Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Sjolejonet

Sjolejonet

Medlem
  • Registrerad 2013-11-18
  • Senast aktiv 2018-12-13
  • Antal inlägg 90

Foruminlägg

De senaste inläggen Sjolejonet har skrivit i forumet.

Har sannolikt att göra med att kommande versioner av Safari kommer att kunna hindra spårning över sidor med cookies som hindrar tredje part från att ta del av användarens vanor. "Be webbsidor att inte spåra mig" som en del webbläsare har stöd för gör ingenting såvida inte hemsidan man besöker har en sådan policy.

Ursprungligen av nufc78:

Japp, och ladda fjärrkontrollen, inget hjälper

När det gäller Apple TV brukar en återställning via iTunes (ny och färsk mjukvara) alltid hjälpa. Aldrig varit med om att det inte löst problemet (jämfört med t.ex. iPad och iPhone där återställning inte alltid hjälpt utan utbyte varit nödvändigt).

Ursprungligen av WiFi:

Nu släpper Samsung en ny telefon snart och det blir lite kul att se om de åtgärdar säkerhetsproblemen som finns i S8. Det ryktas om att Apple kommer införa Face ID, och jag hoppas och tror verkligen att Apple lyckas bättre än så här.

Ja, FaceID är väl en av de saker som känns mest spännande. Ryktet om trådlös laddning känns helt ointressant för mig men för iPhone som produkt kommer det ju såklart innebära hype deluxe.. spännande!

Ursprungligen av Tallithehut:

Hade problem med både avstängd skärm och en aktiv skärm, löste dock problemet med att omkonfigrurera Siri

Märkligt.. jag har tyvärr haft detta problem även om jag omkonfigurerat Siri efter varje ny beta. Men å andra sidan så har en kollega problem med volymkontrollen i beta 6 vilket jag inte haft problem med alls så det känns som enklare buggar här och där.

Ursprungligen av juanito:

Det här är lite galet dock, då Apple helatiden försöker få en att sätta på två vägs autentisering. I ett trött läga slog jag på det i misstag. Jag är inte typen som har ett osäkert lösenord och inte heller glömmer jag bort dem. Så för mig är det enbart frustrerande med detta extra lager av säkerhet.

Så var försiktig gällande detta, frågan dyker upp nu som då.

Kanske man kan slå av det, men det är jag för lat för att försöka med.

Går att stänga av från appleid.apple.com

Ursprungligen av Json_81:

Det finns de som inte använt mobiltelefon som drabbats av hjärntumör.
Mobiler har var vanligt i över 20 år, hade det funnits ett tydligt samband mellan den strålningen och hjärntumörer etc så hade det varit bevisat nu.

Korrekt. Och även den som har fobier för trådlös datatrafik (t.ex. hemma-router) så 1) det spelar ingen roll om du inte skaffar någon.. dina grannars routrar skulle ändå påverka dig 2) Den statliga myndighet som har ansvar för strålskydd har mätt upp att det inte ens finns på kartan att de värden som produceras av routrar och accesspunkter påverkar människor (värdena som mätts upp ligger på promille-nivå av skadliga nivåer).

Ursprungligen av WiFi:

Det tar längre tid att verifiera sig med iris scanner, och fingeravtrycksläsaren orkar nog inte alla använda eftersom att den sitter lite klumpigt till på baksidan. Då återstår PIN-kod och face recognition, men Samsung har ju uppenbarligen misslyckat med den sistnämnda inloggningsmetoden.

Ja, skoja inte.. Två kollegor till mig skaffade den senaste flaggskepps-modellen (bryr mig verkligen inte om vad den heter) när den kom ut och med deras ansikts-inloggning kunde jag logga in lika snabbt som dem.. och komma åt allt. Jag bär till och med glasögon, vilket dem inte gör. Patetiskt att ens implementera något som man sedan varnar kunder för att det är väldigt osäkert och att man hellre skall använda en annan metod för att komma åt telefonen. För den nyfikne så behövdes alltså inget annat sätt för mig att komma åt deras telefon och innehåll utom ansiktet..

Relativt märkligt inlägg tycker jag, men låt gå..

Varför skulle Apple börja göra sjukhusdatorer? Det är väl knappast i deras core-sortiment, och det är inte så att Dell gör dem heller. Det är inte ens troligt att en sådan dator kör Windows, beroende på användningsområdet. Jag sysslar bland annat med datorer och annat till publika kunder (bla. sjukhus mm.) och utrustning som säljs till operationssalar etc. är ofta väldigt skräddarsydda till kunden. Sen kostar dem ju multum också.

