Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Stoffen

Stoffen

Medlem
  • Plats Malmö
  • Registrerad 2004-03-14
  • Senast aktiv 2011-10-08
  • Antal inlägg 350

Foruminlägg

De senaste inläggen Stoffen har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Kermit:

Hittade iaf EN länk, tror inte att det var precis samma men innehållet är ungefär detsamma. TB kommer att ge motsvarande PCIe 2.0x4-hastighet. Här är ett test som jämför performance i spel på en x16 och x4 port - och skillanden är i stort sett noll: HARDOCP - GTX 480 SLI x16/x16 vs. x4/x4 - GTX 480 SLI PCIe Bandwidth Perf. - x16/x16 vs. x4/x4

Den förra länken jag hittade sa 5% mindre performance på x4 motför x16, men oavsett verkar det vara väldigt liten skillnad.

Jag håller med iaf, det vore ju en liten revolution i sig att kunna köra allt på sin Air som man sedan dockar med en enda sladd till dubbla skärmar som drivs av ett grafikkort modell kraftfullt samt mus, tangentbord, osv. Perfekta mobila kontoret

Haha vad roligt!! Tackar hjärtligt för länkarna! Men "We are taping off pins to force x4 mode on both video cards." Motsvarar denna "strypning" TBs bandbredd(?) när den skickar information mellan en extern expresshub, eller hur man nu uttrycker sig?
Detta är ytterst lovande då de testar ett av de senare GeForce-korten. Iof mest intressant för de som är spelsugna, vilket man bara blir mer och mer nu )

Ursprungligen av Kermit:

Det har ju gått ut flera pressreleaser från företag som jobbar på externa grafikkort (eller snarare, lådor med PCIe-plats där man kan sätta ett). Då det diskuterades på MacRumors var det någon som länkade till en väldigt bra sida - som jag så klart inte längre hittar länken till - där de testat grafikkort i olika versioner av PCIe-portar / versioner för att se hur stor skillnad det var på performance.

Dagens TB ger ju tyvärr inte full PCIe-hastighet, men den väldigt trevliga nyheten var att den hastighet som motsvarade en TB-port, även om den bara var hälften så snabb (jag gissar lite här, men typ nånting åt det hållet) som den nyaste PCIe-standarden, ändå gav 95% av performance i deras tester. Dvs, ett kort som klarar 100 FPS i nyaste PCIe-portarna bör klara 95 FPS via en TB-port, vilken är KLART godkänt. Det är iofs ganska teoretiskt än, kanske ger TB någon overhead som man inte räknat in, men det låter ändå som att det inte behövs nästa generation TB för att klara av detta.

Det stora problemet blir väl säkert att få fram drivrutiner gissar jag..

Om det du skriver stämmer, anser jag att denna "nyheten" är extremt underskattad. Förstår människor vad underbart det är att enbart ha t.ex. en MBP 13", som man sedan efter plugget kan komma hem och koppla in i en stor 1080p skärm, maxa med senaste grafikkortet och använda som sjukaste grafikmonstret?? Detta är väl ändå rejält revolutionerande om/när det väl fungerar bra?? Då det för mig helt utesluter stationära datorer åt saker som att spela spel etc som inte kräver extrema mängder processorkraft?

Skulle bli lycklig om du fann denna länk då jag hittar föga lite relevant/uppdaterat om det hela

Här var det dött, hur har det gått egentligen? Kommer jag kunna lira nya BF3 med en macbookpro, vidock, ett av de senare och vassaste Geforce korten på en 1080p skärm? O:-)

During that time, he played with it. It seemed like a normal iPhone. "I thought it was just an iPhone 3GS," he told me in a telephone interview. "It just looked like one. I tried the camera, but it crashed three times."

Från historien om upphittandet.

Jag förstår inte hur han kan gå runt med en prototyp och inte ha det här automatiska knapplåset igång.

Överlag tycker jag den ser kraftfull och stillren ut. Men får lite http://dailymobile.files.wordpress.com/2008/02/nokia-n78-pictures12.jpg
Nokia N78 vibbar.

APPLE STORE ÄR UPP

daterad i mitt safari.

Om jag gissar på 90 000 och gör jävligt många fake-konton dagen innan.. vinner jag då?

Om inte, så gissar jag på 83 759 st medlemmar den 4 maj.

Fred

jag kan inte avinstallera voddler genom den voddler tray-ikonen uppe vid min airport ikon, jag kan gå in på admin sen uninstall, skriva in datorns lösenord, men ingenting händer? Hjälp! Vill inte ha möget på min fina dator!

Edit:
En sak jag funderade på var det här med webb-movie-stream. Nu vet jag inte huruvida det är olagligt eller ej att kolla på streamad film på nätet, så någon får rätta mig där, men i vilket fall är utbudet på streamad film på nätet extremt stort, jämfört med detta är voddler skrattretande på nästan alla punkter förutom kvalité och hastighet. Men med det sagt är inte kvaliteten i snitt dålig på webbstream, och jag slipper det där dumma programmet som är segt som attan, plus att jag kan göra andra saker samtidigt på datorn.

Senast redigerat 2009-12-22 14:01

E det bara jag som tycker det är rent ut sagt för dj"vla svårt att ta av och rensa under tangenterna på en MacBookPro med de klassiska silvertangenterna? Jag har nu förstört 2ST!! tangenter när jag skulle ta bort skit som låg under dem.

Finns det något tips på hur man lättast gör för att sätta på dem? Känns som att man måste ha mindre fingrar än en nyfödd bebis för att kunna mecka ihop de små ställningar tangenterna vilar på......

Var det inte Björnström som var med i (fråga mig inte varför jag såg på detta) programmet Stockholm - Arlanda? Där filmar de gäster etc. på flygplatsen.

Eller misstar jag mig, (nej det gör jag inte, mannen (ryktas Björnström) satt med en sprillans ny MacBook Pro) Det måste varit Björnström.
I vilket fall schtekte han på bra. O:-)

O:-) Nej tänkte inte på det.

Tack så hemskt mycket, det är som att få bordet uppdukat och samtidigt bli serverad.

Haha.

Tack!!

Hej, jag arbetar lite i Sketchup, och ett kortkommando i sktechup får man genom att trycka ner skrollhjulet. Gör jag dock detta på min dator kommer spotlight upp istället och jag kan inte nyttja det i programmet.

Var stänger jag av detta?

Tack

/Chris

Ursprungligen av studiox:

Sådär nu vet man vem som byggt vnet med

c-408de255:~ Anders$ /usr/bin/vnet status
2009-11-02T19:05:57 global FISH (/Users/christoffernordvall/osx/voddler_net_source/vnet/../voddler_net/util/vn_util.c,84) S_log_ini: VoddlerNet Version 3599
2009-11-02T19:05:57 vn_nodeid FISH BLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLA

Förtydliga tack O:-)

Invites verkar nästintill omöjliga att nå utan bbb som operatör.