Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
pushloop

pushloop

Medlem
  • Namn André Fredriksson
  • Plats Köpenhamn
  • Sysselsättning Sälj- och produktutbildare
  • Registrerad 2010-05-02
  • Senast aktiv 2019-01-03
  • Antal inlägg 444

Foruminlägg

De senaste inläggen pushloop har skrivit i forumet.

Och för god ordnings skull, Microsoft OneDrive:

5 GB: Gratis
50 GB: 16,79 kr/mån

Apples lagringsplaner, för jämförelse:

5 GB: Gratis
50 GB: 9 SEK
200 GB: 29 SEK
2 TB: 89 SEK

Ursprungligen av Tommy66:

Hej!

Du tror inte på Linksys Velop WHW0302 då? https://www.linksys.com/se/p/P-WHW0302/

Då du skriver att du installerat trådlösa nätverk i många år så tar jag chansen och riktar några egna spörsmål mot dig.

Förutsättningarna i vår villa är sådant att vi har trådbundet/Ethernet till flertalet rum.
Idag sitter det Airport Express i flera av dessa uttag/rum. Som endera är ändstation med nyttjande av Lineout till högtalare och/eller fungerar som spridning av wifi.

Signalen skulle dock behöva vara starkare i vissa ytor (214 kvm enplans, mkt betongväggar) och de nya wifi-produkterna på marknaden lockar. Så som ovan Linksys.
Är inte tillräckligt tekniskt lagd för att direkt förstå hur setupen skulle optimeras hos mig. Vad jag förstår på reklam/installationssnuttarna så skall en (t ex) Linksys-enhet då Ethernet-jackas in direkt i routern (Telias technicolor), d v s placeras invid denna. Vilket spontant känns lite slösaktigt, tänker då på att vår router är placerad i ena änden av huset (går ej att flytta, husets central/kontor finns där). Borde man inte hellre kunna jacka in Linksys-enheten i ett Ethernet-uttag i ett av husets mer centralt belägna rum?

Å likaledes, vid köp av ett två-pack av ovan produkt, inte måste man väl jacka in numero två via wifi (vs den första Linksys-enheten) utan lika gärna (bättre) göra på samma sätt som med den första - att Ethernetansluta den till det annat uttag i något annat rum i huset?

Jag kör Velop i vårt tegelhus i tre plan, där vår fiber kommer in i källaren som går till en switch/router. Därifrån är den första noden ansluten via kabel (Ethernetport 1 i noden) samt för vidaregående trafik (Ethernetport 2 i noden) till ytterligare en switch som övriga 2 noder ansluter till, även de med kabel för backhaul-trafik, och det fungerar fint. Det är enbart den första aktiveringen av varje nod dom måste ske via Wi-Fi, därefter kan de kopplas ihop via nätverkssladd.

Alltså:

Fiber—Switch/Router — Nod 1 — Switch — Nod 2 & 3

Saknar Urbanears Multiroom Speakers i listan! (med samma funktioner som Marshall Multi-Room System vilket bl.a. inkluderar Presets så att man slipper använda sin device samt möjlighet till multi room från alla inputs - Bluetooth, AirPlay, Spotify Connect, Chromecast, AUX och RCA)

Ursprungligen av iTiger:

Två på hundra är ju fullt acceptabelt! Lyllo dig

Igår när jag satt och rensade så var felprocenten ibland uppemot 20%.

Är detta bland bilder som Bilder själv identifierat, eller bland förslagen du får om du går in och identifierar bilder?
Ju oftare du själv går in och bekräftar/avvisar förslag, ju bättre kommer Bilder själv att bli då den lär sig utifrån din input.

Ursprungligen av Anderlind:

Att kunna använda iMessage på annat än Apple-system? Varför är det vansinne?
Kul att företag provar gränserna och visar att det går om man vill.

Därför att en av de främsta anledningarna till att iMessage finns och fungerar som det gör är för att vara säkert från användare till användare, både ur data- och integritetssynpunkt. Att då kringgå den säkerheten genom att skicka meddelanden via tredje part och dessutom lagra dessa på en annan tredjeparts (fjärdeparts?) tjänst (som råkar livnära sig på användares data), är i de avseendena vansinnigt.

Tror batteriet mår sämre av bytas. Det får åtminstone inget vidare spännande (hehe) liv i batteriåtervinningen.

Ursprungligen av theplague:

Funkar maildrop om jag vill dela filmen/länken på att vis än via mail? Hur?
Som diskuterats här uppe, skapa en länk man kan dela på olika slags vägar.

MailDrop = Mail
Alternativt är ju AirDrop briljant mellan Apple-enheter.

Men, det finns mig veterligen inget hinder från att skicka mailet till flera personer åt gången eller att vidarebefordra det.

