Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
nikmoz

nikmoz

Medlem
  • Registrerad 2006-05-28
  • Senast aktiv 2020-12-18
  • Antal inlägg 61

Foruminlägg

De senaste inläggen nikmoz har skrivit i forumet.

Ursprungligen av William WM:

Det lutar nu åt att köpa in DELL:s U2721DE-skärmar till Macarna, det är ungefär samma kostnad för oss som att köpa dockningsstationer till alla Macar. Det eller Belkindockorna. Återkommer när vi har bestämt oss.

Själv är jag inne på Dells u2520d istället för en dockningsstation. Något billigare och 25" istället för 27" mildrar förhoppningsvis chocken som jag räknar följer av att gå från en iMac 27 till en QHD-skärm

Med tanke på Apples generösa policy kring öppet köp och retur - kostnadsfri retur och du får använda produkten utan prisavdrag - är det knappast så vågat att beställa utan att ha provat. Om man av någon anledning inte är nöjd efter att ha provat dem i lugn och ro hemma är det bara att skicka tillbaka.

Ursprungligen av iSweden:

https://www.caldigit.com/docks/

Söker du en portabel eller stationär "docka"?

Jag hade tidigare en Caldigit TS3 Plus. Fungerade klockrent under det år jag använde den och överlag verkar det vara den dockan med flest nöjda (och framförallt minst antal missnöjda) användare baserat på det jag sett.

Använde den dock aldrig med en bärbar utan för att utöka antalet portar till en iMac. Nu har jag bytt min iMac mot en Air M1 och ångrar att jag sålde dockan

https://www.caldigit.com/ts3-plus/

Ursprungligen av maskh:

Du är alltså inne och klickar där stora delar av varje dygn?

Jag tror att om de skulle ha så stora och generella problem så skulle de fixa det snabbt.

Ja, man kan ju tro det, men är uppenbarligen inte prioriterat hos Apple. Eller mer troligt, dom har ännu inte lyckats få till det. Generellt har dom väl en hel del utmaningar på server-/cloudsidan eller vad nu detta kategoriseras som.

Och nej, är inte inne stora delar varje dygn. Men ett par gånger om dagen iaf, och utan att ha exakt statistik så är känslan att det alltför ofta är problem likt det igår. Andra gånger är det bara allmänt segt. Hur som helst, Apple har jobb kvar att göra här.

Samma här. Generellt tycker jag det ofta är problem med App Store. Synd att Apple inte tar tag i saken och fixar prestandan/stabiliteten.

Ursprungligen av Johan Thuresson:

Förutom att retinan laggar som fan på vissa hemsidor som facebook och aftonbladet....det är faktiskt helt oacceptabelt. Lägger man 20k på en dator SKA den inte lagga när den utför så enkla uppgifter. Hade jag köpt en 15-retina i somras hade jag varit brutalt besviken på det här. Nu väntar jag istället. Apple borde faktiskt skämmas över det här.

Nu har ju alla olika preferensramar, men att MBPr 15 skulle lagga som fan på vissa sidor har jag inte märkt. Hur trettontummaren är vet jag inte, men kan tänka mig att den klenare hårdvaran får kämpa mer.

Med det sagt, testa både med och utan retinaskärm i en butik och avgör sedan själv. Personligen ångrar jag inte mitt val för en sekund och skulle aldrig välja icke retina modellerna framför någon av retina modellerna. För mig uppväger fördelarna vida nackdelarna, men hur du värderar det vet du nog bara själv och först efter du testat.

Ursprungligen av PsYcHoGUN:

Hej

Är väldigt nära på att köpa en MBPr, men ju mer jag läser om alla barnsjukdommar så blir jag mörkrädd.

Har haft en MBPr 15 sedan lansering. Inte drabbats av några barnsjukdomar, förutom ghosting på skärmen. Gick direkt till DigitalInn och fick skärmen utbytt till en Samsung på två dagar. Med undantag av detta är jag fantastiskt nöjd och ångrar inte köpet en sekund. Snabb, i det närmaste ljudlös (hör den aldrig förutom vid riktigt tung, ihållande belastning) och slimmad design. Blir heller inte särskilt varm.

Det enda jag ångrar är att jag inte gick på 512 GB ssd, så är du det minsta tveksam om du behöver utrymmet borde du köra på det större alternativet. Går att uppgradera i efterhand, men kostar lika mycket som mellanskillnaden hos Apple (och då får du ju dessutom snabbare processor på köpet).

Ursprungligen av Redaktionen:

Nu nylanseras 99mac med ett nytt utseende och en helt ny plattform i bakgrunden. Här är några av alla nyheter.

Läs hela artikeln här

Helt underbart att ni fixat så att man inte skickas tillbaka till toppen av föregående sida när man backar i Safari, oavsett om ni gjort det avsiktligt eller om det är en lycklig sidoeffekt av något annat (den egenheten hos Safari gör för övrigt att jag oftast finner mig använda CHrome, trots att jag egentligen föredrar Safari i övrigt. Helt otroligt att Safari inte ska kunna hantera bakåt funktionen bättre, måste väl vara en av de mest vitala delarna i en webbläsare.)

