Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Waran10

Waran10

Avstängd
  • Namn Erik Wallman
  • Registrerad 2017-07-15
  • Senast aktiv 2017-09-13
  • Antal inlägg 84

Foruminlägg

De senaste inläggen Waran10 har skrivit i forumet.

Ursprungligen av carlsson:

Som sagt, kan du ge några exempel på hur detta ser ut? Så att vi andra förstår vad det är du vill ha? Det är ju uppenbarligen "en miljard människor varje dag som gör detta" så det ska väl inte vara så svårt att ge ett, eller några, exempel!?

Som du ser har jag inte svarat, av den enkla anledningen att jag svarar inte på löjliga påhopp.

Alla hundratusentals ungar som varje dag skickar roliga videoklipp från YouTube till varandra jorden runt skickar dom dom i brev eftersom dom enligt dig inte kan skicka dom som bifogade filer i mejl.
Berätta gärna hur man skickar YouTubevideos kors och tvärs i världen om man inte gör det med mejl.
Idag skickade jag ett mejl med en nygjord Blenderanimering från mitt YouTubealbum till kompisen som tackade. Det har vi gjort hundratals gånger. Utan problem.

Ja deltar inte i tråden mer, men fortsätta att använda mejl när jag vill skicka Blenderanimeringar från mitt YouTubealbum det tänker jag fortsätta med.

Ursprungligen av andas:

Jag har aldrig haft problem med en trådlös mus från Apple. Och aldrig upplevt sladder. Att det inte passar för användning av vissa specialapplikationer är inget nytt. Och att vissa inte gillar ergonomin är inte heller nyheter.

Att du verkar få leva med sladder betyder inte att alla får göra det, vilket du antyder. Du har uppenbarligen något rejält vajsing i din setup som musen inte hanterar och lösningen är att skaffa en trådad mus. Eftersom du inte heller väljer någon annan trådlös mus istället för en trådad får mig att tro att detta problem är större än apple-musar.

Om du läst inläggen i tråden ser du att jag verkligen testat med alla sorters möss till och med Razer. När jag misstänkte att det kunde vara min snart sju år gamla iMac som blivit trött och låg i dödsryckningar köpte jag en ny. Efter 4 dagar började jag undra om problemet skulle följa med till nya iMac:en. Därför kontaktade jag AppleSupportern som efter flera timmars laboreranden kom fram till att det det skulle det göra. Han kom fram till att det var ett slarvjobb från Apples ingenjörer som inte kunde separera sidoscrollfunktionen helt från övriga funktioner när man bockat ur denne. Han tyckte problemet var så pass intressant så han skulle ta kontakt med ingenjörerna på Apple för vidare utredning.

Det hade varit en sak om jag alltid haft problem med fladdrande möss som man fått leva med, men jag har aldrig haft fladdrande möss i alla år jag körde med kabelprylar. Självklart vill jag gå tillbaks till trådat, när det andra (Skräpet) inte fungerar. Bara idioter fortsätter.
Du "Andas" Om du hade tagit dig tid att bara ögnat igenom inläggen så hade fått reda på att jag aldrig haft några som helst problem med musrörelser i Blender eller i webbsidor. Aldrig någonsin.( Innan jag började med trådlösa skräpet, både tangentbord som utelämnade bokstäver och mössen. Då borde du som är jättenöjd med din mus kunna ge mig garantier att jag ej heller får några problem på min nya iMac. Applesupportern gav mig inga garantier alls utan misstänkte att jag får dras med problemet tills ett helt nya koncept kommer om flera år där funktionerna är helt separerade från varandra om man bockar ur dem.

Det finns ingen anledning att fortsätta att älta i tråden. Ja tror mer på utbildade proffs hos Applesupportern, framför allt deras Senior Supporters som i sista minuten fick mig att avboka skräpet för 24000:- innan jag hade suttit där med Svarte Petter.

Tack.

Ursprungligen av suddgummi:

Jag har aldrig riktigt gillat Apples trådlösa kringutrustningar. Tangentbord som tappar kontakten titt som tätt, möss som hoppar till ibland (mörk musmatta hjälper lite). Detta är dock med äldre (innan 2012) hårdvaror. Alltså inte bluetooth 4 eller senare.

