Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Executive

Executive

Medlem
  • Plats Lund
  • Registrerad 2006-01-02
  • Senast aktiv 2010-10-21
  • Antal inlägg 171

Foruminlägg

De senaste inläggen Executive har skrivit i forumet.

Jag tror bestämt att CMD "+" gör jobbet. Alltså håll inne Command och tryck plus eller minus för att göra större resp. mindre.

Ursprungligen av poppop:

Nyfiken på inställningmöjligheterna av skärmen. Om man använder den för bildbearbetning, kan den då kalibreras med t ex EyeOne? Kan man justera RGB separat?

Jag "tvåar" frågan. Får jag gissa så ska det gå utmärkt att kalibrera med hårdvarukalibrator, men RGB-justering separat vet jag inget om. Vore trevligt om någon har nåt på detta.

En fundering jag själv har förutom själva glossy-ytan, är om man ska tänka på något speciellt när man kalibrerar en LED?

Jag skulle rekommendera Nec's 26:a. Mest pga neutrala färger samt en dotpitch som är lite högre än normalt. Rätt bra att ha när man sitter på GUI-mocks har jag märkt.

Är det någon som vet vart man kan klämma på en sån här i Malmö/Lund området?

Hört mycket bra om den, men känns otryggt att beställa online innan man sett vad den presterar.

Tack.

Gjorde en annons. Gjorde allt som jag brukar göra, bilder i CMYK och TIFF, preflight i InDesign sa OK, exporterade PDF:en och skickade till sättaren. När de körde Pitstop på den fick de varning för RGB. Jag blev ombedd att se över mitt dokument men hittade inget. Sättaren hittade heller inget när han felsökte "manuellt".

Vad kan detta bero på?

Ursprungligen av thevil:

Finns det några exempel som visar hur TeX har varit verktyget för lite mer avancerad ombrytning och layout?

Intressant fråga. Jag ser gärna fler grejer som är gjorda i liknande program. Det enda jag har sett är nån form av webbgrafik gjord i Inkscape men det var inte särskilt imponerande. Man kan ju inte såga open source rakt av om man inte får svart på vitt att ett proffs med goda kunskaper i grafisk design och känsla för färg och form uttalar sig om det praktiska användandet av dessa program. Jag tror däremot, att om man verkligen vill skapa nåt tjusigt så går det om man vet vad man håller på med, däremot är arbetsprocessen kanske inte den smidigaste?

Och finns det nåt konkret man inte kan göra i Open Source-program som man annars kan göra i Adobe? Eller är det kanske bara tal om en jobbigare arbetsprocess och fler manstimmar för att göra samma sak? Har jag fått det hela om bakfoten?

Det var en himmla massa format. Misstänkte att det skulle vara felaktig information, lät lite för extremt med bara 3 format.

Hur är det med Scribus istället för InDesign eller Quark?
Vad har vi mer för open source-program för "desktop publishing" etc.?

Jo, det är ju klart att Adobe är nära branchstandard. När jag tänker efter så läste jag nånstans att exempelvis GIMP, substitutet till Photoshop, kan öppna en sabla massa filtyper, men bara spara i tre, alla tre var filtyper jag aldrig stött på tidigare. Är det så? Isf. är programmet totalt meningslöst om man ska göra en tryckfärdig bild i säg, TIFF, med CMYK. (Som inget dera stöds av programmet)

Jag håller också med om att det krävs bra verktyg för att göra ett bra jobb och jag tror att det är det starkaste argumentet rent generellt. Att få en uppgift som man säger att man inte kan göra pga utrustningen klingar nog rätt högt och slår hyfsat hårt tror jag.

Bra sagt. Varför kom inte jag på det?!

Mitt tips är att kolla på Dells skärmar. De ska visst vara rätt så bra för priset. Själv har jag visserligen en iMac 24:a, men jag har en polare som har Dells 24:a. Ful som stryk men fungerar perfekt. Dell har jag för mig brukar ha lite kampanjer emellanåt där man kan fynda, på exempelvis en finfin skärm.

www.dell.se

Hur står sig egentligen program som Scribus, GIMP etc. mot Adobes CS3 (Adobe överhuvud taget)?
Saker som skall framställas är div. trycksaker (CMYK-hanteringen?), webbgrafik, etc. etc.
Det mesta inom grafisk design så att säga.

Vad har vi för fördelar/nackdelar med Open source? Förutom att kostnaden är noll i inköp.
Vilka argument har jag för att få CS3 på min arbetsplats som Grafisk Designer?

Någon som vill sprudla med sin kunskap och erfarenhet?

Ursprungligen av ahmedmo:

Nej tvärtom, att disken håller samma temperatur hela tiden minskar snarare slitaget. Jag har två externa i gång konstant och det har aldrig hänt någonting.

Hålls temperaturen konstant även om disken i sig spinner ner? Där är aluminiumhölje på lådan så man kan ju lätt känna om den är kall eller varm. Just nu är den "iskall", fast påslagen. Kl 04.00 kommer den börja bli varmare.

Har precis investerat i en FW disk av modell Pleiades, ni vet, snyggingen med MacPro inspirerat utseende. Denna i kombination med backupprogrammet Dejá Vu ger toppenresultat då jag säkerhetskopierar hela hårddisken. (Bootbar och allt)

Nu till min fråga. Kan denna disken ta stryk av att vara på alltid? Jag kör backup dagligen kl. 4 varje morgon. (När det är minst chans att jag använder datorn. Datorn även den på dygnet runt.) Själva disken i lådan är en Seagate Barracuda på 320GB och går i vila, varvar ner, när den inte används. Ibland får den dock för sig att varva upp även när den inte blir ombedd om det. Riskerar jag att slita ut den på nåt sätt med mitt användande?

Kan något av ovan nämnda program skapa boot-bara backuper?