Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
abethecat

abethecat

Medlem
  • Plats Norrköping
  • Sysselsättning Är intresserad av att arbeta med hemsidor, företrädesvis CMS-system som t ex Joomla/Mambo, WordPress etc. Jag sköter ett antal hemsidor som använder dessa system och har fr o m juni 2006 gått över till Mac. Ett byte som jag inte ångrar!
  • Registrerad 2006-12-07
  • Senast aktiv 2008-09-29
  • Antal inlägg 21

Foruminlägg

De senaste inläggen abethecat har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Wire:

Jag har ett plåster på toppen av långfingret och märker att det inte går att scrolla på styrplattan. Nästa alternativ är ringfingret, men det känns lite ovant. O:-)

Brännskadade mina händer, scrollade med näsan, gick bra!

Ursprungligen av Cogito ergo Mac:

Egentligen fattar jag inte varför ni inte har något slags skyddande fodral på telefonen med tanke på vad som KAN hända och med tanke på att det finns en hel del snygga att välja mellan.

Jag har varken iPhone eller Touch än men ska skaffa en Touch av kommande generation. Då jag gjort det blir det ett sådant här iPod Touch fodral att ha på den.

För den som råkar utsätta sin iPhone för omild behandling kan kanske Fuze vara något...

Tack för tipset, verkar vara en seriös produkt.

Ursprungligen av MatsOlov:

Repor, det där är väl sprickor va? Rubriken stämmer inte.

Detta är ett försök att vara ironisk...
"Suck, någon som vet hur man polerar bort dessa repor? Skämt åsido..."

Hoppas att det finns plats i forumet för ironi?

Ursprungligen av kenjon:

Gummifodral från XtremeMac har skyddat min många gånger....

Har tittat runt lite på olika fodral, nu återstår bara att välja... Någon som har en rekommendation?

Visst har jag maximal otur och visst kommer jag att skaffa ett fodral, ska kolla på XtremeMac som "kenjon" föreslog. Fick alldeles nyss reda på att de (Telia) byter ut telefonen till en ny, repareras alltså inte.

Suck, någon som vet hur man polerar bort dessa repor? Skämt åsido, fick min iPhone den 22 juli. Den 22 augusti kom jag hem efter nattskiftet, trött och sliten, böjer mig fram för att ta av mig skorna och vipps, telefonen ramlar ur bröstfickan och faller med fronten platt ner i golvet. Fallhöjden var ca 40-50 centimeter. Resultatet kan ni se på bifogad bild.

Efter besök hos Teliabutiken fick jag veta att det skulle kosta 3 000:- att laga! Lämnade in den och tackade försäkringsbolaget för att de tvingade på mig en Allriskförsäkring.

Totalt går det på 1500:- (självrisken) för reparation, tror jag, för den har inte kommit än...

iPhone är en trevlig telefon men ack så ömtålig!

Om ni tänker använda er iPhone i vardagslivet - skaffa en Allriskförsäkring!

Senast redigerat 2008-09-04 19:00

Ja, men om du kopierar iTunesbiblioteket till en extern hårddisk, installerar om och kopierar tillbaka biblioteket så har du räddat dagen

Trevligt att detta erbjudande även gäller i Sverige - men tyvärr inte för mig, suck! Använder nu 2.0 och kan faktiskt säga att jag är mycket nöjd. Enda jag kan tänka mig som en uppgradering är att kunna välja svart istället för grått i UI så att programmet matchar Pixelmator - som jag också är nöjd med!

Det kanske vore trevligt med en tråd som behandlar Pixelmator...

Ursprungligen av ohennig:

Ser man på. Gäller även i Sverige: http://www.apple.com/se/aperture/upgrade/

Hej! Jag har inte fått min uppdatering än så jag inte helt säker men gå in i "Aperture/Preferences/Library Locations/Chose" och välj plats där ditt gamla bibliotek ligger. Det kanske fungerar...

