Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Waran10

Waran10

Avstängd
  • Namn Erik Wallman
  • Registrerad 2017-07-15
  • Senast aktiv 2017-09-13
  • Antal inlägg 84

Foruminlägg

De senaste inläggen Waran10 har skrivit i forumet.

Ju fler kockar desto sämre soppa verkar det som, som gjort att tråden snart är en halvmil lång. Här kommer mera.

Eftersom mina frågor i första inlägget klart och tydligt berättade om att jag skulle överföra saker från min gamla iMac till nya iMac,en, men att jag misstänker att jag har en del skräp som är onödigt att ta med sig in i nya dator och undrade hur jag både kan föra över och radera och hur jag gör så att jag inte efteråt märker att allt är raderat. Jag kunde säkert formulerat mig annorlunda, men en del av forumets individer som mycket väl visste vad jag ville ha hjälp med föredrog att sprida osämja som inte hjälpte mig ett dugg.
Hade det funnits något "Proffsstuk" på dessa individer så hade dom sagt. "Glöm allt som har med backuppdiskar att göra" Du överför innehållet från den gamla datorns HD till nya datorns HD och att i Sierran kan man som i Snölejoparden radera allt på hårddisken utom det man själv lagt in där som ligger kvar när man uppgraderar till High Sierra. Har man då som jag raderat bort allt skräp så finns bara sånt jag vill ha med i överföringen. Hade individerna tipsat och ägnat sig åt detta hade inläggen blivit färre och tråden avslutats.

Ursprungligen av Waran10:

Tack för tipset, ser intressant ut, värt att testa.

Det verkar som att alla har samma utbud, förutom svindyra Vimeo Pro

Denna skärmdump på en nerladdad fil visar det jag inte vill att mottagaren skall se. Det är möjligt att jag vill efterredigera videon men inte mottagaren. Han skall se videon utan någonting annat.

För att knyta ihop säcken och avsluta tråden behöver jag få svar på några ytterligare funderingar som jag inte får ihop.
1.
Om ni tittar på min bifogade skärmdump ser ni innehållet på mitt Finder- Huset som också borde vara KalleHD. Mapparna är rensade på allt skräp som jag med Flyttassistentens hjälp vill få överflyttad till min nya iMac:s HD. Samtidigt skulle jag vilja radera alla program jag själv lagt in som jag hämtar tillbaks med senaste uppgraderingarna efter att jag uppgraderat till High Sierran för att få allt på min nya iMac nytt och fräscht.

Alltså. Öppnar jag upp Flyttassistenten och överför bara det jag vill och sedan raderar resten, sedan uppgradera till High Sierra som fyller HD med High Sierrans prylar.
2.
Om ni kollar ser ni att jag har tre diskar under Enheter. Kalle HD som är datorns hårddisk. Jag har också en disk det står TM på som är själva backuppdisken som lagrar sakerna i Western Digital.
Den tredje disken Karls iMac förstår jag inte varför den finns. Förmodligen är den, den riktiga backuppdisken för där kan jag gå in ända bort till 2012 och hämta saker. Har jag en backuppdisk för mycket som borde raderas eller är det bra som det är. Följer dom med vid flytten.

Tack.

Ursprungligen av calinou:

Kanske denna app? Delvis till dig själv och närmaste.
http://www.videosprout.com/welcome.jsp

Tack för tipset, ser intressant ut, värt att testa.

Ursprungligen av Demiurgen:

YouTube olistat funkar bra...jag vet t.o.m. företag som lägger upp "känsliga"/"lite hemliga" - och/eller copyrightat - som olistat...åtminstone en kortare tid. Sannolikheten att någon obehörig skulle gissa länken - eller av slump hamna där - är så oerhört liten att det är irrelevant. Det gäller dock att inte länken sprids...så man måste lita på folk som får länken. Men enkelt och effektivt är det...slår allt annat.

Det måste jag testa. Tack för tipset.

Ursäkta. Ni undrar säkert var jag tog vägen, men jag har arbetat med Google och försökt använda Google Photo.
Som vanligt fungerade inte lösenorden även de jag hade uppskrivna i anteckningsboken, men efter att ha fått nytt och verifieringskod så var jag inloggad.

