Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Jonas_Ahlberg

Jonas_Ahlberg

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Sysselsättning Jag jobbar med pedagogik, utbildning och konsulteri inom IT
  • Registrerad 2003-05-01
  • Senast aktiv 2011-05-04
  • Antal inlägg 65

Foruminlägg

De senaste inläggen Jonas_Ahlberg har skrivit i forumet.

Bra, tack! Jag ska kolla Teknikmagasinet och liknande.

Hade alla använt iPhone hade det varit enklare. Nu har några stenåldersmobiler, några htc, några SonyEricsson, några iPhone osv. Det kräver lite mer anpassningsbar lösning.

Jag arbetar med ett tjugotal telefontolkar som hjälper mig och mina coacher att tolka samtal med nyanlända. Det funkar som så att man ringer upp telefontolken som då översätter ett samtal via sin mobil.

Ett problem är då att micken och högtalaren är för svaga för den som sitter i samtalet med den nyanlända. Tolken hör inte vad vi säger och vi hör inte vad tolken säger.

Därför undrar jag om någon där ute vet om det finns någon smart och inte alltför dyr lösning på problemet? Max 200-300 kr är önskvärt... Vet att det finns dyra lösningar men jag har behov av många enheter så då måste det vara lite mer budget.

Tystnaden talar sitt tydliga språk... Förutom att jag kanske borde uppdatera min programvara, så har jag fått tips på annat håll som jag härmed vidarebefordrar.

Genom att enbart göra alla förändringar på datorn och sedan välja att återställa anslutna enheter så har jag lyckats komma runt det jobbiga i att min mobil raderar det som finns i datorn.

Det tar några sekunder, men är inget emot vad det skulle ta att skriva in alla uppgifter igen för hand...

Jag startade denna tråd 080404 i Mjukvara » Apple programvara och fick exakt noll svar, så jag försöker här ocksså.

Har grymma problem med att synka Adressboken i datorn (med 10.4.11) med mobilen (gammal Nokia 6280). Använder iSync 2.4.

Mitt problem är att när jag har gjort ändringar i Adressboken och försöker få över dem i mobilen, så raderar i stället mobilen alla ändringar i Adressboken.

Detta gäller f.ö även iCal, som mobilen raderar. Eller lägger in dubletter av händelser som jag sedan måste radera manuellt i iCal.

Hur i hela fridens namn gör jag för att Adressboken ska styra mobilen och inte tvärtom? Går det alls?? Det enda jag kommit på är att först radera mobilen och sedan tanka över allt igen...

Är det mig det är fel på, mobilen eller datorn?

Nu verkar det funka....

Inte Safari som sög iaf...

Har grymma problem med att synka Adressboken i datorn (med 10.4.11) med mobilen (gammal Nokia 6280). Använder iSync 2.4.

Mitt problem är att när jag har gjort ändringar i Adressboken och försöker få över dem i mobilen, så raderar i stället mobilen alla ändringar i Adressboken.

Hur i hela fridens namn gör jag för att Adressboken ska styra mobilen och inte tvärtom? Går det alls??

Yo,

Har just uppdaterat till Safari 3.1 och försöker surfa på mina favvosidor. Upptäckte att Klickback inte funkar (och flera andra). Bilder visas inte och boxarna ligger huller om buller. Det går inte att logga in, osv.

Är det nån som vet om det är fel på Klickback i detta fall eller om Safari 3.1 suger?

I ett tillstånd av förvirring lösenordsskyddade jag ett dokument i Word. Jag hade tagit fram det under en arbetsvecka och var äntligen klar. Sidan innehåller formulär, som kan fyllas i direkt på skärmen, där vissa delar är låsta, osv.

Problemet är att jag upptäckte ett stavfel. När jag försökte låsa upp dokumentet för att ändra upptäckte jag att jag glömt av lösenordet....

Nån som vet om det alls går att komma runt lösenordet? Eller måste jag börja om från början igen?

Ett intrikat problem, som jag försökt hitta svar på hos både NetOp och Adobe:

Har testat NetOP - remoteprogrammet - och det går inte att använda om man ska dema tex. Premiere, vid demo av redigering av film o ljud. NetOP kan inte visa rörliga bilder i Premiere samtidigt som man jobbar inne i Premiere. Om ni förstår vad jag menar...

Ska man visa film måste man (verkar det som) distribuera ut denna först och köra den som en vanlig film från början till slut.

Min fråga gäller nu: Har ni något annat tips på program som klarar av detta?

Köpte min 6280 i augusti och blev väldigt nöjd med hur den funkade. Lätt att förstå och använda och synkningen funkade inledningsvis bra via iSync. Men...

1. USB-kabeln glappar nåt förfärligt på mobilen och jag börjar bli trött på alla meddelanden från mobilen/datorn att USB-kabeln inte är ansluten och synken misslyckad. Tänker köpa Bluetooth men det krävs USB. Förslag på bra BT-adapter att köpa?

