Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Rocklets

Rocklets

Medlem
  • Namn Björn Wiking
  • Registrerad 2016-09-13
  • Senast aktiv 2019-04-30
  • Antal inlägg 26

Foruminlägg

De senaste inläggen Rocklets har skrivit i forumet.

Verkligen tråkigt! Önskar er all lycka där ute!

Blir ingen mera iphone för mig. Har alltid haft iphone för att *insert weird reason*, men denna gång blev det Samsung. Det bästa jag kunnat säga om mina olika iphones är "Den funkar". Är det verkligen det bästa argumentet för en produkt som kostar över 10 000 kr? Det borde vara baslinjen, men tyvärr blir det inte bättre.
Min Note kostade långt under 10' men jag har fått mer telefon än jag någonsin tidigare haft. Så varför betala mer för att få mindre?

Det är nog snarare batterianvändningen som blir problemet för mig. De flesta apparna i min Note 9 har inte tillåtelse att rull i bakgrunden då batteritiden blir usel då.

Så nyttan med mycket RAM förtas således av telefonens möjlighet att överleva dagen. Visst, jag skulle säkert kunna köra full sula hela dagen och komma hem med 8% bara för att ladda fullt på en dryg timme, men tycker att det är aningens opraktiskt att behöva stödladda efter så pass få timmar.

Finns det någon bra app eller liknande så att man kan ha 2 appar öppna samtidigt på skärmen?

Är det någon som stör sig på en svart kant i topp och botten, på riktigt?!
Störde mig inte alls på den smått gigantiska kanten på iphone 7, och den mindre kanten som är på Note 9 stör heller inte. Om det däremot skulle vara en svart fläck i skärmen, snacka om ögonfångare...

Ursprungligen av Basss:

Ställs det även krav på kostnad för att reparera?

100% av dom gånger jag försökt få något reparerat så har det inte varit värt det. Ett problem misstänker jag är att arbetskostnad är så dyrt i Sverige.

Jag tror att du är något på spåret här. Även om prylarna går att reparera håller jag med om att löneläget i Sverige gör att det blir tvivelaktig nytta i att reparera billigare vitvaror.

Dock är jag inte säker att detta är en fråga som skall diskuteras utifrån ekonomi utan snarare miljövinst. Där är det otvivelaktigt bättre att reparera.

så, heja EU!

Ursprungligen av Redaktionen:

Ett hemligt dokument avslöjar nu vad Android-tillverkarna får betala för att ha Play Store förinstallerad, och det blir dyrt. Men rabatt ges om även Chrome och Googles sökmotor används.

Läs hela artikeln här

Vänta lite nu...

Finns det inte en lag som förbjuder företag i marknadsledande position att "Bundla" sina produkter på detta sätt?!

Detta låter som ett fall för EU-domstolen.

Ursprungligen av emilakered:

Nej, skämt åsido, jag tycker helt enkelt dagens flaggskepp på mobilmarknaden är för dyra och det är långt över vad jag själv någonsin skulle lägga på en telefon. För mig motiverar inte tre- eller fyrdubbla priset den extra upplevelsen som levereras. Kopplat till det "skrämmer" det mig också hur lättvändigt vissa sprätter iväg sagda tusenlappar, samtidigt som det är uppenbart att de egentligen inte har råd. De "ska ha", "måste ha", "vill unna sig". Kanske börjar bli gammal och bitter, men mina mentala varningsklockor går på högvarv i det läget.

Jag vill tro att en stor del av alla som köper mobiltelefoner gör det med hjälp av någon form av avbetalning. Att höja sin månadskostnad från 500kr/mån till 700 kr/mån märks inte lika tydligt som att över disk slanta 6'kr eller över 8'kr (mot 12 mån avbetalning). Så, blev gemene person tvungen att lägga upp de ~13'kr som en ny Xs kostar tror jag att försäljningen av premium mobiler skulle minska markant.

