Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Astroboy

Astroboy

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2003-12-10
  • Senast aktiv 2007-06-11
  • Antal inlägg 53

Foruminlägg

De senaste inläggen Astroboy har skrivit i forumet.

Kommer från Östersund men bor numera på söder:)

Glöm inte att det går att scrolla webbsidor med den också:)

Men den ser ut som skit

Tycker det känns ganska onödigt med jogs nu för tiden, hamnar aldrig i en situation som inte känns bekväm att lösa med mus/penna eller tangentbord.
Men det är väl en vanesak. Om jag skuller köpa någon skulle det nog bli Griffin Powermate, snygg och går att använda till alla möjliga andra saker i datorn.

Gör visuella effeckter (som compositor), postproduktion, online redigerig, motion graphics och färgkorr.

Program: Shake 3.1 (mestadels) After Effects 6.0 (för motion graphics) Combustion 2.1 Magic Bullet Suite FCP Media100 844/X (på extern station)

Jobbar på en PowerMac G4 2x1,25 med 2gig ram ett Decklingk Pro-kort Jvc-ref monitor och raidade diskar, samt en massa annat jocks.

Jobbar med många sorters filmer mestadels reklam och en del musikvideos men även en del bildspel av det mer avancerade slaget (första projektet jag gör efter jul)

Frilansar men sitter hos Pinguinfilm på södermalm.

Beror väl på vad man menar med codec. Man kan inte köra något annat än Quicktime men det finns en massa tredjeparts codec inom Quicktime. Jag kör exempelvis helt genom blackmagics codecs både 10, 8 och dv-codecet (fast oftast deras photo-jpeg) och det funkar fint, hela vägen från Dv till Digi-beta och IMX.

Sen håller jag med om att Apple är löjligt dåliga på att ta hand om tredjeparts tillverkare. Och det är som sagt dumt av Apple om dom nu skulle tro att After Effects användare skulle gå över till Shake. Använder båda programmen mer eller mindre dagligen men aldrig till samma saker då dom är två helt olika program. Det är som att använda Illustrator när man bör använda Photoshop eller visse versa.

Nej ibland är det lite väl mycket sekt varning över Apple.

Cool:)

Ska kolla upp det Raid kortet för interna hårddiskar som macotett säljer det verkar bar

Håller precis på att kolla runt efter en raid lösning som ska funka med mitt Decklink Pro kort. Alltså ett Raid-system som klarar av video i SD upplösning.
Tänkte bara kolla om någon har dataöverföringshastigheten för SD i mb per sekund.

Kolla den här länken: http://www.acard.com/eng/product/adapter/mac/ide/aec-6880m.html
finns att köpa på Macoteket för en billig peng. Stöder visserligen inte PCI-X men verkar funka bra ändå. Funderar själv på att köpa ett snart.

För DV duger det bra med både interna IDE-diskar och externa Firewire diskar, Dock kan det ju vara värt att ha eventeuella framtida uppgraderingar i åtanke. Ett raid system till din redigering är aldrig fel ett tips är att kolla in Macotecets raid kort för intern raid. Kostar typ 1300 och då behöver du bara 2 eller fyra IDE diskar till (beroende på vilket av korten du väljer) Och då ska du klara dig hela vägen upp till SD upplösning från Digi-beta och liknande format.

Citat:

Skrevs ursprungligen av Erik.dv
Appleinsider skrev precis om ett ryckte där Autodesk ev. delar eller hela descreet-divitionen. Låter långsökt, men men, man vet aldrig.

Apple Cleaner X vore nått…

Compressor är väl ett steg i rätt rikting. Även om det hittills bara jobbar med mpeg-format

Testa att koppla kameran direkt i datorn och lägg in ett litet klipp på systemhårdisken. Och se om det blir någon skillnad

Känns dock inte som om Discreet satsar helhjärtat på Mac versionen. Speciellt inte om man kollar på stabelitets frågan och skillnaden i hastigheten på det båda plattformarna. Ska dock bli intresant att se hur den nya edit funktionen kommer att funka.

Har du seriekopplat firewire disken via kameran? det kan orsaka ryckig uppspelning ibland.

Fick till det!

Grymt tack för hjälpen