Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Christofer

Christofer

Medlem
  • Plats Katrineholm
  • Registrerad 2001-05-16
  • Senast aktiv 2020-10-11
  • Antal inlägg 1759

Foruminlägg

De senaste inläggen Christofer har skrivit i forumet.

Alltid kul när det dyker upp lite annorlunda spel, så Florence ska jag helt klart ta mig en titt på. Såg dessutom att jag redan lagt den på önskelistan sedan tidigare!

Annars spelar jag mest Clash Royale just nu.
För den som inte hört om spelet tidigare så kan man sammanfatta det som korta arenakrig i realtid med småflummiga karaktärer. Du har tre torn, och motståndaren likaså. Den som förstört flest av motståndarens sidotorn vinner när tiden går ut. Lyckas en spelare däremot ta ut motståndarens mittentorn vinner denne direkt. Matcherna är normalt 3 minuter långa, men står det lika när räknaren når noll blir det förlängning i 1 eller 3 minuter beroende på vilken speltyp man kör.

Man kan antingen köra ensam mot en annan spelare, eller två mot två tillsammans med en kompis eller en slumpad medspelare. Det finns spellägen där man kan spela både rankat och orankat.

Spelet var som hetast för något något år sedan, men jag tycker det fortfarande håller då det kommer nya förändringar och specialevent med jämna mellanrum. Den här veckan introducerades en av de största nyheterna på länge; Clan Wars. Precis som namnet antyder så kan man nu tävla mot andra klaner för att visa vem som hör hemma på prispallen.

Om det finns någon här inne som spelar eller funderar på att ta upp spelandet så får ni gärna söka efter klanen "Golem Barrels" och gå med. Vi söker nytt blod och har inga krav på att medlemmarna ska vara storspelare eller ha någon speciell grad av prestation. Det räcker att du spelar för att du tycker det är kul!

Senast redigerat 2018-04-27 17:01
Ursprungligen av ill_chrill:

Skulle någon kunna dementera eller bekräfta detta?
Snacka nyss med live supporten men de kunde inte hjälpa mig utan bad mig skriva ett mail till dem.

Om det är hänvisningen ovan du undrar över; "Skapa först ett A-record enligt guiden i tidigare avsnitt (tex mail.yourdomain.com pekandes mot 123.123.123.123)", så gäller inte den i detta fall då du kommer använda Googles serveradresser för att skicka och ta emot e-post.

Har du tidigare använt ett e-postprogram för att hantera din Gmail kan du i inställningarna se att det är domäner i stilen *.gmail.com som används för att skicka och ta emot din e-post, inte mail.yourdomain.com som i exemplet ovan. (Detta påverkar inte på något sätt avsändaradressen.)

Kontentan av detta är att du varken ska ändra ett befintligt A-record eller lägga till ett nytt. Men visst, någon annan får gärna bekräfta detta

Ursprungligen av ill_chrill:

De stämmer med domänen ja.
Verkar lite meckigt trots guiden.
Vet nån va A-record är och vad ska ja skriva där? Detsamma gäller value.

A-record definerar till vilket IP-nummer domänen ska peka till. Ändra inte denna. Då kommer din webbplats sluta fungera.

De uppgifter som ska ändras i din DNS på One.com är MX-records. Du hittar dessa på länken nedan. Dessa ska alltså ersätta de som idag finns förinställda på ditt One.com-konto.
Konfigurera MX-poster - Google Apps Hjälp

Ursprungligen av ill_chrill:

Har noll koll på detta

Jag pekade om tidigare o mailade via gmail. Nu har jag bytt webhotell och då funkar inte mailen längre, vad behöver göras? Jag kan fortfarande logga in men inte ta emot eller skicka
Använde tidigare Cliche och har nu bytt till One.com

Förmodar att du även flyttade domänen till One. Då behöver dina DNS-inställningar göras om igen (samma som du tidigare gjort på Cliche). Kika på
One.com - DNS och se om det klarnar.

Ursprungligen av kia2:

Mina kontaktbilder försvann också. Men eftersom Google har stöd för kontaktbilder, borde det inte gå att lägga till på något sätt igen?