Edit: Testa att kopiera länken från mailet och skicka vidare via andra kanaler.

Det mest intressanta problem jag stött på i det här sammanhanget var en användare som av någon anledning trodde att den adress man skulle ange när man skapade sitt Apple-ID var en som slutade på apple.com, t.ex. "[email protected]"

Det resulterade så klart i att ett mail skickades till den adressen för bekräftelse, iom att det hade tolkats som ett existerande Apple-ID, vilket låste aktiveringsprocessen på enheten som i sin tur behövde återställas. Som tur var så var det en helt ny enhet och vad jag minns har man nu uppdaterat systemet för att undvika den typen av problem.

Ursprungligen av HolyFather:

En annan grej är ju att låta sin son ladda ner appar från App Store. Inte kollat senaste månaden men man kan ju inte skaffa ett kort till en 10-åring bara för att det krävs av nån byråkrat.

Lösningen kallas Familjedelning, det är en del av iCloud och låter dig skapa Apple-ID:n till minderåriga, godkänna deras köp mm. rekommenderas varmt!

Ursprungligen av HolyFather:

Sen håller jag med Jonas eller iaf att det finns lite kritik v.g. konton hos Apple. Jag skaffade Apple ID relativt tidigt (2009?) och när namn och lösenord inte funkade längre var man tvungen att ringa någon, och jag hoppades på att det fanns en svensk på det där 0771-numret.

Men jag har iaf aldrig pratat med en svensk om något som har med Apple att göra. Ja, utom en extern SSD men det var ju ett litet tredjepart-företag, Apple hade inga såna.

Bara att man förväntar sig att Apple har personal i Sverige öht, men det kanske inte är så.

Återställning av lösenord till Apples synktjänster (iTools/.Mac/MobileMe/iCloud) har alltid kunnat göras online. Däremot har det av förklarliga skäl bara varit Apple Support som har tillgång till backendsystemet i de fall man haft problem med återställning.

Givetvis har Apple personal i Sverige, men fram till att Apple Store öppnade i Täby/Helsingborg/Malmö låg ansvaret för just support dels på de sk. Apple Authorised Service Providers som finns runt om i landet och dels på Apple Support via telefon.

Apple Support i sin tur har haft svensktalande personal i många år, om än inte lika många personer som nuförtiden. Alternativet att tala med en engelsktalande person erbjuds om kötiden är längre än normalt. Det är möjligt att det valet gjordes automatiskt förr i tiden, det minns jag faktiskt inte.

Ursprungligen av jonasn:

Det är jättekul att byta epostadress för apple-IDs som används för att köpa saker. Man kunde ju tro att apple använder en kontoidentifierare av något slag för att koppla din epostadress till ditt konto? ICKE! De använder... tadaaa.. din epostadress. Så när du har bytt epostadress kommer du att få en fråga att ange lösenordet för kontot med den epostadressen (som ju inte längre finns) typ tre gånger för varje köpt objekt (app, låt, film mm) på din telefon. Det är jätteroligt och tar inte så många veckor att bli av med.

Det gör man, använder en annan typ av ID för själva kontot alltså. E-postadressen du använder är bara ditt användarnamn. Hade man inte haft ett internt ID hade det varit i princip omöjligt att byta den.

Problemet du beskriver ovan brukar uppstå om man inte loggat ut från de olika tjänsterna innan man bytt användarnamn, vilket man tidigare inte fick någon varning om. Nu har processen förenklats betydligt

Ursprungligen av lottidotti:

Jag försöker lägga in en bild i en rund from i keynote och kommer inte vidare. Formen finns, är markerad och jag väljer bildfyllning på popup menyn...sen har jag förstått att jag ska kunna välja "välj" och då kunna välja en bild men det kommer aldrig upp ett alternativ som heter välj??? Någon som förstår min fråga?

Du ska använda Mask med form, under Format > Bild.

Lägg in bilden och lägg en rund form på den (färg på formen spelar ingen roll). Markera både bilden och formen och använd sedan Mask med form. Därefter kan du dubbelklicka på bilden för att justera dess position i formen samt ändra formens storlek.

Ursprungligen av theplague:

Fan vad sjukt det är att Apple inte gör det smidigt att dela en film som är längre!
Eller se storleken på en film/bild.

...då Apple av nån anledning inte tillåter delning av filer man har i deras moln.

Men det gör man ju, MailDrop fungerar i regel fint. Varför det i ditt fall inte fungerat är svårt att svara på, kan exempelvis ha att göra med ändringar av filen i fråga som ännu inte hunnit synkas till iCloud, eventuellt i kombination med knackig uppkoppling.

Nike-sensorn skulle läggas under sulan OM man hade ett par Nike-skor med plats för det, annars fäste man den i skosnörena med ett tillbehör

9/10 för övrigt