Hur det än må vara med säkerhet och uppgifter hit eller dit kan jag inte annat än förorda mobilen som betalmedel. Kört med Apple Pay sedan det kom till Sverige och det är fantastiskt smidigt och snabbt. Kommer det dessutom en tjänst som binder samman det hela är det klart intressant.

Ur betalningshänseende känns mobil betalning säkrare än plastkort. Speciellt nu när man behöver ha sitt kort i ett skyddshölje för att försvåra skiming...

Jag kan nog inte annat än att hålla med dig. Har sneglat mot Android, Note 9, men det är det du nämner som får mig att tveka.

Köpte nyss en X till frun, så nu har vi samma laddare, Air drop osv. vilket ytterligare försvårar en ev. flytt.

Så om inte Apple floppar rejält i september lär det bli vad de nu presenterar som är skitdyrt och helt fantastiskt.

jag verkar ha missat något här?! Vad är det som är så speciellt bra med iMessage och som inte finns för Android? Jag har bara haft iPhone, har en honor 8 på jobbet, men inte tänkt på någon direkt skillnad där.

Jag vill kunna ordna utseendet på hemskärmen, utan att någon form av vattenfallseffekt på övriga appar. Detta kan ju inte ens vara svårt att göra. Kanske till och med en inställning där man kan organisera själv, eller låta Apple göra det (som idag).

Utökat stöd i Kontollcenter vore inte heller dumt. Varför inte låta oss styra chromecast därigenom, då det finns en Widget för det...

Då den medföljande kalendern är under all kritik när det kommer till överskådligt är jag på jakt efter en bra kalenderapp.
Kör med Week Cal idag, vilken fungerar hyfsat, men det kanske finns bättre.
Det jag gillar är måndadsvy där alla aktiviteter syns samtidigt.

Googels kalender gillar jag inte då det inte går att se mer några få bokstäver i månadsvyn.

Någon som har goda förslag?

Det är är för mig lite av en game-breaker (eller vad det kallas). När jag köper en telefon, så förväntar jag mig att kunna använda den precis som den marknadsförts, hela dagen. Just hela dagen måste vara en förutsättning som alla tillverkare jobbar mot, antar jag.
Att jag måste stödladda om jag spelar tunga mobilspel, sitter och pratar eller videochattar i flera timmar kan jag också förstå. Använder jag den hyffsat normalt, dvs, lite spel, sociala medier, musik osv under dagen, så förväntar jag mig att batteriet håller dagen ut.
Just always on på displayen tycker jag verkar riktigt lockande, men att slå av det för att spara batteri låter nära nog som lurendrejeri.

Det kan inte vara så svår matte för valfri tillverkare att om kunden köper en telefon för ~10 000kr så är nog kunden en tung mobilanvändare som vill använda allt godis i den.

Sedan förstår jag inte varför det skall envisas med att göra så tunna telefoner? med lite mera tjocklek misstänker jag att det även skulle kunna gå att skapa ett kraftigare batteri. Jag har aldrig hört någon som klagar på tjockleken på en telefon, storleken, ja, men...

Så nu har jag skrivit ned mitt interna brus

Som den onda människa jag innerst inne är, så köpte jag en iPhone X till min älskade fru. Hon har haft Samsung i alla tider, men på senare tid sneglat lite på Apple, så jag tänkte "Nu eller Aldrig". Hon fick den i tisdags och har låtit lite som en minigris sedan dess.
From igår eftermiddag började grymtandet lägga sig, så jag väntar med spänning på att höra vad hon tycker efter en vecka.

Några första reflektioner från henne var: -Den registrerar ju bara vart annat tryck jag gör
-Den föreslår ju inga ord
-HUR BACKAR JAG I FLÖDET PÅ FACE BOOK?!?!?!?!

Så på det hela taget kan jag nog tycka att Apple verkar ha lyckats med X:en. Jag menar, hon blev ju inte en eldsprutande drake på yoghurtdiet, utan bara en grymtande minigris...