Inne i Google Photo tryckt jag förmodligen på fel knapp för helt plötsligt låg hela mitt bildalbum framför mig. Jag raderade bort allt som borde bort.
Sedan laddade jag ner en blendfil som alltid är i formatet Avi. När nerladdningen var klar så syns videon i svart, men när jag klickar på den öppnar den sig med förvånansvärt bra upplösning och mycket större än både i Vimeo och YouTube.
Jag laddade ner två till blendfiler som också blev svarta men perfekta när jag klickade på playknappen. när jag går in i albumet så ligger alla bilder öppna och tre svarta videofilmer.
Det jag var intresserad av, var hur videofilmen såg ut i mejl jag skickar. Så jag skickade ett mejl till mig själv och till min stora förvåning låg filmen helt ensam utan irriterande saker runt omkring. Det var exakt vad jag var ute efter.
Men tyvärr dök hela albumet upp när jag klickade på pilen till sidan innan. Vad synd.

Jag kanske kan klura ut hur jag embeddar länken så bara den syns. Tror ni att den svarta sidan försvinner om jag ändrar filändelsen avi till mov innan jag laddar ner den.
Jag har aldrig under alla år haft problem med svarta sidor eller avi, eller mov. Både YouTube och Vimeos processorer verkar som att dom konverterar över dem till mov utan att vi behöver bry oss.

Tack keptang.

Senast redigerat 2017-09-09 17:00
Ursprungligen av keptang:

@Waran10, Google Foto hanterar både foto och video. Testa.

När man laddar ner i Vimeo och YouTube så går det blixtsnabbt. När jag testade Google Photo hände ingenting, därför fick jag känslan av att den inte laddar ner filmer. Men jag testar några gånger till.

Om vi går tillbaks till startinlägget så efterlyste jag en app/funktion där jag kunde ladda ner mina Blendfiler som efter nerladdningsprossesen ger mig en videofilm och en länk som jag klistrar in i mejl eller här i tråden. När besökaren öppnar länken ser han bara den bifogade videon och ingenting annat. Inte ens embeddade videos visa utan har jag märkt. Detta gör Vimeo och YouTube för att det är deras syfte att tjäna pengar på varje klick som nyfikna besökare gör. Men jag är inte speciellt road av en miljard besökare och framför allt inte mina bekanta som när dom öppnar länken till mitt Blenderprojekt möts av en miljard andra som dom inte bett om. Därför frågade jag om man kan köpa en egen nedladdningsapp som skickar iväg det jag vill utan annat omkring.

Jag laddade ner en Blendfil för att få fram den här sidan som visar länken och också Bädda in. Exakt vad jag letar efter, men klickar på länken så dyker hela världens YouTubevideos upp. Bädda in visar också allt.

Tack.

Ursprungligen av keptang:

Google Foto är ett utmärkt alternativ där du kan dela ut videos/foton till personer/grupper som du vill dela ut till. Inget publiceras publikt om du själv inte aktivt väljer det.

Tack "Keptang" Jag skall testa ditt tips lite mer ingående än jag nu gjorde där det inte lyckades alls. Jag misstänker att Photo Googles är till för stillbilder ungefär som Postimage när man vill få en länk till foton.
Jag kan ju inte tänka mig att Googles först gör YouTube där man laddar ner råfiler som prosessas ner till videofilmer och sedan gör ett till som gör samma sak som YouTube. Men visst saker händer så ingenting förvånar mig längre.
Tack.

Ursprungligen av Anderlind:

Tolkar det tvärtom. Men du kan ha rätt.

Det står klart och tydligt vad jag letar efter.

Jo, jag tvingas att använda YouTube eller Vimeo får det finns inga andra, det var därför jag ställde frågan om det finns andra alternativ som tar hänsyn till mitt behov och inte hela världen.

Det står också klart att bara de jag valt skall kunna se mina alster. Privat innebär att det bara är jag som kan se mina alster, till det behöver jag varken Vimeo eller YouTube.

Hej. Tänk om Apple tillsammans med Quick Time Player kunde ha en inbyggd Vimeoliknande app i alla Macdatorer, där man kan ladda ner sina egna filer till videofilmer och det viktigaste av allt. Om man bara vill att en video bifogas då väljer man Embedded.

Med svindyra Vimeo Pro gick det bra, men oj vad dom försökte få mig att visa mina alster till en miljard besökare som jag inte var ett dugg intresserad av. Jag vill skicka en eller flera till dom jag känner, utan hänsyn till andra.
Det verkar som att den amerikanska filosofin går ut på att tjäna så mycket kosing det går genom alla klick besökarna gör på varje objekt.
Google/YouTube är ännu mer irriterande om detta. Jag känner mig livegen för YouTube bombar mig med krav om att jag skall låta andra grupper få tillgång till mina alster.

Därför vill jag ha en egen Vimeoliknande app. Finns det några sådana alternativ att köpa till iMac.
Tacksam för tips.

