Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
mmmartin

mmmartin

Medlem
  • Registrerad 2004-08-22
  • Senast aktiv 2006-02-25
  • Antal inlägg 38

Foruminlägg

De senaste inläggen mmmartin har skrivit i forumet.

Så det är inte du som är Charlotta?

Spamförbud gäller bara privatpersoner. Till företag är det helt okej att skicka obeställd epostreklam. Epostadresser till befattningshavare går att köpa av seriösa leverantörer som till exempel PAR. (Konsumentverket behandlar över huvud taget enbart marknadsföring riktad till privatpersoner, eller "konsumenter".)

Dock anses det vara god sed att ge mottagaren en enkel möjlighet att tacka nej till flera liknande erbjudanden, till exempel med en strykmiglänk sist i meddelandet.

Sen kan man tycka att även om det inte är olagligt så är meddelandet i ditt exempel ett sällsynt dåligt exempel på epostmarknadsföring. Långt, krångligt och offensivt. Och irriterande. Vem vill göra affärer med någon som irriterar???

Å andra sidan fick de ju en hel del gratisreklam nu...

Skatan, knappast.

Jag tror inte det är en modig gissning att man använder ett eget typsnitt. Det hade iallafall jag gjort om jag skulle ge ut sedlar.

Prova här: http://www.identifont.com/identify.html

rödvin ur en hink? blörk...

Vi använder också Restrospect för backup av bl.a. mail. Har stängt av verifiering i scriptet eftersom mail-filerna så gott som alltid ändras på något sätt under backup. Funkar klanderfritt.

Din kund kan exportera till InDesign Interchange-format. Då ska det gå att öppna i 2.0.

Städar en gång i kvartalet ungefär. Jag brukar visa kolumnen "storlek" och sortera efter denna, sen slänga alla mail med bilagor över 1 Mb. Därefter starta Entourage med alt nertryckt och köra en standardåterskapning.

Sen får man gå in i sin identitetsmapp i "Microsoft user data" (ligger default i dokumentmapp) och slänga döpta till "Old". (Glöm inte att starta Entourage en gång först för att kolla att allt funkar bara!)

Vet inte riktigt om det platsar här, men Microsofts stavningskontroll har under massor av år konsekvent tvärvägrat att acceptera ordet "Powerpoint"...

Håller med. Snyggt! Ett litet tips: fi-ligaturer är snyggt.

Senast redigerat 2004-08-30 20:12

inte vackert. men inte förvånande heller. under os tvingades samtliga reklamskyltar för varumärken som konkurrerade med huvudsponsorerna plockas ned. i hela aten. besökare på arenorna fick inte ta med mat eller dryck från någon annan än huvudsponsorerna. visa var enda sättet att betala för biljetter med. osv...

iok är nog jordens mest maktfullkomliga organisation idag. att microsoft rider på deras makt är föga förvånande.

men jag håller med, någon med politisk talang borde väsnas. synd att man saknar politisk talang.

Ursprungligen av emilsson:

Starta den i firewire läge och kopiera över allt viktigt, om det går.

redan gjort. den rullar som reservdator så det finns inget livsviktigt på den, utan allt ligger på backupad server. nåt har vi lärt oss av alla hårddiskkrascherna... :eek:

det skumma är att när jag startar den i firewireläge ser allt ok ut, system och annat ligger där så fint. och en skivkontroll indikerar inga fel alls. men det blir nog pension för den lille vite nu.

ok. plan b var att installera om systemet. hade hoppats på en plan a här, men det verkar ju rätt kört då.

men tack ändå!

råkade få igång den en gång och körde då en rättighetskontroll. programmet hängde sig halvvägs in och därefter är det kolmörkt på skärmen.

blir till att rota fram installationsdiskarna!

bättre att använda papper som går att återvinna, så man har nån nytta av eländet...

Hej alla begåvade mac-människor! Jag försöker hjälpa en kollega som har problem med sin gamla iBook G3 600 Ghz med OSX 1.3.5 installerat. Titt som tätt inträffar följande: Vid uppstart börjar Aqua-interfacet med vanliga blå stapeln (Varför kan ingen uppfinna en dator utan alla dessa växande staplar? Allt skulle gå mycket fortare då...). Plötsligt avbryts uppstarten och datorn sätter sig i nån slags unix-prompt tror jag. Darwin/BSD (XXXs-dator.local) (console) och en login-prompt.

Om man försöker logga in med vanligt usr + pwd kommer login incorrect, Aqua flimmrar till en liten stund och sen tillbaka till Darwin-prompten.

Har lyckats få igång den en gång genom att starta i Darwin mha kringla-s och sen skriva exit i prompten. Men det funkar inte heller längre.

Några tips?

Senast redigerat 2004-08-30 09:33