Jag har kört Logitech trådlösa under många år istället och tycker deras produkter funkar bra, trådlöst.
De jag föredrar har en liten dongel som man parar ihop sina enheter, inte bluetooth alltså. Sju enheter på varje är max om jag kommer ihåg rätt.

Det senaste tangentbordskombon jag köpte är dock från lenovo, med sladd och integrerad muspinne (trackpoint), men om jag behöver har jag en sladdmus från Microsoft som säkert är över tio år gammal men som fortfarande funkar bra att koppla in.

Jag glömde i förra inlägget att nämna att min 7 år gamla trådlösa mus använde jag inte alls de första 3-4 åren eftersom jag var van med kabelförsedd mus och tangentbord och därför använde jag de gamla med kablar. Sen gick de sönder, det bekräftade grannen när vi provade på hans dator. Då letade jag i likboden efter annat att använda och hittade min trådlösa mus som jag använder sedan dess i stället för att göra det Apple vill köpa nytt.

Gör Lenova sladdtangentbord med Appletangenter. Jag trodde dom bara gjorde prylar för pc-nissar som har helt andra tangenter. Jag skall faktiskt kolla detta.

Nu var det bestämt att jag skulle köpa ny iMac, för en 7 år gammal burk är gammal och det är kul med nytt, men efter att Macproffset på Applesupportern ( Senior Supporter ) berättade att mitt problem med trådlösa möss kommer att finnas även på nya iMac så skyndade jag mig att avbeställa. Det är rent ut sagt ynkligt att Apple inte ger kunderna alternativmöjligheterna att välja själv. Trådlöst eller med tråd.

Tack.

Ursprungligen av iSweden:

De brukar ha en vacker form och vara ett budskap om hur Apple ser på nuläget. Men som möss är de inte mycket att ha.

Vad kör du med för mus, berätta det är kanske någonting för mig. Ju mer tips man får ju närmar rätt mus kommer man.

Tack.

Ursprungligen av calinou:

Apple mus har en snygg design. Dom brukar fungera bra i cirka 1 år och sedan blir det fel så 7 år kan du vara ganska nöjd. ?

Jo jag vet, det är därför jag letar efter ny, men det är inte därför min fladdrar. Jag har flera Applemöss med kabel som lade av ganska tidigt och ligger bland andra Appleprylar i liklådan.
Det konstiga är att den äldsta Appleprylen jag har är den enda som funkar perfekt och det är gamla Alu Tangentbordet med kabel. Det var bättre förr.

Ursprungligen av iSweden:

Apples trådlösa möss är bra för portabilitet, men ingen utför seriöst arbete med dem stationärt. Dålig ergonomi och för få knappar.
Alla pro-users jag sett använder gaming-möss på Mac. Gamers har de kräsnaste mus-användarna. Och många gaming-möss finns sedan länge som trådlösa. Razer gör fina grejer.

Det finns fler än du och jag som är missnöjda med Apples möss framför allt de trådlösa, men det skall man prata tyst om. Det är ungefär som att svära i kyrkan och då kan man bli avstängd, trots att man säger sanningen och relaterar till andra som också är missnöjda.

Ursprungligen av calinou:

när köpte du din mus?

Hej calinou. Denna trådlösa mus hängde med vid köpet av datorn iMac mid 2011, alltså för snart 7 år sedan.

Eftersom jag är 120 procent säker på att mina problem med fladdrande muspekarrörelser beror på denna trådlösa Applemus som även Applesupportexperten höll med mig om idag, letar jag febrilt efter någon som använder en Imac ungefär i samma ålder som min som också ledsnat på Apples trådlösa mus som köpt annan mus (med kabel) som han är extremt nöjd med. Jag vill veta vad denna mus heter så går jag och köper den bums. Det får bara inte vara en Razer som jag testade men som bara lade av. Enligt Razersupportern fanns inga drivrutiner till musen, det var nog därför den var seg hela tiden innan den lade av.

Tack.

Ursprungligen av reboot81:

Apples möss är superresponsiva. Speciellt vad gäller scrollningen, där finns det ingen som kommer i närheten.
1
Det är inget fel på Apples möss. Olika program däremot agerar olika (bra) på dess känslighet och att musen även erbjuder scrollning i sidled.
2
Min gissning är att du har en dålig yta för musen eller att du har interferens som om du bodde uppe på Kaknästornet.

