Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Rickard A

Rickard A

Medlem
  • Plats Västerås
  • Registrerad 2001-09-05
  • Senast aktiv 2009-05-25
  • Antal inlägg 4023

Foruminlägg

De senaste inläggen Rickard A har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Simon Templar:

Lär väl komma en ny mini snart om det kommer nya MacBooks, Minin bygger ju på MB designen. Jag tycker dock att nuvarande minin fortfarande är prisvärd och förvånansvärt pigg.

Pigg kanske den är. Men 1GB minne, 120GB hårddisk och bara G-standard på trådlösa för det priset gör den ju allt annat än prisvärd idag. För ett år sen när den senast uppdaterades var läget helt annat. Ge mig en ny Mac Mini idag!!

Och när f-n får vi en uppdaterad Mac Mini då? Nuvarande har inte uppdaterats på över ett år och känns långt ifrån pigg, fräsch eller prisvärd för vad man får betala. Hur svårt kan det vara att pula i lite nytt i befintligt skal egentligen? De kan väl läggar ner den istället om de ändå inte bryr sig om den.

Ok, detta är Mobile Me men principen är den samma för iTunes store.

MobileMe - Membership Agreement and Acceptable Use Policy

Ursprungligen av Apple:

Apple may seek authorization of your credit card account prior to your first purchase to validate that you can charge the applicable fees to access the Service. This authorization amount is typically the equivalent of one US dollar ($1USD). It is not a charge but may appear to reduce your available balance by the authorization amount until your card’s next billing cycle. Please contact your card issuer if you have additional questions regarding when this amount will be removed from your statement.

Ursprungligen av erkkan:

Har hittat mappen dock finns det två olika med olika datum. Var hittar jag den andra filen i sådana fall till itunes 7.7? Om allt går som det ska är det även safe för framtiden eftersom jag självklart senare vill uppdatera till iTunes 8??? Gärna en steg för steg hur jag ska göra detta. Har gjort en TimeMachine backup precis innan när jag hade iTunes 8 installerat det få räcka så för då fungerade allt också....

Den med samma datum som du uppgraderade till iTunes 8 är filen du ska använda.

1. Stäng ner iTunes
2. Flytta ut filen iTunes Library från iTunes-mappen till skrivbordet.
3. Flytta gamla Library filen till iTunes-mappen och döp om den så den heter iTunes Library.
4. Starta iTunes 7.7. Nu ska det fungera.

Disclaimer: Allt görs på egen risk. Jag lämnar inga garantier att det fungerar till 100%.

Ursprungligen av erkkan:

Okej, nu har problem uppstått. När jag har kastat iTunes 8 för att installera iTunes 7.7 då det inte går att säkerhetskopiera en hackad 2g lur i den. När jag ska öppna 7.7 får jag meddelandet att det inte går att öppna för att filen "itunes library" har skapats i en annan version av iTunes så stänger den programmet....

Marcus du sa att det inte skulle bli något problem

Tacksam för hjälp!

iTunes 8 uppdaterar biblioteksfilen för iTunes. Den gamla finns i mappen "Previous iTunes Libraries" som ligger i iTunes-mappen. Det är bara att ersätta den nya iTunes Library med den gamla. Men tyvärr är det inte helt riskfritt att hålla på och fippla så här för du är inte garanterad att allt går bra. Säkrast är att ta en backup innan du gör något mer.

Ursprungligen av kokocalamar:

Men om jag avbeställer tjänsten, så gäller väl fortfarande max 9kr/dygn om man skulle vilja surfa via Telias nät, eller hur? (Alltså även om jag inte surfar via deras löjliga "Surfport".)

Ja om du har ett av telias i-abonnemang. Annars är det 20kr/mb men max 69kr/dag.

Ursprungligen av Chrillss:

jag tyckte inte den var värd pengarna utan GPS

Jag hoppas du inte menar du tror att nya mjukvaran ska ge touchen GPS?! 2.1 är ju en mjukvaruuppdatering till iPhone och iPod touch.

Ursprungligen av wrls:

Geotagging är ju ganska nytt när det gäller mobiltelefoner och jag är tveksam till att du kan kolla informationen i mobilen på SE eller nokia, .

På vissa av Nokias mobiler kan man välja att visa vart bilden är tagen med det inbyggda kartprogrammet. På SE-s mobiler används istället Google Maps-programmet.

Tycker det är svagt av Apple att inte ha löst denna bugg än fast absolut svagast är nog att den finns där överhuvudtaget. Man kan ju undra om de själva ens testat funktionen....

Hela iSync-spåret kan du släppa eftersom iPhone inte synkas mha det utan iTunes används uteslutande.

Händer det något alls i iTunes? Står det att den synkar, låser det sig eller vad?

Det finns säkert gratis surfzoner i vissa städer och ibland finns det affärer/resturanger som erbjuder gratis wifi. Men de flesta surfzoner från mobiloperatörerna kostar pengar (vet förresten ingen som är gratis). Antingen abonnerar man per månad eller så betalar man just då man vill använda surfzonen. Tror det finns veckoabonnemang och liknande också.

HomeRun är helt vanligt wifi. Precis som Glocalnet, Telenor och andra surfzoner kostar det pengar att surfa med dem.

Jag tror inte problemet ligger hos Telia i iPhone. Har aldrig nånsin haft nå problem att roama med telefoner från t ex Nokia eller SE men med iPhone fungerar det mindre stabilt av någon anledning.

Så här ser long headers ut i ett annat mail jag fått (har inte med problemmailen att göra), det är bara ett exempel.

Nu undrar jag bara vad i den här röran är avsändarens ip-nummer? Är det "X-Originating-IP"?

Och hur blir det om man skickar med t ex Hotmail via en webläsare genom en proxy? Då är det väl proxyns ip-nummer man ser?!

Ursprungligen av Mailet sa:

Return-path: <[email protected]>
Received: from smtpin134-bge351000 ([10.150.68.134]) by ms142.mac.com (Sun Java(tm) System Messaging Server 6.3-7.02 (built Jun 27 2008; 64bit)) with ESMTP id <[email protected]> for test@me.com; Mon, 04 Aug 2008 05:44:00 -0700 (PDT)
Original-recipient: rfc822;[email protected]
Received: from bay0-omc3-s11.bay0.hotmail.com ([65.54.246.211]) by smtpin134.mac.com (Sun Java(tm) System Messaging Server 6.3-6.03 (built Mar 14 2008; 32bit)) with ESMTP id <[email protected]> for test@me.com (ORCPT test@me.com); Mon, 04 Aug 2008 05:44:00 -0700 (PDT)
Received: from BAY111-W49 ([64.4.17.149]) by bay0-omc3-s11.bay0.hotmail.com with Microsoft SMTPSVC(6.0.3790.3959); Mon, 04 Aug 2008 05:43:59 -0700
Message-id: <[email protected]>
Return-path: <[email protected]>
Content-type: multipart/alternative; boundary=_6156dced-72ce-458e-87c1-5c418a7480fd_
X-Originating-IP: [129.35.204.162]