Jag vet inte vad det är för problem du läst om Apple specifikt men med tanke på att Consumer Report i USA (som gör undersökningar med upp till 100.000 personer) fortfarande rapporterar att endast ungefär 10% av Apples kunder rapporterar om någon typ av fel med sin produkt efter 2 år och felmarginalen hos andra tillverkare är från 17% och uppåt (och där dem drog tillbaka sin rekommendation om Surface Pro eftersom felmarginalen i det fallet rapporterades vara runt 25%) så skulle jag nog vilja påstå att media-hypen kring Apple förstorar saker och ting. Det är snarare så att ingen bryr sig om värdelösa Windows-datorer och därför inte rapporterar dessa fel i lika stor utsträckning.

Sen att varken försäljare av Windows-baserade datorer eller Apple absolut inte kan vinna över någon som är van vid det ena eller andra... skitsnack. Eftersom jag jobbar mot stora kunder så vet jag att många IT-avdelningar får betydligt färre misshandlade enheter att laga från anställda om dem anställda själva har fått välja iPhone/Mac som arbetsredskap. Folk tar helt enkelt bättre hand om den enhet som dem själva fått välja (inte bara för att den är från Apple alltså), men det är rätt vanligt att kunder hellre väljer Apple om deras miljö tillåter det.

Säljaren har dock helt rätt i att många av de traditionella problemen som Windows-baserade datorer drabbats av är betydligt färre nu för tiden. Jag kan dock villigt erkänna att på mitt jobb har vi tyvärr en Windows-baserad miljö och det fungerar inte alltid helt smärtfritt. Men man kan absolut inte påstå att det ät katastrof på något vis och dem Windows 10 Pro-installationer jag använder privat har inte visat några som helst problem. Senast jag hade något problem med en Windows-baserad dator själv var på Windows XP!

Ursprungligen av BlackSmp:

Det beror på vad du menar? Jag har problem med att få Siri att lyssna på ”hej siril när skärmen är avslagen

Samma här. Både på iPad Pro och på iPhone 6s. Har haft detta problem sedan beta 2.

Trams, trams och åter trams. Anledningen till att Klarna släpper appen är för att dem finns på flera marknader och dessa marknader saknar Swish. Det är väldigt liten skillnad på att helt sonika använda ens bank-app (varför man nu av för mig okänd anledning skulle vilja använda någons privata kontonummer för en engångs-överföring).

Även säkra bank-appar är relativt ovanliga utanför Norden; många utländska banker kräver bokstavligt talat endast ett användarnamn och lösenord för att ge tillgång till folks konton och för att kunna göra en överföring.

I Sverige är alltså denna app relativt onödig i och med vår redan långt gångna utveckling av denna typ av tjänster.

Ursprungligen av PaO:

Vet inte när jag senast använde ett hörlursuttag på en mobil. Intressant med stereo

Samma här.. använder ett externt ljudkort via Lightning, så rent tekniskt sett använder jag nästan aldrig hörlurskontakten.

Det känns som om många verkar bortse från det faktum att hela TGIF redan idag breder ut sig betydligt mer än bara den fysiska byggnaden.... Uteserveringen på sommaren är en pest att runda, och om man kommer från någon av sidorna på Hamngatan och skall in Kungsan så är det inte bara att gå rakt ner, utan man måste på något vis runda TGIF:s område (inklusive glass-ståndet).

Sen när har Apple "riktat reklam" från sina butiker? Den anskrämliga TGIF-byggnaden vs. ett par vita äpplen (kanske ett per fasad-sida).. Det är ganska uppenbart vilket av alternativen som är mest diskreta. Att dessutom gå från vad idag ser ut som en kalla kriget-bunker till en stilren och glas-rik byggnad känns väldigt välkommet. Att inbilla sig att ett kommersiellt företag jämfört med ett annat skulle innebära någon stor skillnad är tramsigt. Om något kommer det ju dra fler människor till city och kanske liva upp lite!

Ursprungligen av BlackSmp:

Attans vad det finns många snygga modeller...

Jag hade inget behov innan jag började titta i den här tråden. Nu är jag sugen på en Thule ryggsäck. Och det är bara tur att mitt övriga behov täcks av min Fjällräven för annars är risken stor att det skulle bli något mer:)

Märk mina ord... har haft åtminstone åtta olika axelrems-väskor och tre olika ryggor de senaste åren. Crossovern är lätt min favorit (även om jag hade samma model, fast axelrem, som heter Subterra, som jag också gillade starkt). Det är så otroligt mycket mer praktiskt och bekvämare med rygga!

Min Thule Crossover (svart) är bland det bästa jag någonsin köpt. 25 års garanti och användarvänligheten är nästan överdriven. Väskan väger extremt lite, och jag har alltid en MacBook Pro 13", MacBook Air 13", iPad, adaptrar åt förbannelse, en god bok, hörlurar (två olika) och massa annat gott med mig i väskan.. och då är ändå inte allt utrymme utnyttjat.

Kul notis: oräkneliga personer på Apples svenska huvudkontor har denna väska i olika modeller/årsgångar