Dessutom tror jag att du ljuger, för PR-tränade Applesupporten skulle aldrig häva ur sig något liknande.

1b
Det är inget fel på Apples möss ?
I morse ringde jag Applesupportern där jag hade turen att få prata med en Senior Supporter (Expert på macdatorer) Han drog igång fjärrappen och vi begav oss tillsamans ner i systeminställningar-Mus och sedan Hjälp där vi bockade ur Sidoscrollen, men det hjälpte inte. Vi öppnade terminalen och klistrade in din länk som inte avhjälpte problemet. Men det har jag blivit van vid, att dina tips inte löser några problem. Att skylla på olika program som jag haft i 6 år är bara nonsens.

2b
Min musmatta köpte jag samtidigt med min iMac i samma macbutik. Att bo uppe i Kaknästornet vore nog bästa plats utan störande hinder, men tyvärr bor jag högt upp i en fastighet på Kungsholmen med milsvid utsikt. Hela tiden en massa ursäkter.

3b
Nej jag varken ljuger eller överdriver men det är vad jag förstår ditt syfte att sprida sådana rykten. Tvärtom. När Applesupporten var klar med alla undersökningar som tog flera timmar, berättar han att jag tyvärr får leva med problemet att musen fladdrar och att problemet inte kommer att åtgärdas inom de närmaste 5 åren.

Då återstod att få ett neutralt tips och råd från honom. Om jag skall låta köpet gå igenom och bita i det sura äpplet för att göra butiken nöjd eller återta köpet och begära pengarna tillbaks.

Applesupportern visste att mitt krav när jag beställde datorn var att den köps för att bara användas till Blender och att Blenders problem på min nuvarande iMac inte får finns i nya iMac:en.. Då ger han följande tips och råd.

Om det var jag, skulle jag avsluta affären för jag har inte fått det jag beställde och krävde och hänvisa till Köprättslagen som ger kunden rätt att återlämna varan inom två veckor. Det är fyra dagar sedan beställningen gjordes.

Så jag mejlade butiksägaren och bad honom ta tillbaks beställningen och ge mig tillbaks pengarna. Tio minuter senare mejlade han tillbaks och bekräftade att beställningen var hävd och att pengarna sätts i på mitt konto.

Vi alla ha sett inlägg i olika trådar om kunder som klagar på trådlösa möss som tvingats köpa hos PC butiker för att över huvudtaget kunna använda Apples prylar. Min mest kvalificerade gissning är den att Apples ingenjörer inom en snar framtid vaknar upp och inser att massor av iMacanvändare hellre vill ha möss med kabel än kabellöst.

Värdefullt tips till er som funderar på att köpa mac med trådlös Applemus.

Min första dator var en iMac med en Apple Magic Mouse och Apple Alu Tangentbord med egna usb-kablar som arbetade på utan några som helst problem.
När man kollade på webbsidor så scrollades sidorna med stadiga förflyttningar utan fladder på grund av att dom inte var känsliga för trådlöshetens påfund.

Nutidens Applemöss är trådlösa som känns svajiga och fladdriga , framför allt om du arbetar med precitionsarbeten. Visserligen kan man bocka ur Horisionell Scrollning, men det fungerar sällan eller aldrig.

Att webbsidor fladdrar åt alla håll några millimeter det gör inte så mycket. Värre är, om du är animerare som måste få objekt att inte flytta på sig. Det kommer efter ett tag att frustrera dig enormt.

En enkel lösning är att köpa kabelförsedd mus, men det har Apple bestämt att de får inte finnas mer.
Så du måste köpa grejer från PC sidan för att kunna arbeta med din Macdator.

Idag pratade jag med Applesupportern som bekräftade att alla nya iMacs kommer att ha fladdriga och sladdriga möss en bra tid framöver.

Bara så ni vet när ni skall köpa ny dator.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

"Hade"?

Om den inte finns i ditt nätverk just nu, så ska den inte synas där under "Enheter" i Finder-fönstret.

Just det. "Hade" Du kan knappast hävda att du inte sett mina inlägg om Min gamla iMac, Min nuvarande iMac och min nya iMac.
Jag hade alltså en iMac innan jag köpte min andra iMac mid 2011 den med Mus och Alu-Tangentbordet med kablar som jag samtidigt lärde mig allt om Blender på utan några som helst problemet. Därför efter flera år blev jag överrumplad när nya Imac mid 2011 med trådlösa prylar inte lydde mina order i Blender. Sedan har det skrivits spaltmil om strulet.

