-tum en otroligt trevlig bekantskap som lätt och ledigt går ner i de flesta väskor utan att man får ont i ryggen efter en dag på språng. Den levererar prestanda som duger för det mesta i vardagen och enklare jobb.

För att summera passar Macbook Air 11-tum framför allt dig som ofta behöver ha med dig en dator ut på språng och som kan kombinera den med en större skärm på exempelvis kontoret eller hemma.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
16 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.