Bra jobbat också i övrigt, känns som många steg framåt. Självklart några åt sidan och även bakåt, men så blir det alltid vid stora förändringar. Och jag är övertygad om att ni kommer tweaka och fixa efterhand så att det blir ännu bättre.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Men det är ju just det som är det sjuka, att det är analytikernas uttalanden som styr uppgång och nergång, inte hur bra företaget faktiskt går.

Kurserna borde styras av hur bra företaget går. Punkt.
Inte av hur bra företaget går i förhållande till analytikernas gissningar.

Kursen styrs inte av hur bra företaget går, utan den styrs istället av förväntningen på hur företaget ska gå i framtiden. Vore det så enkelt att en börskurs var kopplad till företagets prestation idag, skulle börsen inte fungera (som den gör i dag). Köp- och säljpris skulle inte skilja sig särskilt ofta, eftersom det som, i huvudsak, gör att någon värderar en aktie högre eller lägre än någon annan är en högre förväntan kring företagets framtida prestation än någon annan (och därmed skapar en förutsättning till en försäljning där någon (köparen) är beredd att betala mer för aktien än någon annan (säljaren). Handlades aktier enbart på ren data (hur har det gått hittills) skulle ju försäljningar endast motiveras av likviditetsbrist, behov av omallokering i portföljen etc.

Däremot bidrar självklart företagets prestation till att indirekt styra priset, eftersom den påverkar förväntningarna på framtida prestation. Analytiker påverkar kursen genom sina gissningar i och med att köparnas och säljarnas förväntningar påverkas av analytikernas förväntningar.

Sorry för omständliga formuleringar..

Men inte Apples originalladdare väl? Är nämligen inte intresserad av någon tredje part, av den anledningen att jag inte sett någon (certifierad) som är lika liten. Men om man tidigare fick både Apples laddare i båda svensk och ex uk standard var det ju win win, en laddare att använda hemma och en vid resor.

De iPad Webhallen säljer är så svenska dom blir insåg att det egentligen inte spelar någon roll, har redan så många svenska laddare, så jag hämtade ut den. Svensk laddare och svensk kartong..

Nej, men samtidigt gråimporterar det Apple TV 3, trots att det inte borde finnas anledning till det.

Sitter upptagen under dagen idag, därav mailfråga och sedan frågan här. Tyvärr har det bara telefontid mellan 11-16 så kommer inte hinna ringa idag.

Hej,

Tidigare gråimporterade Webhallen iPads och det gör fortfarande det för åtminstone Apple TV. Någon som vet om Webhallen fortfarande säljer gråimporterade iPads, eller är de importerade via Apple? Undrar självklart om man får med svensk original-laddare (i kartongen) och om det är svenska på kartongen.

Har sökt Webhallen utan svar och är sugen på att plocka upp en iPad mini asap.

Ett alternativ, som jag själv körde på, är Lacie rugged. 1800 för 120 ssd med thunderbolt och usb3 (båda kablarna inkluderade). Inget att klaga på än så länge, och det oranga gummit går att ta av vad jag förstått (testade inte hela vägen, men har läst det och jag tog av det halvvägs för att prova (har inte tillgång till disken just nu)).

För mig räcker 120 gb gott och väl, då enda syftet är att köra windows 8 via boot camp på den. Om man vill ha mer finns dels en större version (256 gb för ca 3 200 kr), dels eventuellt möjligheten att själv byta ut disken mot en större. Dock inget jag kan svära på, men har läst om folk som säger sig ha genomfört bytet med framgång.

LaCie Rugged SSD Thunderbolt/USB 3.0 120GB - Solid State-disk (SSD) - Hitta lägsta pris, omdömen och information

Senast redigerat 2012-12-22 03:47

Läste en jämförelse mellan en dator med fusion drive och med vanlig ssd häromdagen, tyvärr kommer jag inte ihåg var. Fokus för testet var användning med LR4. Det konstaterades att skillnaden var obefintligt, trots en något snabbare ssd (jämfört med fusion drive). Poängen var att LR4 har en maxgräns för när det inte längre drar nytta av snabbare disk och mer ram. Efter en viss gräns (typ motsvarande fusion drive och 8 gb ram), är det enda som påverkar prestandan i LR4 processorn. Åtminstone enligt testet. (Dock bör ju mer ram komma in vid mycket stora filer, men där saknar jag kunskap för att säga säkert).

Slutsats: ska du jobba med bilder i LR4 rekommenderar jag dig definitivt att gå på minst mellanmodellen, så du får fyra kärnor. Att gå ytterligare ett steg är väl egentligen bara onödigt, bättre att lägga mellanskillnaden till att byta hela datorn tidigare.