Jag gav bort min fösta iMac till en ung grabb som längtade efter en iMac. Tillsammans med hans datorkunnige pappa tömde vi datorns HD på allt. Vad vi gjorde har jag glömt bort, men nöjda blev både pappan, sonen och jag.
Jag köpte då min nuvarande iMac mid 2011 som då var sprillans ny och ingen restprodukt från tidigare år.

Jag bor i en Comhemfastighet och har inget minne av att jag fått mer än ett nätverk för att jag måste, för jag har flera iMacs. Aldrig. Min första iMac försvann från Apples kännedom redan samma vecka, likaså hos Comhem. Gissar jag.

Jag håller med dig. Om disken inte finns, skall den ej heller poppa upp under Enheter, men bevisligen gör det.
Denna iMac har varit med om flera uppgraderingar, ändå finns disken kvar. Märkligt. Jag har för mig att den hette Leopard vid köpet.

Enligt dig gör den ingen skada där den ligger så den får vara kvar eftersom om en månad är denna iMac stendöd.

Vi hörs
Tack.

Tillägg.
Det är väl inte så att jag måste kontakta Comhem och berätta för dem om att nuvarande iMac går till de "Sälla Jaktmarkerna" och att ny är installerad. Jag har ju samma nätverk och fortfarande bara en iMac.

Ursprungligen av carlsson:

Du verkar sjukt irriterad. Mitt svar var det första i tråden, jag försöker bara hjälpa till. Don't kill the messenger.

Fundering: Varför frågar du inte dina kompisar hur de har gjort, där har du säkerligen väldigt bra svar...?

Under tiden kan du kolla hur man delar filmer med hjälp av Bilder-programmet på macOS:
https://support.apple.com/sv-se/HT202786

....och vad Mail Drop är:
https://macworld.idg.se/2.1038/1.593653/mejla...

Lycka till!

Jag är i högsta grad idel öra och uppskattar verkligen hjälp med länkar som du skickar. Då förstår jag inte hur du samtidigt kan slänga ur dig. Varför frågar du inte dina kompisar hur de har gjort, där har du säkerligen väldigt bra svar...?

Av vilken anledning skulle jag göra det som funkat i alla år utan klagomål från dom eller mig.

I detta inlägg har du bifogat två länkar. Varför då kan man ju undra. Enligt dig går inte det.. Det spelar väl ingen roll om det är instruktioner från 99 eller färdigprossessade och komprimerade Blenderfiler genom Vimeo eller YouTube vars videolänkar går alldeles utmärkt att bifoga i mejl, flera miljoner varje dag. Så du får ursäkta mig. Lägg dina glas i en sovsäck innan dom går sönder.
Jag vill absolut ha dig som tråddeltagare men sluta upp att släng skit omkring dig. Alla vet att det inte går att bifoga råfiler i mejl, det är det heller ingen som påstått. Man måste gå igen en processor (Mycket bra namn) Man stoppar in en råfil i ena ändan som efter några minuter kommer ut som färdig Videofilm med länk och allt.

Min fråga blir således för 511 gången. Jag vill köpa en egen (Prossessor) som gör om mina råfiler till videofilmer med egen länk. När mottagaren öppnar min bifogade länk i inkommet mejl så dyker bara videofilmen upp med bästa resolution och kvalitet. Ingenting annat och den text jag skrivit in i mejlet. Är de så svårt att fatta. Det är en miljard människor varje dag som gör detta och ni har aldrig hört talas om det. Hjälp jag tror jag drunknar.

Vimeo Pro skryter med att deras processor minsann förbättrar kvalitet på råfiler under tiden den processar, ifall den gjorts med fel instruktioner. Hittills har mina inställningar i Blender vunnit över Vimeos. Självklart är det mitt jobb som skall synas i filmerna.
För mig är allt detta självklara saker 2017.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Nja, "huset" är en genväg till din användarkatalog. Den ligger visserligen på KalleHD, men den är ju bara en delmängd av KalleHD - den är inte samma sak som KalleHD.

