Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Ggabbe

Ggabbe

Medlem
  • Namn Gábor Szász
  • Registrerad 2018-08-06
  • Senast aktiv 2019-07-25
  • Antal inlägg 67

Foruminlägg

De senaste inläggen Ggabbe har skrivit i forumet.

Vänta nu...nattläge har man pratat om länge, men jag har inte heller nattläge på min 7:a??

Ja det är faktiskt ett område där Sony får alldeles för lite cred, alltså att de ser till att hålla telefonerna uppdaterade med senaste Android, och det är dessutom betydligt vettigare/stabilare uppdateringar än vad exempelvis Samsung erbjuder över tid. Deras mjukvara är dessutom inte en tung anpassning av vanilj-Android, så de borde få mer cred än de får på den punkten.

Tyvärr finns det alltid något att gnälla på som drar ner intrycket rejält med Sonys telefoner, hoppas verkligen att XZ4 ändrar på det. Vi ska träffa dem under MWC 2019, hoppas på att bli riktigt positivt överraskad då.

Dagens sanning herr Eklöv! Håller med fullständigt!

Det komiska är att jag bytte för länge sedan från just Sony till Iphone av den anledningen att den telefonen jag hade då ( den hette Sony Xperia L ) har fått uppdatering bara en gång efter inköp. Köpte telefonen ny och då var det en mellanklassmobil. Detta var nog 2012/2013 någon gång, Sony´s high end mobiler var Z serien om jag inte minns fel. Så jag tycker absolut att i nutid, Sony borde få mer cred för att de är så snabba med uppdateringar.

Bra initiativ, synd att jag bor långt ifrån...:)

”Framöver kommer Apple inte längre att exakt följa dollar-priset, utan istället sätta Iphone-priser i den lokala valutan på varje marknad.”

Det här blir intressant att se vid lanseringen av de nya modellerna i september?. Bra att han erkänner att priserna är en faktor.

Personligen så tror jag att mycket handlar om att ”fånga” konsumenten i sin egen nät. Med det menar jag företag som exempelvis Apple. Jag behöver inte ha det senaste från dem, men med deras ekosystem så tycker jag att det är lätt att bli fast. Att de kommer tillverka vikbara mobiler eller ej är inte det viktiga. Det viktiga är att erbjuda en upplevelse där kunden känner sig nöjd och kanske till och med unik (kanske vågat att säga så) med tjänsterna och prylarna som erbjuds. Smartphonen kommer att finnas kvar och ja marknaden är mättad, the glory dags are over.

Kommer inte uppgradera denna år, är nöjd med min 7:a och med tanke på att priset på en Iphone kommer vara hög i år (pratar om pris vid lansering) så lägger jag dem pengarna på annat. Vi reser mycket vilket gör att jag prioriterar annorlunda nu än jag gjorde förr. 7:ans kamera räcker gott o väl för fina semesterbilder med familjen. Jag använder mobilen egentligen mest för sociala medier och ta mycket kort på kidsen. En mobiltelefon i min värld ska inte kosta mer än max 6900.

Det där med att bygga in smarta funktioner i en TV är bara trams. Har en Sony OLED från 2018 med Android 7,0 inte f*n fungerar systemet som det ska. Netflix, Viaplay laggar trots att det är "bara" förra årets modell. Inbyggda webbläsaren vill jag inte ens prata om. Jag köpte tv:n för skärmens skull, inget annat, men jag testade apparna och smarta funktionerna.

Ska man bygga in Android i en TV så ska man göra det ordentligt.

Ursprungligen av Ida Blix:

Också Sony sällar sig till den här skaran av tv-tillverkare som fixar stöd för Airplay 2 och Homekit. Lite extra intressant då Sony använder Android TV. Sonys nylanserade A9G OLED 4K, Z9G 8K LCD får del av nyheterna liksom X950G-serien.

Källa: Sonys pressmeddelande

Extraping till @Ggabbe

Tack för informationen, Ida:) Superbra!

Egentligen så behöver jag inte ha det i TV:n, tänkte mest vore en kul grej om den skulle dyka upp bland apparna på TV:n. För att vara ärlig så använder jag inte alls apparna eller smart funktionerna på TV:n. Jag fixar inte Android.

Trots att TV:n är relativ ny, den är 2018 års modell, så upplever jag Apple TV:n betydligt snabbare och stabilare. Och jag har inte 4:e generationen Apple TV jag har generation 3.

Hoppas den kommer till Sony? Har nyligen köpt en Oled tv från Sony. Har en Apple TV inkopplad men visst vore häftigt att ha det på TV:n.

Mycket bra krönika! Kan inte tillägga något annat än att jag hoppas verkligen att Apple kommer vara innovativa framöver med produkter till skapligt pris.

Ok, då vet jag det? Hade varit intressant att se en kanske tydlig skillnad mot andra mobiler som INTE har AI. Intressant reklam om detta som dök upp på Youtube när jag skulle kolla på en klipp: https://youtu.be/kjh2bGu1Yl4

Jag vet inte om det är rätt forum jag ställer frågan,men jag undrar en sak. Ni som har Huawei mobil med AI inbyggt hur använder ni artificiell intelligens? Hur och på vilket sätt hjälper AI i vardagen eller allmänt?

Då missade det jag kanske att funktionen slåss på när Läggdags träder i kraft. Jag tänkte mest på att jag har aldrig slagit på Stör ej. Det var så jag menade.

Efter klockan 06:00 på morgonen så fort jag "öppnar" telefonen så står väderrapporten där. Synd att jag inte tog en skärmbild på det i morse.