Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Hampus

Hampus

Medlem
  • Registrerad 2001-05-10
  • Senast aktiv 2010-10-09
  • Antal inlägg 183

Foruminlägg

De senaste inläggen Hampus har skrivit i forumet.

Precis. Dock låser sig datorn i upp till 30 sekunder när man går in och switchar. Irriterande också att behöva göra detta så fort man tryckt på paus eller spolat i exempelvis Elgatos Eye TV.

Men så här har jag löst det:
Eftersom det enbart krånglar när jag valt Transiten för systemljudet har jag ställt in så att systemljudet sköts av macens inbyggda ljudutgång och så låter jag Eye-tv spela upp ljudet via den. Jag får ju ändå inte ut 5.1 ljud via Eye TV.

På detta sätt kan jag ändå låta DVD-player spela upp sitt ljud via Transit USB. Då får jag både DTS och 5.1. Nu har det funkat problemfritt sedan jag ställde in på detta sätt – två veckor sedan.

Lite irriterande att behöva plocka ut analogt ljud från Eye TV, men eftersom det ändå bara är stereo hör jag ingen skillnad på macens DA-omvandlare och min förstärkares.

Jag har också samma problem och har en "halvlösning" intressant om någon kan komma på fortsättningen.

Det är M-audio's "kackiga" drivrutin som ställer till det. Har varit i kontakt med M-audio som gav det intelligenta förslaget att installera om den. Som om jag inte gjort det, och fixat filrättigheterna.

Dock testade jag att avinstallera drivrutinen, och enbart installera loadern (finns i installationspaketet, du kommer åt den genom att ctrl-klicka och välja "Visa paketets innehåll).
Installera enbart loadern, inte usb drivrutinen.

Nu kör transiten på macens inbyggda drivrutin, och det funkar utan att den tappar ljudet hela tiden. Mycket stabilt.

MEN , och detta är ett stort men:
Det går inte att få 5.1 eller DTS pass through på detta sätt. Har testat genom MIDI/LJudkontrollprogrammet men det verkar inte riktigt fatta att Transiten har den egenskapen. Det ser ut att gå att välja "koded digital" (eller någon liknande formulering) men om man gör det hoppar ljud ut tillbaka till inbyggt ljud.

Så problemet kvarstår: efter att ha fått Transiten att vara mer stabil, hur får man den att ge ifrån sig 5.1- och DTS-ljud?

Jag börjar bli så jäkla trött på den här prylen att jag gärna köper någon annan som garanterat funkar i 10.4.2

Jag blir lite skeptisk när jag läser detta. Om det är ett missljud i högtalaren, och du skickat tillbaka den varpå de säger att inget är fel så drar jag följande slutsats:
Alternativ 1: Högtalaren ska ha detta missljud - alltså en "feature inte en bugg".
Alternativ 2: Vantage har antingen ingen koll, eller dålig service om de tycker att detta är ok och skickar tillbaka högtalaren.

Vilket av alternativen som än är sant skulle jag inte ge högtalarna en 4 i betyg. Antingen låter de helbra och är värda en fyra eller så ska betyget spegla missljudet.

Ursprungligen av Milo:

Tyvärr inte. Har testat 3 omstarter, skivverktyg och Cocktail. Färgsnurran snurrar fortfarande lika ivrigt...

Kolla detta:
http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=86639&sessionID=anonymous%7C12071900&kbhost=kbase.info.apple.com%253a80%252f

Absolut! Men diskussionen är viktig eftersom många inte ens slår på WEP eller döljer namnet på sitt airportnätverk, eller ens kräver lösenord för att komma åt det.

Citat:

Skrevs ursprungligen av Micke W
Och för er alla som kör trådlösa hemmanätver, hur viktigt är detta?
...
Get real, informationen är jätteviktig för den eller de föertag som har information som måste skyddas. För oss andra är det business as usual, släpp in folk på era AP-nät så att man kan surfa varhelst man är i Sverige.

Är du ironisk? Varför skulle det inte vara viktigt att skydda sin egen dator som privatperson, eller sin internetuppkoppling?

Superhackern Sam måste väl också bo någonstans. Någon är hans granne, och om Sam kan använda grannens ip-nummer när han gör attackerna är väl det illa nog.

Hemanvändaren tar förmodligen också med sig arbetsdokument som företaget inte vill ska spridas för vinden. Ganska bra då att veta hur man skyddar sig så att man inte får på nöten när det visar sig att det är ens slarvigt uppsatta hemmanätverk som orsakat spridningen.

Mycket relevant fakta i denna tråd tycker jag!

Sedan kan jag väl hålla med om att det är trevligt att hitta surfzoner runt om i landet, men det är en annan sak.

Ett tips:
Ladda ned MySQL från http://www.tenon.com. Då får du ett litet enkelt grafiskt gränssnitt för att skapa användarkonton, starta och stoppa mm. Resten sköter du i PHPMySQL.

