Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Stefan

Stefan

Medlem
  • Registrerad 2002-08-21
  • Senast aktiv 2015-11-09
  • Antal inlägg 412

Foruminlägg

De senaste inläggen Stefan har skrivit i forumet.

Ett exempel:

Skicka kicken till bus1 (sends > bus1) och ställ in så att du skickar signalen före regeln (pre). Muta Bus1 kanalen på mixerborden.

Inserta Logic's inbyggda kompressor på kanalen där du har basen. Det står "sidechain" uppe i högra hörnet i kompressorn. Välj Bus1.

Klart.

WinXP, Firefox (Tele2 Kabelbredband 512 kbit/s )

Forumet är stundtals så segt att jag knappt kan använda det. Vi snackar om minuter för att redigera eller posta inlägg. Just nu rullar det på ok, men det är inte ofta.

Om man använder adressen http://www.99musik.se så går det inte att logga in. "In order to accept POST request originating from this domain, the admin must add this domain to the whitelist."

Men det funkar om man använder www.99.se.

Here we go again.

Segt och tomt.

"Och nej, varje spår har inte en kanal och varje kanal ett spår, eftersom om man skulle skapa att nytt spår exempelvis genom att trycka shift+return eller dubbelklicka längst ner i spårlistan i arrangefönstret så skapas ett spår som är låst tillsammans med tidigare spår."

Testa håll inne alt+dubbelklick istället. Om man endast dubbelklickar så skapas en kopia av det spåret som är markerat.

"jämfört med de flesta andra ljudprogram så är det inte särskilt lättanvänt"

Det beror på vad man ska använda det till. Alla musikprogram har brister. Protools är ett ruggigt bra musikprogram sålänge man håller sig till audiodelen. Mididelen i protools kan få vilken producent som helst att överväga självmord. För musikproduktion är (enligt mig) Logic perfekt. Man kan göra väldigt mycket på väldigt kort tid utan att tappa fokus eller trassla in sig i en massa fönster. Från idé till lyssning på mindre än 3 sekunder. Audiodelen i Logic undviker jag Cubase är väl bra på det mesta, synd bara att det är så plottrigt.

Visst, enviroment är väl kanske inte det mest genomtänka som gjorts. Skulle man behöva ett enviroment så finns det ofta att ladda ner. Har iofs aldrig behövt pilla i enviroment under de 5 år som jag har gjort musik med Logic.

"Rätt mycket av Logic känns bara logiskt om man råkar vara tysk ingenjör"

Som vad?

Har aldrig fattat pratet om att logic skulle vara ologiskt.

Trackfunktionen används ofta när man vill spela in och hantera flera tagningar. Tex om du skapar en loop och spelar in så skapas ett nytt track efter varje omgång. Smidigt.

Definera track, kanal osv. Hänger inte med.

Jag antar att du med kanal menar en kanal på mixerbordet och med track en "kanal" i arrangefönstret. Om du tex laddar in ett komplett trumset i EXS24 (samplern) på kanal audioins1 så kan du i arrangefönstret öppna flera "tracks" för att styra samma synt. Alltså i detta fall låta varje enskilt trumljud få ett eget "track". Så kan man göra om man vill, men vem fan vill det?

"Lättast vore väl om varje spår var en kanal, och sen var det inte mer att hålla reda på?"

Så är det för mig. Förstår inte riktigt vad du har snöat in dig på

Vad pratar ni om?

Popups

Finns inget lyxigare än att göra ljudinspelningar med ett protools-system.