Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
fisheye

fisheye

Medlem
  • Registrerad 2004-08-16
  • Senast aktiv 2010-11-20
  • Antal inlägg 19

Foruminlägg

De senaste inläggen fisheye har skrivit i forumet.

Skulle importera en redigerad film gjord i en tidigare I-movie version till min nya IMAC (Imovie version 08). Filmen hade jag sparad på ett DV-band. När importen var gjord så upptäckte jag att IMAC hade delat upp klippen på ett märkligt vis. Ett exempel är att den redigerade versionen av filmen börjar med en musik "sammanfattning" där jag satt ihop ett 30-tal klipp och lagt musik till. Denna sammanfattning importerades inte utan de musiksatta klippen låg utspridda över hela clipboarden.

Var inne och tittade på importinställningar och kunde inte hitta vad jag gjort fel. Uppenbarligen läser IMOVIE in klippen i den tidsordning de är "filmade" men det borde ju gå att importera i den ordning som de ligger på min redigerade film. Detta gick utmärkt i äldre versioner av IMOVIE. Någon som har en lösning på detta lilla problem ?

Försökte faktiskt att importera filmen till IMOVIE version 06 som jag fört över från min gamla IMAC men av någon anledning så går det inte att importera film i den gamla versionen. Varför är det så ?, blockerar den nya versionen den gamla ?

Fisheye

Hej

Köpte en ny Imac och drog över alla mina gamla bilder från mitt Iphoto-bibliotek till min nya IMAC´s Iphoto.
Storleken var på 15 gb, när importen var klar så hade mina bilder av någon outgrundlig anledning dubblerat sig. Har inte kvar min gamla Imac därför är jag fast med alla dubletter. Finns det någon lösning på detta dryga problem eller är det manuellt slit som gäller för att strukturera upp biblioteket ?

Tacksam för svar

Fisheye

Förmodligen en enkel fråga men.... Har precis köpt en ny Imac och vill föra över information från min gamla Imac (2005) till den nya, måste jag gå via en extern hårddisk eller går det att dra över allt mellan de båda ?

Har en HD-kamera (Sony HC-3) som jag är mycket nöjd med. Kan dock inte redigera filmerna i min IMAC från 2005 (2.1 Ghz, 1 GB ram, versionen innan Intel) det blir segt som sirap när jag försöker importera filmen och ljudet hänger inte med.

Funderar på att köpa nya IMAC, är bara nyfiken på om den fixar HD (den borde göra det), någon som har en uppfattning ?

Fisheye

Har en Imac G5, 2,1 GZ med 1 GB ddr2 ram, när jag skall redigera filmer i HD format i IMOVIE så är det segt som sirap, dvs nästan omöjligt.

Min fråga är om den senaste Imacen hanterar HD-formatet felfritt eller är t.o.m den för klen för detta format ?

Det jag tänkte på var att Sony har ett mini DV- band speciellt anpassat för HD-video och de kostar 160 kr/st, det finns även ett annat märke (kommer inte på det just nu) där det speciella HD-bandet kostar 149 kr/st. Får man ändå HD-kvalitet när man filmar på de "gamla" DV- banden för 40 kr/st så finns det ju ingen anledning att köpa svindyra special band.

I dagsläget är de speciella HDV-banden ganska dyra. Går det att spela in i full HD-kvalitet på de "gamla" banden ?, eller måste man köpa de nya.

Köpte en HD-kamera i USA förra året och har själv en IMAC som har två år på nacken (250 gb, 1024 ram). När jag skall redigera HD i IMOVIE så är det som sirap. Har förstått att det kräver mycket kraft. Skall jag lägga undan banden till det är dags att köpa en ny modell ?

Finns det någon tråd som behandlar HD i IMOVIE ?

Ola

För ett par år sedan diskuterades det här på forumet om man kunde köpa/ladda ner röstslingor som man kunde lägga in i sitt filmprojket. Det folk var ute efter var att lägga till en röst på engelska som det är i alla trailers. Hur gick det med det?, någon som hört något. Hade varit rätt fräckt att kunna göra.

Samma sak händer mig när jag importerar från min HC3, vissa klipp har jag fått importera flera gånger för att få ljudet att hänga med, väldigt irriterande. Verkar som HD-formatet är enormt krävande och att min dator inte riktigt håller måttet (Imac G-5 från 2005)

Köpte mig en Sony HC-3 i USA. Insåg nu att jag måste skaffa mig en HD-TV. Vill ha tips om vilka prisvärda HD-tv (äkta HD) som finns på marknaden för tillfället.

Allmänna tips om länkar till HD-redigering tas också tacksamt emot.

Hittar du en sån röst så hör gärna av dig, är mycket itnresserad av att testa.

Fisheye

Någon som vet bästa sättet att lägga in mycket text i IMOVIE. I början av mitt projekt skulle jag vilja ha rätt mycket text. Det textsnittet som finns IMOVIE tycker jag bara blir bra i rubriker och liknande, när man vill göra lite längre textavsnitt ser det inte så bra ut. Måste jag skaffa extra program eller går det att lösa på annat sätt ? Tacksam för svar.

Fisheye

Löste problemet själv. Jag hade börjat projektet med ett textklipp, upptäckte att ett ord var felstavat och gick därför in och ändrade och tryckte på uppdatera. Detta gjorde att ljudet knastrade/la av i IDVD förhandsvisning. När jag rensade bort textklippet och ersatte det med ett "färskt" fungerade det hela utmärkt.

Fisheye

Kan någon hjälpa mig med följande. Har gjort ett hyfsat långt projekt i IMOVIE, 1 h 30 min, exporterat det till IDVD och när jag tittar på förhandsvisningen så är ljudet helt knastrigt, på vissa ställen är det inget ljud alls. Har en IMAC G5 med 1 gb minne så det borde inte vara något problem. Är detta bara ett problem i förhandsvisningen eller kommer det bli samma effekt på den
brända DVD ?