Webmin funkar också utmärkt på OS X klient och server. Kan användas för att administrera bl a Apache.

Jag kör Mac OS X server men har faktiskt övergivit Apple's admin funktioner till förmån för iTools som jag tycker är mer heltäckande.
De riktade tidigare in sig mot gamla Webstaradministratörer och hävdade att det var lika lätt att administrera Apache som Webstar. Riktigt så enkelt var det inte, men nära nog.

Jag har haft kontakt med en del IPS's i USA som faktiskt har övergivit Linux och gått över till OS X för både mail- och webbserver till sina kunder.

Jag har inga problem med att gå in i .conf-filer men det är ganska skönt att inte behöva det. Tidigare hade iTools problem med Apple's ständiga programuppdateringar som skrev över .conf-filerna gång på gång, men nu har de helt egna distributioner av serverpaketen som fungerar oberoende av Apple's.

Rent prestandamässigt eller vad gäller stabilitet har jag inte den belastning att jag kan uttala mig om det, men flera av dem jag diskuterat med hävdar att de kör servrar med ett hundratal domäner och cirka 50 000 dagliga träffar utan några som helst problem.

iTools från www.tenon.com låter dig grafiskt ställa in Apache, Named, Wu-ftp och Sendmail.

Tack för info. Det är spännande att se om man ställt in allt rätt när väl vågen kommer.

Hur har ni ställt in MySQL? Det går ju att dribbla en del med inställningarna av hur länge en anslutning hålls öppen mm.

Själv arbetar jag med en lösning som egentligen gör för många SQL-anrop och jag behöver lära mig hur man cachar sidor.

Kul med många besök och mycket uppmärksamhet!

Men hur kunde servern sänkas på 15 minuter? 36 000 unika besökare på en vecka borde den väl klara av? Ni kör väl Apache, PHP och MySQL vad jag förstår?

Och vad menar du med sänkt? Att den inte hinner med att visa alla förfrågningar eller att den verkligen gick ner? Har ni funderat på lastbalansering - eller vad det heter på svenska?

Missförstå mig inte. Jag dissar inte den tekniska lösningen. Jag vill bara veta hur ni kör för att kunna dra lärdom för egna installationer.

Citat:

Skrevs ursprungligen av Åke Zimmermann
hm.. reverse och forward lookup, var hittar jag det?
(har letat..)

I terminalen skriver du:
nslookup mailservern.din.domänadress (vilket ip-nummer svarar servern?)
nslookup ditt.ip.nummer (vilket hostnamn svarar servern?)
nslookup -type=mx din.domänadress

Du kollar resultaten av dessa frågor mot verkligheten. Pekar allt mot rätt dator?

Använd samma dns-server som din server använder. För att vara säker på att nslookup använder just den skriver du in ipnumret till den som sista argument. Ex:
nslookup -type=mx 99mac.com 195.156.197.198 (om det nu hade funnits en dns-server med det ip-numret).

Apples mailserver är jäkligt petig med både forward och reverse lookups samt att mx records är rätt.

Genom att göra en tail -f /var/log/mail.log när du startar mailservern får du värdefull information om vad den klagar på.

Den klagar på att den inte känner igen localhost som sitt hostname.

Din dators hostname finns i /etc/hostconfig kolla vad det står där. Ändra där och starta om.

Du kan ändra där och sedan skriva:
sudo hostname nytthostnamn (alltså det nya namn du vill ge datorn)
På så sätt slipper du starta om för att ändringen ska gälla.

På dessa adresser finns nyttig info för hur man kör Sendmail på mac:

http://www.macdevcenter.com/lpt/a/2663
http://www.macdevcenter.com/pub/a/mac/2002/09/10/sendmail.html

Efter mycket letande och läsande på nätet har jag nu fått reda på att Nokia infrared modemscriptet som följde med Mac OS 9.1 och som förmodligen hette Nokia Infrared 2000 ska fungera för att koppla upp min Titanium via min Nokia 8210 i OS X 10.1.3 (Det modemscript som följer med OS X fungerar inte nämligen).

Kan någon av er maila detta script till mig? [email protected]
Jag har inte lust att installera OS 9.1 igen bara för att få tag på scriptet. Har inte hittat något sätt att bara "suga ur" modemscriptet ur installationsskivan heller.

Supertacksam för hjälpen!

Nu har jag hittat en lösning på min 804. jag använde installationsguiden för att bara öppna en port. Viktigt att sitta vid den dator som porten ska peka mot. Sedan gick jag in i advanced setups och öppnade fler portar i den gruppen. Då pekade de rätt.

På min 804 kan man via en "rullgardinsmeny" välja udp eller tcp port som ska öppnas. Är du säker på att det inte finns på 704?