Ursprungligen av ru4real?:

Hur får man in sitt gamla "library" in i Aperture 2.0

Läste ditt inlägg och jag har precis uppdaterat min dator till 10.5.2 och jag får inte ditt problem. Kufiskt, men det kanske hjälper med att kolla över om du har några tredjeparts program som har ställt till det? Har hänt mig men vid andra uppgraderingar men annars kanske du kan ta till en standardreparation som används i Windows - krånglar det så installera om

Ursprungligen av Samor:

Någonting är fel. Efter uppdateringen tar min dator 10 minuter att starta från att man trycker igång den. Den stannar vid en blå (ljusblå skärm, inte dos modell) en längre stund innan den fortsätter. Den blåa skärmen kommer efter den vit/grå med äppleloggan på. Man kan tro att uppstarten avslutats/hängt sig då det inte händer någonting i den tomma blå skärmen.

Jo, visst är det så! Men jag gratulerade de som väntat med inköp och jag själv erkände mig besegrad efter att ha läst era svar på mitt inlägg, klickade på Apple store och beställde uppdateringen. Programmet är helt ypperligt med ett bildbibliotek på +20000 bilder som undertecknad har (svårt att slänga saker). Om jag ska vara ärlig så låg väl synpunkterna som ni beskrev och skvalpade i bakhuvudet, men ibland är det svårt att svälja en sådan här sak - det gör "ont i pungen" på en gammal snålvarg. Vilka nudlar rekommenderar ni?

Ursprungligen av Adrian B:

Inte riktigt. Det är förstås jättetråkigt för dig som hade maximal otur med tajmningen, men på det hela taget är det en mycket positiv åtgärd att Apple sänker priset. Att ge alla som köpt programmet de senaste sex veckorna en nästan gratis uppdatering känns också som en rimlig åtgärd från Apple.

Hej Ree_Tab!
Det är inte så att jag är rädd för att "förlora" pengar, det finns ju alltid nudlar att leva på Känner mig helt enkelt bara frustrerad.

Har nu beställt uppgradering - det får bli nudlar resten av månaden.

Ursprungligen av Ree_Tab:

Nej, jag håller inte med dig.

Inte många som vet när Apple släpper uppdateringar, varken på hårdvara eller mjukvara. Därför kan man aldrig köpa något om man är rädd för att "förlora" pengar.

Du har ju fått en fullt fungerande produkt som du vid köptillfället ansåg dig ha råd med. För 895 kr får du en ny produkt. Det är så det fungerar helt enkelt.

Senast redigerat 2008-02-14 18:09

Nu är jag lite irriterad! 16 december 2007 inköptes Aperture 1.5 av undertecknad för 2895 svenska penningar, alltså knappt två månader sedan. Glädjande nog kom 2.0 men vad nu då - priset är nu 1895 sek! En uppgradering från 1.5 till 2.0 kostar 895 sek, alltså får jag betala totalt 3790 sek, för att få den senaste versionen som kostar 1895 sek! Är det konstigt om en del väljer att tanka ner en piratversion? I dagsläget ångrar jag att jag inte gjorde detta själv (alltså vara oärlig). Om jag själv gjort detta och väntat med köpet tills 2.0, skulle detta inneburit en besparing för mig på 1895 sek! En förklaring vore önskvärd från det annars så eminenta bolaget Apple!

Det finns ju en liten glädje i prissänkningen, att de som väntade med inköpet gör en bra affär men det är en liten tröst för mig.

Undrar lite stillsamt om det är någon som håller med mig?

Hej och tack för svaren! Tyvärr så är det ett krav att man har aktiveringsnyckeln för att kunna uppdatera och den saknar jag. Ska försöka få en aktiveringsnyckel ifrån tillverkaren, men det är väl omöjligt!

Finns det någon vänlig själ här på forumet som skulle kunna fixa fram programvaran till Elgato eyetv for DTT? Jag skulle installera den men hittar inte CD:n med programvaran! Kom troligen bort när jag flyttade i höstas.

Tack på förhand för hjälpen!