Citat:

Det är inte en disk. Det är en enhet (troligen en annan dator), som i sin tur kan ha flera diskar och volymer kopplade till sig.

Din gamla dator, kanske? Om den finns i samma nätverk, så lär det vara den.

OK det förklarar saken. Jag hade en iMac innan den jag har nu, med mus och tangentbord med kablar som aldrig strulade. Det borde innebära att det ligger ytterligare en till om några veckor när nya iMac är installerad. Det lär bli trångt i diskhyllan om man inte gömmer dom.

Ursprungligen av carlsson:

Ja, det är naturligtvis en sån variant jag tänker på. Dela via Bildbiblioteket på iCloud funkar kanon.

MEN - Det går även att maila filer via Mail Drop. Funkar väldigt bra.

Det känns som att det är lite storm i ett vattenglas och att man försöker hitta ett problem som inte riktigt finns. Men jag kan ha fel.

Det är möjligt att det stormar lite var stans, men inte i mina glas. Jag har aldrig hört talas om MailDrop, varför skulle jag det när hundratals bifogade videofilmer från mitt Vimeo Pro konto, Bifogade Blender Tutorials från YouTube och kompisars länkar från deras appendade Blenderobject bifogats i hundratals mejl utan strul och flera hundra videofilmer från Boeings och Airbus fabriker utan ett enda strul. Bildbiblioteket ägnar sig väl inte åt videofilmer. utan bara bilder med olika bildspel.
Så kom inte och säg att man inte kan använda Apples egna Mejl när man vill bifoga videolänkar till dem man vill.
Men OK berätta mer om Mail Drops så får jag se om det är vad jag letar efter.

Ursprungligen av andas:

Karls Imac är ingen HD utan din dator (på windowsspråk heter den "min dator" om jag inte missminner mig). Den ligger på ett sätt överordnad din HD och inkluderar även dina nätdiskar, DVD-spelare osv. Om du inte gillar att se den går du in i Finder preferences, sidebar och klickar bort den.

Tack för tipset. Jo Jag vet att man kan gömma diskarna i Finder, men annars hade jag ingen aning om at det finns flera diskar som håller koll på varandra. Som Säpo ungefär. Om man raderar hårddisken försvinner innehållet i Karls Imac samtidigt. Det borde det nog göra. Jag vill passa på att berätta en konstig händelse som har med just Karls Imac disk att göra.

Jag trodde att den var den riktiga backuppdisken. När jag gick in i TM med Alt tangenten nere så dyker det upp ett popupfönster. Bläddra på andra skivor. Jag klickade på denna rad och vips så dök Karls Imacdisken upp. Jag klickade vidare och hamnade under en mapp det står HD. Jag öppnade den och ser flera hundra mappar med varsitt datum dag för dag ända tillbaks till 2012. För att testa klickade jag på en mapp från 2012 och där låg allt från den dagens uppbackningar. Men dom låg väl där på grund av Western Digitals backuppdisk. Eller?
Tack.

Ursprungligen av johan_tanying:

Eller – som påpekats flera gånger ovan – så laddar man helt enkelt upp till Youtube, markerar den som "Olistad" och mejlar länken till närmast sörjande. Ingen obehörig ser filmen på ens kanal eller kan hitta filmen via en googling. Vill man inte dela filmen längre markerar man filmen som "Privat" eller raderar den.

Du missförstår tydligen mig. Jag har inte någonstans klagat på att "Inbäddade filmer" syns hos dom jag vill se dem. Det är att dessa filmer kommer nakna från allt annat än bara filmen och att efter filmslutet inte länken bläddrar över till startsidan med alla hundra som på YouTube.

Jag skall försöka förklara saken bättre. Om jag tar en film på katterna med min egna filmkamera som jag sedan framkallar och skickar länken i mejl till dig, då lär du bara se filmen utan reklambanners eller annat som stör. Det kan man göra i Vimeo Pro när man väljer Embedda. Jag är nog som de flesta andra som gör saker i olika perioder. Jag kan göra 100 animeringar under 4-5 månader, sedan går det kanske ett år. Att då varje år betala för Vimeo Pro bara för att få ensamma videos någon gång ibland det tyckte jag inte var värt priset. Att kalla dessa videos för "Ensamma videos" är ett mycket bra namn för dom är ensamma.