Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Johannes

Johannes

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2002-06-26
  • Senast aktiv 2010-01-31
  • Antal inlägg 155

Foruminlägg

De senaste inläggen Johannes har skrivit i forumet.

Har upptäckt det samma, skulle vara jätteglad om nån visste vad som hänt.

filuren: Ironiskt nog kan jag ju inte växla mellan användare eftersom det är en sån meny som inte funkar... Om jag loggar ut mig och loggar in mig igen så får jag ett delvis annat fenomen nämligen att menyerna går att få ner (efter lite väntan) men processen SystemUIServer tar 100% cpu. Omstart av den processen leder bara till att det ursprungliga problemet återkommer.

soft: Jag har haft problem med dockan som avhjälpts genom att starta om processen Dock. Men det beror kanske på vilka problem man har. Omstart av Finder hjälper mycket riktigt inte mot mitt menyproblem heller.

Det krävs väl en rejäl omstart då. Irriterande för ett så, till synes, litet problem.

Menyerna uppe till höger, d v s spotlight, klockan, ljudvolym etc, dör ibland på min dator. Om man klickar på symbolen händer ingenting, och om man håller in vänsterknappen så blinkar menyn till men slocknar direkt utan att man har hunnit välja något.

Detta drabbar samtliga OS X egna menyer samt de tredjepartsmenyer som i övrigt också uppträder som OS X egna. (En del tredjepartsmenyer drabbas inte, men då är de tydligt konstruerade på ett icke "systemenligt" vis.)

Detta skulle inte vara något jätteproblem om jag bara kom på vilken process jag skulle behöva starta om. Nu får jag inte ordning på det med mindre än att jag startar om hela datorn.

Någon som har en lösning eller ett tips på om det finns nån process man kan starta om?

Lysande kampanj! Klart man vill ha en grönare mac!

Shit vad snabbt folk reagerar! Tack för hjälpen allihop, har redan blivit lovad en från Mikael E.

Finns det fortfarande någon som har invites kvar? Skulle vara grymt bra. (Då min frus home.se-konto har fallerat fullständigt sen spray tog över.) Tack på förhand!

Fattar jag det rätt att shufflen inte funkar som USB-minne längre? Det var ju klart smidigt.

Tack! Funkade ju utmärkt. (När jag väl läst det finstilta om hur man synkar mellan olika användarkonton...)

Hej!

Vi har en iMac med massor av kalendrar i iCal och har nu skaffat en MacBook där vi givetvis skulle vilja ha in alla kalendrar. Är det verkligen så att man inte kan synka två macar i samma nätverk utan att gå omvägen via (och betala för) .mac?

Det är, i nödfall, inte ens nödvändigt att kunna ändra saker i MacBooken utan bara läsa. Kan man prenumerera på kalendrar direkt från iMacens HD? Vad har ni annars för förslag? Aktivera webdelning och publicera samtliga kalendrar i websidormappen på iMacen och prenumerera i MacBooken?

Just nu har jag fått in alla nuvarande data genom att välja "Säkerhetskopiera databas" på iMacen och importerat den filen i MacBooken. Känns inte jättesmidigt att göra dagligen...

Alla funderingar varmt välkomna!

Japp, min fråga är givetvis självklar: Är det någon som gjort en kalender med 2006-års veckor än?

Ursprungligen av Margell:

@Nicklas

Hur får man till att det skapas en lista övanför mappen och inte att det öppnas ett nytt finder fönster?

/Joakim

Högerklickar.

Ursprungligen av Jan Gustafsson:

Förlåt. Jag hittade just en skiva som dom skickat med datorn som innehåller hardware-test och möjlighet att installera OS9. Det står inget på skivan att den innehåller OS9, men det gör den i alla fall...

Tack för det, Jan! Jag hade aldrig hittat att det var på den där skivan om inte du letat så duktigt.

Om det är någon annan som undrar hur det står till så är det alltså så att nya iBookar inte har någon Classic-systemmapp installerad från början. För att få in en sådan krävs den tredje skivan som följer med som är märkt Hardware Test. På den finns ett installationsprogram som enbart installerar Classic.

Jag undrar hur Apple tänkte när de plötsligen slutade installera Classicstöd från början, utan att berätta det någonstans, och dessutom gömma möjligheten att installera det efteråt på en omärkt CD?

Tack. Jag har väntat på att någon annan skulle orka göra 2005. Tack så mycket för 2004 oxå, den var till stor glädje när det begav sig.

Cupertino. Själva huvudstaden i macvärlden.

Ursprungligen av m_beckman:

Hoppas det inte var mitt inlägg som du tog som spydigt Johannes, för så var det inte menat.

Nejdå, jag var inte så allvarligt upprörd heller. Jag tyckte bara att de flesta svar uppvisade en massiv misstänksamhet mot att någon i hela världens skulle vilja veta hur mycket som finns i papperskorgen, och det kan ju faktiskt vara intressant vid rensningsverksamhet.

stfm har givetvis rätt i att man givetvis alltid borde ha så bra koll på vad man har så man rensar kontinuerligt och inte gör som i mitt hypotetiska exempel. Jag vet dock med mig att jag har gjort så några gånger för att snabbt få plats med något.

Det har ju helt enkelt att göra med vilket arbetssätt man har och därför borde ett bättre sätt finnas implementerat i OSet för dem som ville ha det. (Och helt osynligt för de personer och de tillfällen man inte vill ha det, som så mycket annat i världens bästa OS. D v s OS X.)