God morgon.
En del privata "Tutorialmakers" lägger in allt i sina YouTube videos för att locka blivande animerare. En del är riktigt duktiga dessutom.
LMHPoly tutorials visar att tangentbord bara är ett måste i allt man gör i Blender. Kolla denna tutorial, så ser ni att han hela tiden instruerar vilka tangentkombinationer som krävs för varje steg man gör.

Ett som jag använder till samtliga Blenderprojekt är Shift-Ctrl-Alt-C som dessutom är viktigt för att få objekten att ligga på plats när man klickar på Play som inte är Mellanslag eller Enter utan Alt-A.
Kolla filmen.
Tangentkombinationer i Blender

Ursprungligen av reboot81:

Blender bryr sig inte hur tangentbordet är kopplat. Blender föredrar ingenting, det agerar på det som macOS säger åt den att agera på.
Blender vet inte ens att du har ett tangentbord inkopplat. Blender kräver inte ens ett tangentbord.

Du vill nog inte radera Sierra, utan gå in i Mac App Store och installera High Sierra.

"Brukar"? De flesta ser sin backup som en försäkring, om en fil försvinner, ja då kan man hämta den. TM är inte något du bör arbeta mot. Det är inget arkiv/bibliotek/förvaringsplats för filer. Det är din andra chans utifall filen skulle försvinna från datorn.
Speciellt TM är lite (rejält) lurig, då den helt plötsligt kan få för sig att börja om från början. På svenska: din backup kan försvinna.

Jämförelsen haltar. Kroppen har bara en chans. En dator oändliga. Skulle en kopiering av filer med Flyttassistenten ta med E/e-problematiken, ja då är det bara att installera om allt och kopiera manuellt. Du riskerar inte nånting på att prova Flyttassistenten, i värsta fall får du kopiera manuellt.

Utan tangentbord lär det inte bli mycket gjort i Blender.

Vi lägger ner diskussionen, för nu börjar det bli rundgång i tråden.
Tack i alla fall.

Ursprungligen av reboot81:

Du kan/bör inte gå in och ändra på en TM-disk. Låt den vara.

Då är nya iMac inhandlad och betald. När jag frågade killen i butiken menade han på att jag skulle låta gamla Backuppdisken- TM stå avstängd och urkopplad med allt innehåll kvar så att inte det du pratade om trasig fil som styr bokstaven E/e kan föra problemet vidare in i nya iMac och dess BD Porsche.
Jag har för mig att TM tillhandahåller egen disk där allt sparas. Det borde innebära att jag har två TM-diskar, en i varje iMac.

Ett bevis på det du pratade om hände mig igår. Det är ungefär ett år sedan jag köpte Razer med kabel. När den efter några månader lade av letade jag överallt efter en avinstallerare. Överallt, utan att Razer ikonen försvann från menyraden.
Igår när jag ville hämta äldre version av Gimp öppnade jag TM och bläddrade tillbaks ett år ungefär. Vad låg där tror du. En mapp med namnet Razer. Jag raderade mappen och vips var Razerikonen i menyraden borta. Det borde finnas en mapp som har med E/e problemet att göra, men var ligger den och vad heter den. Nu spelar det ingen roll längre.

Trevlig helg.

Citat:
Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Jo, det framgår att du vill ha hjälp med något som gäller backup. Men det finns många sätt att ta backup – och du berättar inte vilket av dessa sätt du har använt.

Våra svar skiljer sig kanske en del, beroende på om du har använt Time Machine, Carbon Copy Cloner, Arq, eller något annat.

Tillägg:
Och dessutom så brukar väl "BD" oftast betyda "bluray disc" eller kanske "big data". Att du verkar ha en egen definition av akronymen gör ju också frågeställningen lite luddig.

Nej, jag har aldrig hört talas om annant än Time Machine när det gäller Backupp. Ej heller har jag hört att BD skulle betyda någonting annat än Backup Disk framför allt inte när ma pratar om Backuppdiskar.

Jag fixar detta själv.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Det framgår ju inte i din frågeställning hur du tar backup, men jag antar att du använder Time Machine.

Här finns instruktioner (Det står El Capitan där, men det fungerar likadant i andra system):
Utesluta objekt vid säkerhetskopiering med Time Machine

Tack för länken, det är nog den jag letar efter.
Det framgår redan i överskriften vad jag vill ha hjälp med. Rensa gamla BD inför flytt till nya iMac:ens nya BD
Det borde innebära att jag öppnar gamla BD TM-Disk och där raderar allt som jag anser är skräp. När detta är klart och nya Porsche-disken är installerad aktiverar jag Flyttassistenten som överför innehållet till nya BD.
Lätt som en plätt.