Det blev lite för mycket för mig att vissa inlagda uppgifter försvann, så jag gick tillbaka till synkning med datorns egna adressbok istället. Kalendrarna via Exchange kommer dock få stanna kvar.

Ursprungligen av kia2:

@Christofer: När jag klickar på "Lägg till aktivitet" kan jag välja vilken kalender den skall höra till. Om du inte får upp detta, gå då till m.google.com/sync på din iPhone och välj vilka kalendrar som skall synkas.

Upptäckte det också lite senare. Hade bara min huvudkalender aktiv från början. Är det bara jag som tycker att informationen om hur man ändrar detta är lite väl dold?

Så går det när man börjar skriva och inte postar omgående Då är jag iaf inte ensam om att tycka att det är lite småknöligt att hitta all relaterad info hos Google.

Snabba reflektioner:

1) Många av de uppgifter som kan lagras i datorns adressbok sparas inte i Gmails motsvarighet. T ex försvinner inlagda födelsedagar, kontaktbilder och kontaktspecifika ringsignaler. Illa.
Läs mer här http://www.google.com/support/mobile/bin/answer.py?hl=en&answer=138759

2) Tyvärr ser det inte ut att välja i vilken kalender man vill lägga en aktivitet i. Den hamnar i standardkalendern. Vill man flytta en post mellan kalendrar får man göra det via webbgränssnittet.

Numer har Gmails adressbok och Google Calendar stöd för Exchange. Det innebär kort och gått att iPhone och iPod touch numera automatiskt kan synca kontakter och kalender (stöd för e-post via Exchange saknas, men IMAP och POP-stöd finns sedan tidigare och funkar bra).

Läs mer om hur du aktiverar funktionen: http://www.google.com/support/mobile/bin/answer.py?answer=138740

Tillägg
Lista med buggar och begränsningar:
http://www.google.com/support/mobile/bin/answer.py?answer=139635

Kanske lite overkill med Audio Hijack Pro, men du kan testa demoversionen och se om det är en ok lösning för dig. Där kan du styra runt och justera ljudet med diverse inställningar. Vid första anblick på deras webbsida ser det ut som att det endast används för ljudinspelning, men så är inte fallet.

Ursprungligen av Goflorp:

Passa dig för Garmin.
Mkt lite är anpassat för Mac.

Tröttnade på min och gav den till farsan.
Uppdateringar sköter brorsan på en pc.

Är det något speciellt som funkade dåligt?

Har själv ett par Garmin nüvi-modeller som jag är nöjd med. Finns officiella verktyg till Mac som uppdaterar GPSens kartor, programvara och egna intresseplatser. Har inte använt just kartuppdateringen men alla andra program har funkat bra.

De har släppt igenom last.fm till iPhone i USA (finns av någon anledning inte i svenska App Store, webbtjänsten funkar dock). Med det i åtanke så vore det underligt om de skulle vägra Spotify.

Google säger sig ha förbättrat syncstödet i och med släppet av en syncningsgrunka (skallen är full med snor och jag kommer inte på någon lämplig formulering) som ska fixa biffen. Utan att ha hunnit provat så låter detta som en gratis ersättare till befintliga lösningar som t ex BusySync.

Programmet startar inte på min jobbdator som kör 10.4, så systemkravet är troligen 10.5. Den som är nyfiken kan läsa mer och ladda ner programmet från -> Get Started with CalDAV - Calendar Help Center

Det går också att ställa om kortkommandona som man själv vill ha dem. Kolla under Edit-menyn så borde du ha något som heter "Keyboard shortcuts" (eller något i den stilen, har inte programmen framför mig). Möjligheten finns både i InDesign och Photoshop.
Det som jannes tar upp verkar dock vara en bättre lösning i sin helhet. Bra tips! Ska prova det på jobbets engelskspråkiga CS4-program.

Ursprungligen av Redglittercoffin:

Mod: Kan någon ändra titeln på tråden till begriplig svenska?

Fixat.

Stänger tråden med hänvisning till Mijas länkning.

Yahoo! Live, Ustream, Stickam och Justin.tv är några gratistjänster du kan prova. Strömmas från din webbläsare via Flash.