Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
MarcusN

MarcusN

Medlem
  • Registrerad 2002-05-13
  • Senast aktiv 2008-01-05
  • Antal inlägg 78

Foruminlägg

De senaste inläggen MarcusN har skrivit i forumet.

Har problem att få ord på ÅÄÖ indexerad med InDesign, ord med Ö hamnar under O osv. Antar att det borde finns någon inställning, svenska språkpaketet är installerat.

Har gjort det, och försökt förstå mig på hur man redan med olika nivåer i bokstavsordning bara lägger till sidnummren. Det är lite brådis, så jag försökte här, med förhoppning om att få ett kort och bra svar, tack ändå.

Hur går man tillväga för att göra ett index i Indesign? Låt säga att man har ett gäng ord man vill ska ingå, och sidorna ska listas.

Frågan är hur man löser problemet om man bara har en partition, som jag har på Powerbooken.

Apple rekommenderade att byta scratchdisk. Filen blir på 96 gb direkt när jag startar capture.

Har hittat lite fakta om detta på Apples sida och det verkar vara en känt problem. De rekommenderade att byta scratchdisk, eller uppdatera till HD.

Jag har både en systemdisk och en materialdisk, nu ville jag testa att köra in på systemdisken med exakt samma inställningar som har fungerat bra förut. Jag hämtar in i DV PAL, via en DAC-2 (komponent -> dv). Så fort jag startar capture så säger FCP att startskivan är snart full. Den skapar då en fil som tar upp allt utrymme och lämnar 11,6 mb ledigt. Samma sak med min Powerbook som tidigare fungerat bra att hämta in material på startskivan. Har testat att skapa nya skratchmappar med mera.

När jag använder systemdisken till att hämta in material i FCP så skapar programmet på några sekunder en fil som tar upp hela hårddisken, även fast det är över 100 gb ledigt. Hur avhjälper man problemet, har samma problem på G5:an och Powerbooken, kör senaste systemet och FCP 4.1.1.

Jag håller på att kolla runt efter en bra lösning på trådlöst nätverk.

Så här är uppställning av datorer:

Våning 1:
4 pc:s

Våning 2:
1 pc
2 maccar, en stationär G5:a utan trådlöst nätverk och en Powerbook med Airport Extreme.

På varje våning finns det möjlighet att dra upp en vanlig nätverkskabel och tanken är att ha en basstation på varje våning kopplade till denna kabel.

Dessa datorer ska kunna dela på en ADSL-anslutning. ADSL-modemet har en utgång och vi sätter en router på modemet och sedan vidare till basstationerna och en skrivare.

Jag vill kunna köra 108 mpbs och veta att nätverket är hyffsat säkert. Hur bör en konfiguration se ut för detta, vilka kort/basstationer bör jag välja för att datorerna ska fungera bra tillsammans? Och om någon har andra tips på hur allting ska kopplas, kom gärna med förslag.

Om du vill komma billigt undan kan, tror det var Expert föra över till VHS/DVD, kanske även DV för typ 150 kr. Dyra varianten är Filmteknik som scannar det. Annars går det ju att filma av duken och dra in det i datorn.

Ok, grejen är att jag tror inte typsnitten används "på riktigt" i dokumentet någonstans, utan bara ligger och skräpar. Indesign skapar frågor om typsnitt som typ Times New Roman Alternate 1396, som verkligen inte finns, utan något som InDesign blandar ihop av två typsnitt.

Så här menar jag. Jag preflightar dokumentet och får reda på att vissa typsnitt saknas eller är felaktiga, vill då veta var i dokumenten de försöker användas för att ändra dessa. Detta för att inga missförstånd ska uppstå i något led.

Går det att söka och visa i InDesign-dokumenten var felaktiva typsnitt används/försöker användas?

Tack så mycket! Ska testa, det är oerhört lite som sklijer mellan indragen, men lite störande.