Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Executive

Executive

Medlem
  • Plats Lund
  • Registrerad 2006-01-02
  • Senast aktiv 2010-10-21
  • Antal inlägg 171

Foruminlägg

De senaste inläggen Executive har skrivit i forumet.

Har nu löst problemet genom att föra över allt innehåll till en bootbar kopia på extern disk. Rensade den interna totalt och förde tillbaks. Tog en stund att genomföra men med gott resultat. Nu har jag precis som jag vill ha det med partionerna osv.

Naturligtvis. Efter jag installerat Parallels Tools så känns musen smidigare, men bara i skrivbordsmiljön, tyvärr inte i spel.

Provade men det fungerade inte. Pekaren är kvar och när jag rör den så laggar det till lite fast jag har tilldelat hälften av mitt RAM-minne (1GB av 2). Och skjuter man osv så dröjer det innan skottet avlossas för musen ska leka klart först om du förstår vad jag menar. Om jag däremot låter bli att röra musen och styr siktet med tangentbordet så upplever jag inget av detta lagg. Men denna teknik gör det i princip ospelbart.

OSX är vackert. Det där kan omöjligt vara ett OSX-app. Vet killen vad kontrast och läsbarhet är?

Parallels är inte optimalt för spel, så mycket vet jag. Men jag har lyckats installera klassikern Counter-Strike utan problem och kan nöja mig med grafiken jag får. Däremot får jag konstiga musrörelser i spelet. Muspekaren gömmer sig inte och siktet följer liksom med den vart jag än flyttar den. Mycket irriterande.

Nån som har en förklaring och kanske till och med en lösning på detta?

Så det finns ingen möjlighet att slå ihop 2 partioner till en eller formatera en till FAT32?

Osäker på vart jag ska posta detta, så jag ber om ursäkt om det hamnar fel.

Jag hade häromdagen windows på min iMac 24:a på en FAT32 partion. Det uppstod komplikationer då jag behövde ha filer som är större än 4gb på den. Tog beslutet att installera om windows på en NTFS istället och ha en liten FAT32 partion för att slussa filer på.

Jag har lekt lite i Terminalen med lite guider sidan om (Farligt jag vet, speciellt när man inte riktigt vet vad man sysslar med. Mitt eget fel mao.) och just nu har jag min HD på 500GB i 4 partioner (?!). En på 380GB med osx, 2st på sådär en 30GB vardera och en windowspartion på ca 20GB. Vad jag vill göra nu är att istället för de 2 skräppartionerna skapa en FAT32-formaterad partion som kan nås från båda operativen. Hur går jag till väga? Är det överhuvud taget möjligt?

Så här går det när man känner sig manlig och tror att man klarar allt.

MVH/ Upplyst man.

Varje gång jag laddar ner en liten fil så sparas den automatiskt på skrivbordet. Varje gång jag tar en skärmdump sparas den automatiskt i en mapp jag valt (tack vare hjälp här på forumet). Problemet är att varken filerna jag laddat ner syns på skrivbordet eller skärmdumparna i sin mapp. Inte förräns jag startat om datorn. Då syns de. Och om jag laddar ner nåt nytt nu så syns inte de bland det andra heller. Finns det en lösning på detta? Nån inställning jag råkat komma åt?

Perfekt! Tackar så mycket!

Följdfråga: Kan man byta namn på skärmdumparna som sparas till datum ist. för "Bild 1, 2 3" osv.?

Vad jag är ute efter är att dumparna ska sparas med liknande filnamn: "061014_bild1"

Har nyss lyckats ändra default filformat på skärmdumpar till jpeg från png via ett litet script. Nu undrar jag om något sitter och ruvar på ett script som lägger alla tagna skärmdumpar i en speciell mapp? T.ex en mapp i min hemkatalog.

Till arbete i InDesign och Illustrator är det många som fortfarande föredrar musen, till vanlig surf likaså. Däremot finns det inget bättre än en penna när man retuscherar foton så även om bildredigering är det ända du egentligen kan tänkas behöva en penna till, är det helt klart värt det.

Har du nåt exempel på ett sådant program?

Ursprungligen av Martin Pettersson:

Jadå, Halo finns t.ex. Eller varför inte Redline.
http://www.apple.com/games/articles/2006/09/redline/

Redline såg ju riktigt gammal ut. Utdaterad grafik. Är det helt nytt?

Ursprungligen av governor:

20" är i största laget. 24" är på tok för stor. De 3500kr extra man lägger på den, slösar jag hellre på en HD-tv.

Vilken storlek man trivs med på skärmen är naturligtvis individuellt. Jag tycker att 20 tum är för litet, men sen är jag också grafiker. 24 tum passar mina behov utmärkt. Sen som nämdes ovan så vänjer man sig ganska snabbt och det är svårt att nedgradera sig till en mindre skärm efter ett tags användande. Samma sak med widescreen. Många upplever en traditionell 4:3 skärm som riktigt liten efter ett tags widescreen-användande... :rolleyes:

Ett tips är att kolla på Flickr. Där hittar du massor och åter massor med bilder på iMacs. Prova söka på "iMac 20 inch" eller nåt.

www.flickr.com