2. Tidigare låg alla födelsedagar i mobilens adressbok och syntes i kalendern, men nu har de plötsligt försvunnit. Irriterande och något opraktiskt. Jag har försökt få över dem igen, men inte ens då jag raderar adressboken och lägger in den igen lyckas jag få över informationen. Nu börjar jag fundera över om jag inbillat mig att jag såg födelsedagarna tidigare.... Nån som kan ge vägledning? :">

Använder iSync 2.3, iCal 2.0.3, os 10.4.7. Vilket os 6280:n har vete tusan...

Köpte en SonyEricsson K610i i förrgår och satt hela dagen utan att kunna iSynca den. Läste så här och på Apples sida "iSync Compatible Devices" att iSync saknar stöd för den.

Så idag gick jag och bytte till en Nokia 6280, som finns med på listan över iSync-kompatibla manicker. Macen hittar den via USB i Finder, men när jag försöker lägga till en enhet i iSync säger den att den inte hittar nån enhet....

Hmmm... vill inte skapa en ny tråd för denna fråga, så nån som kanske vet nåt bra svar? Funkar det inte med USB?

Har iSync 2.3 och OS 10.4.7.

Rättelse: Efter att ha suttit i 3 timmar och testat olika lägen - och samma lägen tiotals gånger funkade det plötsligt. Ibland är det magi med datorer....

Tack!

Jag blev åtminstone lite klokare. Verkar som om jag måste kika mer på CMS. Hittade gott om gamla trådar om detta så...

Jag jobbar som lärare på gymnasiet och vuxenutbildningen och har mitt undervisningsmaterial på nätet (jonasweb.nu), men också på CD. (Jag säljer ibland också CD:n till självkostnadspris till folk som saknar bredband.)

CD-versionen har funnits pga att många skolor har fram tills nu saknat bredband. Därför har jag tvingats köra statiska Html-sidor med en frames-lösning.

I och med att de flesta numera har bredband har behovet av CD minskat. Därför tänker jag nu försöka få upp mina sidor med en lite mer modern lösning. Frames har ju sina nackdelar.

Jag inser dock att jag inte riktigt vet var eller hur jag skall börja och behöver lite feedback. Inbillar mig också att fler än jag sitter med samma problem och att det därför kan finnas ett allmänt intresse av denna diskussion. Slå mig gärna hårt om jag har fel. :rolleyes:

Tankar:

a) Jag vill ersätta frameset/frames och måste väl då använda ASP eller PHP och någon slags include-kommando. Är detta rätt tänk?

b) Mitt webbhotell tillåter både ASP och PHP. Vilket är att rekommendera? Jag är helt okunnig om serverkod, men också om den debatt som förmodligen rasar mellan ASP- och PHP-anhängare...

c) Min sajt består av en ganska omfattande mapphierarki och c:a 3500 filer, varav drygt 1000 textfiler. Därför är batch-ersättningar inte helt lätta att göra. Därför undrar jag om det räcker med att skapa en sådan include-sida eller måste include-kommandona in på varje sida?

d) Måste jag ha en "databas" för mina sidor? Eller hur funkar det här egentligen?

e) Dessutom finns gott om relativa länkar mellan sidorna. Gissar att alla manuellt måste ändras, från sida.html till sida.asp och kanske ytterligare krusiduller efter?

f) Finns det nåt sätt att slippa göra all redigering för hand? Ett verktyg som söker upp och ersätter med automatik hade ju varit grymt! Har tidigare använt Dreamweaver för batch-sökningar, men det verktyget är lite trubbigt, i synnerhet om man ändrar sökvägar till filer, eftersom det inte alltid förstår skillnaden mellan olika mappnivåer.

g) Inte 17 behöver jag väl ett CMS? Jag redigerar normalt allt lokalt på datorn och skickar upp till servern via ftp. Eller? :eek:

Okunnig således, men tacksam för svar...

Ursprungligen av Niklas Brunberg:

Jag tror att det är dessa ikoner som finns i din mapp... Dom ska finnas kvar efter att cachen töms.

Nej, det är inte dom jag menar. I Safari-mappen i mitt användarkonto finns en förskräcklig massa mappar och i en del av dem finns filer som heter .cache på slutet. Har inte alla dom?

Försöker mig på att ladda upp en bild. Få se om det funkar:

Ok, jag håller med - och inte....

Mina sidor använder frames eftersom jag tycker det är enklare att uppdatera t.ex en meny på det viset snarare än att behöva ändra samma meny på alla sidor eller använda nån slags scriptlösning, där kompatibiliteten inte är 100%.

Sen kan jag inte använda serverscript eftersom sidorna även måste funka offline, på CD, osv.

Tro mig, jag har prövat det mesta, men funnit att en enkel html-lösning med frames är det som funkar bäst hos mina besökare. Är medveten om att jag får vissa knepiga "buggar" på köpet, men det får jag leva med.

Mitt enda (?) problem i dagsläget är att mina sidor fastnar i frames i frames i frames (osv) vilket skapar lite oreda. Jag har inte lyckats lösa det till fullo, men target_"parent" funkar nästan jämt och sen får besökarna lösa resten själva.

Håller dock på att se över detta så att jag i framtiden kan använda ett bättre system. Dock är det inget jag längtar efter att pilla med just nu...