Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Astroboy

Astroboy

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2003-12-10
  • Senast aktiv 2007-06-11
  • Antal inlägg 53

Foruminlägg

De senaste inläggen Astroboy har skrivit i forumet.

Om du tar in det via kameran tror jag att du kan köra med dv-pal intällningen.

Om det ska levreras med anamorfiska pixlar räcker det med att du trycker äpple O när du har timelinen markerad så finns det en ruta som heter anamorfisk du ska klicka i.
Ska du leverea full frame med square pixels får du göra en video-setting som är 1024x576 square.

Nån som vet var i datorn Apple stoppat bilderna till skärmsläckaren Cosmos.
Har kollat runt men inte hittat någpt

Ursprungligen av Kalliban:

tycker att http://mwsf.macnn.com/ är mycket bättre än macteens.. Laddar snabbare, presenterar det nyast överst, minimalt med bilder och annat som stör.. Nyheterna helt enkelt!

severn ligger nere

Ursprungligen av Martin Munthe:

Fel, fel, fel. Som Brasse skulle ha sagt till Magnus och Eva. Minority Report och AI är klippta i Steenbeckbord med hederliga tejpskarvar och arbetskopior på 35mm. Spielberg är en av de få stora regissörerna som fortfarande klipper på film och han har nyligen deklarerat att han inte har några som helst planer på att börja klippa digitalt.

Apple skulle lätt kunna dominera långfilmsindustrin om FCP var bättre på att hantera "long form"-projekt än det är. Fortfarande slår Avid Media Composer alla andra system på fingrarna när det är frågan om långa timelines med väldigt mycket klipp och ljudfix.

Tror att det är att förenkla saken om man säger att en viss långfilm är klippt i det ena eller det andra programmet utan har nog gått igeom fler än en typ av maskin under efterproduktionen.

Möjligtvis att dom är offlineade på typ Final Cut eller Media Composer. Men de flesta filmer har gått igenom tyngre maskiner innan dom kommer ut på film igen. Typ Quantel eller Da Vinci, och då räknar jag inte med de maskiner som behandlar effektproduktion och retush.

Frågan är om det här programmet kommer att vara ens i närheten av After Effects kvalité när det gäller motion graphics. Och hur mång proffs användare som är beredda att byta sin gamla arbetshest, där man vet var allt sitter. Sen brukar det ju vara ganska mycket yta och enhel del brister i funktionen på apples nya program, i alla fall till en början. Själv blir jag misstänksam när dom med ens börjar snacka om templates och visar screenshots på Dvd-menyer. Men det ska bli intresant att testa.

Ursprungligen av Nicklas Högås:

Skulle vara intressant att veta vad som gör skillnaden mellan våra maskiner. Har dålig koll på grafikkorten, men hur står sig ditt kort mot mitt GeForce 4MX, 64 MB? Vilket är bättre? I övrigt är ju din maskin vassare vad gäller cpu/ram.

Ganska stor skillnad på Geforce TI och Geforce MX. Förutom det faktum att TI har dubbelt så mycket ram är det helt enklet så att korten är i två helt olika divisioner. Men så fick jag lägga till mer än 5000 för kortet när jag köpte min Powermac.

Tror att anledningen till varför så många inte kan köra spelet på ett tillfredställande sätt är att grafikorten inte håller måtten. Tror ingen som har ett nytt Geforce TI eller ATI radeon 9800 pro har problem att köra spelet.

Atari har dock sagt att helversionen av spelet ska gå att lira i mjukvaruläge, men hur det kommer att lira på Macen återstår att se

Kör på en dual 1,25 med GeForce TI kort så här glider det på smidigt som fan. Kanske har mina 2 gig i ram ett finger med i spelet också:)

Någon som vet hur man får ingång det så man kan spela över internet?

Du måste rippa dvdn så att den de klipp du vill arbeta med blir qucktime-filer.
Problemet är att de flesta dvd-rip program som jag vet om bara läser in dvd materialet i dess ursprungs format något som imovie absolut inte kan läsa. Ett tips är att fixa någon sorts brygga, typ Formac Studio som konverterar rgb singnaler till firewire så du kan batcha in dom i datorn som qucktime.

Det är klart att det går bättre och bättre att jobba ju starkare dator man köper. Men jag håller med Johan, tror helt klart att det funkar med Ibooken, dock inte lika bra som med powerbooken. Och som sagt se till att ha mycket ram:)

Kanske dags att byta till GIMP/Cinepaint

Du kan klippa ut banorna i illustrator och sedan klistra in dom som masker i AE. Använd stroke eller fill på masken eller ge den ett eget solid-lager. Då kan du justera banorna som i villen mask som hellst. Alltså samma punkter som i illustator.

Samma här Men vad jag egentligen skulle vilja ha är en treknappsmus av klassiskt snitt (treknappar på toppen och inte bara massa scrollrattar och skit)