Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Johan Andersson
  • Plats Kalmar
  • Registrerad 2004-12-02
  • Senast aktiv 2015-06-23
  • Antal inlägg 512

Foruminlägg

De senaste inläggen Johan Andersson har skrivit i forumet.

Tack men var har du hittat ditt screenshot?

För inställning av Exchange 2007 anges:
- Beskrivning
- Server, inkommande e-post
- Användarnamn
- Lösenord

Väljer jag istället Exchange IMAP så tillkommer fält för Outlook Web Access-server.

Med andra ord inget som heter extern server.

Tackar för tipsen.

1. Enligt helpdesken ska jag skriva mitt kortnamn som användarnamn trots att jag skriver hela mailadressen i iPhone. Oavsett vilket visar dock Mail genast att servern inte svarar varför jag antar att detta ej är problemet.

2. Autodiscover funkar uppenbarligen inte med tanke på att jag skickas vidare till manuella inställningar. Anger då till synes samma som i iPhone med får det inte att funka.

3. Outlook i macen? Tack men svära i kyrkan?

Andra tips?

Bumpar en gammal tråd och undrar om detta problem verkligen råder än?

Ny i PC-organisation (kommun, say no more) och ansluter min iPhone till exchange-servern hur enkelt som helst men Mail på datorn hävdar bara att den angivna servern (samma som på telefonen) inte svarar.

Trodde att det kanske berodde på att jag fortfarande satt med OS 10.5 och pyntade för en välbehövlig uppdatering till Snow Leopard 10.6.7 dock med samma problem.

Work-arounds någon? Funkar det på telefonen så borde det ju kunna lira i Mail också tycker man ju. Nej den kommunala help desken supportar bara på de egna maskinerna, dvs MS Outlook.

Ursprungligen av ;:

Instämmer med tidigare och tillägger tidangivelse. Och varför inte en "sent from my 99mac app on iphone"-symbol (inte text)? Bra jobbat!

^^^ På vilket sätt påverkar valet av operatör tiden menar du?

Jag körde som sagt ett gammalt OS (4.2.1) och med detta gick klockan en timma fel med automatiskt inställd tid. Stängde jag av 'ställ in automatiskt' så gick klockan rätt. Uppdaterade till 4.3.1 och nu stämmer tiden per automatik.

Jag har för övrigt en 3Gs med Telia.

Uppdatering: Med version 4.3.1 stämmer klockan per automatik!

Därmed ingen skugga på Apple utan bättre egen bevakning på framtida uppdateringar.

Märkligt, jag håller på att uppdatera till 4.3 nu för att se om det gör skillnad.

Visst borde automatisk tidsinställning känna av aktuell sommar/vintertid?

Själv började jag nytt jobb då det som inte fick hända hände. Märk väl att jag nära nog kan svära på att tiden stämde igår efter att vi gott över till sommartid men när jag vaknade idag gick den en timma fel och jag måste med tidszon Stockholm stänga av 'ställ in automatisk' för att den ska visa rätt. Är detta logiskt gott folk? Har aldrig till skillnad från andra haft problem vid omställning till vinter/sommartid tidigare utan det har som på vanligt apple-vis bara funkat.

Version 4.2.1

Tack Johan, jag var kanske otydlig men vill alltså få in materialet i datorn för redigering. Dessutom läser jag bland annat i denna tråden att överföring via DVD ger hård komprimering vilket i så fall inte går nåt vidare ihop med mitt önskemål att få med mig så mycket kvalitet som är rimligen genomförbart. Eller är detta hot överdrivet?

Återigen alltså, är 640x480 så dåligt som det låter eller rimligen tillräckligt med tanke på originalmaterialet?

Och tror ni att det skulle funka datatrafik-mässigt att plocka in materialet med ovan nämnda USB-grunka, via datorn till extern HD? Vilka krav har jag isf rimligtvis att ställa på hårddisken (typ av anslutning mm)?

Andra tips för att relativt enkelt och billigt få ut så mycket av originalmaterialet som möjligt?

Väcker återigen den här gamla tråden med förhoppning om lite tips om senaste utrustningarna. Varning utfärdas för att jag vid projektets start är fullständigt okunnig vad gäller digital video.

I mitt fall har jag främst ett antal VHS-C band som jag önskar digitalisera.
Äger även en hyffsat ny MacBook Pro.
Kamera liksom VHS-bandare saknas men kan förhoppningsvis lånas (i senare fallet med kassettadapter).
Viss budget för inköp av capture-grunka finns men träffar gärna rätt direkt.
En ny extern hårddisk antar jag också blir en förutsättning för några stycken band.

Har bland annat tittat på Elgato Video capture som verkar vara en förhållandevis ny produkt som skapar H.264 filer via USB. Den verkar ha fått fina omdömen av bl.a. Macworld. Ser dock att video-formatet blir 640x480 vilket låter dåligt men är det relevant att gapa efter mer med tanke på ursprungsmaterialet?

Ett test av ovanstående grunka från Pinnacle bådar gott och det är kanske ingen nackdel att den rippar direkt till extern HD med tanke på att utrymmet ändå är begränsat i Macbooken. Skulle det funka med Elgatos USB-moj att rippa till en extern HD via datorn? Tidigare inlägg tyder ej på detta. Jag noterar också i Pinnacle-testet att även högsta kvalitet ger klart synbara tecken på komprimering. Vad finns det för alternativ om man vill undvika detta och få ut bästa möjliga kvalitet? Alt vad är det för specs jag i så fall är på jakt efter?

Tacksam för synpunkter.

Senast redigerat 2011-01-23 11:32

Jag beställde en svart 32 i butik den 1/9, så sent som i förra veckan var det 8 st före mig i kön men så i eftermiddags ringde dom och sa sig till följd av ett återbud ha en till mig. Synd bara att klockan var 17.50 så jag blev tvungen att vänta tills imorgon med att hämta tingesten. Sju veckor är verkligen helt sjukt dock.

Ursprungligen av Johan S:

Är det inte bara att speca rätt adress i gmail-kontot du ställt in i Mail?

Snudd på pinsamt men jo precis så enkelt var det, dvs önskad avsändaradress anges under inställningar -> konton -> markera gmail-konton -> e-postadress.

Den andra varianten har jag inte provat men tack båda för hjälpen!

Har en tjänstemail som av olika skäl inte kan användas direkt med exempelvis IMAP. Istället vidarebefordrar jag inkommande mail till ett gmail-konto som jag i sin tur kör med IMAP till Apple Mail i min laptop och iPhone. Omständligt men det funkar med ingående mail.

Om jag svarar på mailen direkt från gmails webbgränssnitt så kan jag välja att visa adressen med min domän som avsändare istället för gmail-adressen som jag faktiskt skickar från. All utgående trafik från Apple Mail kommer där emot från gmail-adressen då kontot med min domän ju inte finns med bland kontona som administreras direkt i Apple Mail. Dock går mailen även i detta fall via gmails servrar varför jag undrar om det ändå kan finnas ett sätt att lösa så att avsändaren som visas blir min domän-adress?

Tack, frågan kvarstår dock: Behöver telefonen vara registrerad för att wipe ska kunna genomföras?

Om nej så är den sannolikt stulen men om ja finns fortfarande en liten chans (om än mikroskopisk) att jag bara glömt var jag lagt den.

Bifogar en fil för att ingen ska misstänka att jag själv frågar i egenskap av sånt där kräk som inte kan skilja på mitt och ditt.