Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Hampus

Hampus

Medlem
  • Registrerad 2001-05-10
  • Senast aktiv 2010-10-09
  • Antal inlägg 183

Foruminlägg

De senaste inläggen Hampus har skrivit i forumet.

Du menar att kryssa i de olika alternativen som finns typ http, ftp, Gnutella mm?
Men om jag vill öppna andra portar? Jag har inte lyckats få till det genom att gå in i basic setup. Där ser mina inställningar ut som de som skapats i Setup Wizarden, men det hjälper inte.

Något som slog mig: Kan jag ha gjort fel val vid första dialogen "Cable, DSL or Ethernet"?

Jag valde DSL för Bostreams ADSL.

Jag har läst igenom manualen och blir inte klokare av det.

Har försökt flera gånger, även med hjälp av supporten på DLink att öppna vissa portar på min DLink DI 804. Exempelvis skulle jag vilja att TCP portarna 21,22 och 80 skulle peka till min server. Allt ser fint ut i inställningarna, men portarna är inte öppna. Svaret Dlink ger är att webadministration via mac kanske inte fungerar fullt ut.
Hur har ni som lyckats gjort?
Kör Bostream f ö.

Citat:

Däremot så stödjer iDVD endast brännare som sitter internt (det finns dock en patch på nätet som påstås lösa detta). Det finns oxå vissa rapporter med problem när brännaren har ett nyare firmware än det som Apple använder...

Den enda patch jag hittat gör att man kan starta iDVD och spara projektet trots att man inte har en intern dvd-brännare. Däremot kan man fortfarande inte bränna dvd-skivor i iDVD med extern brännare. Patchen fungerar också bara med iDVD 2.0. Om man har uppgraderat iDVD så är det kört.

DVD-studio pro funkar tydligen fint även med extern dvd-brännare (men programet kostar ju å andra sidan en hel del mer än iDVD...)

Jo disken bör synas på skrivbordet om du har 9.2.2. Det har bra inbyggt stöd för firewire diskar.
Prova att installera drivrutinerna du fick med disken. Då bör det fungera.

Vilket format gav du disken när du formatterade? HFS+, UFS?

För att föra över hela OS 9.2.2 kan du inte använda det system du vill kopiera som startskiva. Starta från systemskivan eller annan hårddisk.
Systemskivan bör klara att visa Firewiredisken.

Sedan är det bara att kopiera över hela systemmappen. Ett hett tips är att namnge den partition du kopierar systemmappen till, samma namn som den gamla hårddisken. Då hittar de program som har hänvisningar till hårddisknamn i sina inställningar rätt.
Det kan bli strul med att få Classic att fungera på den nya kopian, men det bör gå.

Håll ner alt, ta tag i handtaget och dra den dit du vill ha den.

Ni har talat om både sitt- och ståplatser, men när jag anmälde mig fick jag inget besked om vilken typ av plats jag fått. Är det först på plats som får sitta eller?

Helt ok pris faktiskt!
Verkar vara en snygg lösning på övervakningen. Det här har jag väntat länge på.

Verkar ganska ok. Hade dock hoppats på scsi-diskar som standard.
Jag gillar möjligheterna att hålla koll på hårdvaran, och "hetutbytbara" diskar. Det var inte en dag för tidigt.

Håller med, ett mycket bra initiativ!
Ett förslag till nästa:
Låt alla ha namnbrickor med medlemsnamn och nummer så att vi lättare kan känna igen varandra.

Har för mig att jag såg en liknande tjänst som Apples bok på nätet någonstans. Någon som vet var man kan hitta detta?

Ska vi spekulera lite?

Jag tror inte att den timslånga förändringen kommer sig av att Apple vill visa upp nya produkter. Nej istället tror jag detta kommer att hända:

Steve Jobs kommer att bjuda upp någon från Macromedia som visar nya Dreamweaver Ultradev för OS X. I den nya versionen kommer man att enkelt kunna skapa databasdrivna webbsidor med php och MySQL i ett grafiskt gränssnitt. Med Mac OS X och Ultradev ska man kunna skapa jäkligt avancerade sidor utan att kunna en rad php-programmering.
Det låter väl inte så avlägset? Macromedia har ju varit ovanligt tysta om nyheterna i deras OS X-versioner och här har de chansen att verkligen klämma till Adobe. Naturligtvis passar de på att uppdatera Flash och Fireworks så att man kan skapa snygg grafik till sina avancerae webbapplikationer.

Sedan kommer Jobs att bjuda upp någon ur teamet som gjorde Sagan om ringen för att visa hur de gjorde vissa av effekterna på macar (ja jag vet att det mesta gjordes på Linux, men en hel del gjordes tydligen på mac). På så vis har han visat att Macar kan användas till och förenkla riktigt krävande och avancerade kreativa arbeten.

Vad tror ni?

Ja jag tycker också att det blivit lite för mycket pekpinnar och censurer här på sistone. Tyvärr på grund av ren feghet. Att inte vilja stöta sig med Apple till exempel.

Jag deltar i flera e-postlistor som drivs av Apple, och där är tonen en helt annan. Stenhård gentemot Apples produkter, policy mm. Folk drar sig inte heller för att diskutera betor.
Resultatet: Jag och flera med mig tycker oss se att Apple lyssnar och tar till sig av kritiken. Flera uppdateringar rättar till felen vi diskuterat, och vid produktlanseringar (exempelvis Xserve) säger Apple själva att de lyssnat till användarna och deras önskemål.

Släpp ordet fritt så länge det inte rör sig om rena lagbrott som hets mot folkgrupp etc!

[ 02 Juni 2002, 23:55: Meddelandet ändrat av: Hampus ]

Citat:

Har ni tänkt på att vi bygger upp en sjukligt stor kunskapsbank här på 99mac.com. Sök på nästan vilket ämne som helst så har du svar på tal! Inte dumt!

Håller med, men jag tycker att det är jobbigt att behöva välja vilket forum jag ska söka i. Vissa ämnen kan ju passa i flera. Eller är det jag som missat funktionen "Sök i hela 99mac"?

Varför kan jag bara prenumerera på svar på inlägg i diskussioner som jag själv skapat?
Det finns massor av trådar där jag skulle vilja bli påmind via e-post när någon svarar. Jäkligt jobbigt att surfa runt och hålla ordning på allt som jag vill ha uppföljning på.

Att göra en sökning på mitt eget medlemsnummer och förståss en idé men inte lika smidigt som att få ett mail så fort någon svarar.

Nja, det sa ju inte så mycket.

Det ska dock inte stå 0.0.0.0 . Den ska räkna upp dina zoner innan den säger "ready to answer queries".

Det är så djäkla petigt med conf-filerna. En enda bokstav fel och allt kan gå åt skogen.

Så här skulle jag göra om jag vore som du:

Installera iTools igen. Skapa helt nya zoner med hjälp av programmet. Se till att allt fungerar som det ska. Kopiera sedan innehållet i de zonfiler du skapat och ersätt dina handkodade med dem.
Tänk dock på att iTools ligger på ett annat ställe än standard. de ligger i /etc/named tillsammans med named.conf