Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Lé Contemplator
  • Registrerad 2006-03-31
  • Senast aktiv 2011-12-10
  • Antal inlägg 101

Foruminlägg

De senaste inläggen Lé Contemplator har skrivit i forumet.

Du har fattat rätt. Problemet är att rutan för att ersätta information för kalender går inte att klicka i om man avbockar rutan för synk av ical-kalendrar. Jag har testat att boka för rutan att ersätta information först och sedan tryckt ur bocken för synka kalendrar. Men det fungerar inte heller. Kan det ha att göra med att jag använder microsoft exchange kalender?

Edit: Om någon råkar ut för samma sak. Avbocka kalender i microsoft exchange kontot så får du frågan om att radera.

Senast redigerat 2010-02-25 10:05

Senaste gångerna jag synkat min iphone har jag försökt att ta bort alla ical-kalendrar. Eftersom jag prenumererar på dem direkt i mobilen istället. Så jag har helt enkelt bockat av synkroniseringsknappen för ical-kalendrar under "info-fliken". Det som händer då är att den kalender jag tog bort alltså inte längre ville synka, nu ligger i ical på iphonen som "på min iphone". Men jag får inte bort kalendern från telefonen. Vad att göra? Jag har testat att synka markerade kalendrar och lämnat fältet tomt. Då synkas alla kalendrar istället. Går det att ta bort kalendern från datorn?

Har ett fel på min macbook. När datorn startar kommer funkar skärmen i ca 5 sekunder. Sen blir det svart. Sen när den blå bootbilden kommer upp lyser den till igen i ca 1 sekund. Sen är skärmen mörk. Som om den vore på lägsta backlightinställningen, sen dör skärmen helt. Som om den går i vila, för när jag trycker på en knapp igen, gör den det där ljudet som om den vaknade upp ur vila. Sen är den mörk i ca 5 sekunder innan den dör igen, och går om och om igen. Samma prodedur. Jag kan se alla program vara på i bakgrunden. Under de sekunder den "funkar".

Detta hände efter att jag råkat ha datorn på och ihopfälld under en resa. Den kan ha fått någon smäll. Den kan ha varit på ett par dagar. Men jag ser också att i batteristatusikonen står ett X. Och när jag drar ut strömsladden dör datorn helt. Kan allt detta bero på att batteriet är kapput? Kan skärmen få för lite ström från enbart strömsladden? Och därför vill backlight inte lysa?

För att göra det enkelt. Jag har ett ADSL-modem, en D-link Router och en Airport-express. Vad jag önskar är att få internet trådlöst via airporten och med kabeln via routern. Detta ger mig dock bara gul lampa på min airport express. Jag blev tipsad av supporten att ändra om airporten till en åtkomstpunk, jag gjorde detta genom att bocka ur distribuera ip-adresser. Detta hjälpte dock föga och jag fortfarande en gul lysande lampa på min AE. Finns det någon annat sätt få AE till att bli en åtkomstpunkt eller ett annat alternativ att koppla ihop detta?

Har också problem med samlings album och bilder, men främst då cover flow. Jag markerade alla låtar i de tre skivorna I Love Music 1960-1969 och skrev i samma album och kryssade i "del av en samling". Detta gjorde att alla de 50 låtar som hade varsit omslag i coverflow blev två albumomslag. Varför det blev två st vet jag inte, men en låt verkar helt enkelt ha fått ett eget omslag. Men nu till det riktiga problemet. När jag söker på I love Music 1960-1969 får jag upp dessa två omslag i cover flow. Om jag däremot suddar ut sökningen och scrollar fritt i coverflow verkar ALLA låtar i samlingen I love Music 1960-1969 fått ett eget omslag vilket resulterar i att det dyker upp titt som tätt i cover-flowet, Mycket störande. Finns det någon lösning på detta?

Vad intressant. Sitter precis själv i samma sits. Jag har kopplat in mitt adsl modem i en d-link router. I den går en sladd till en PC och en vidare till min airport express. Pc:n fungerar precis som den ska. Däremot får jag ingen internetuppkoppling i min macbook via Airport express. Telia killen sa att detta berodde på att d-link routern och Airport expressen "krockar". Men det ska alltså fungera om man sätter den som accesspunkt? Teliakillen sa att det inte skulle funka. Hur gör jag för att använda airporten som acesspunkt?

Lite dum fråga kanske, men hittar inte svaret någonstans. När kommer egentligen Leopard ut? Tycker det har försenats hur länge som helst nu. Finns det ett spikat datum?

Vidare, tror ni det kommer att bli någon msn-stöd i iChat i Leopard?

hjälå sabbade mitt tangent bord idag. cola cola cola. och får inte på shifttangenten igen efter försökt göra som i text, något tips´´

Nice en mini dvi får det bli Passar nog på att beställa en trådlös Mighty Mouse när man ändå är i gång. Det blir ingen kvalitetsförsämring om man kopplar in dvi:n i hdmi uttaget med en hdmi-plugg?

Klarar macbooken verkligen 1366x768 pixlar då? Den klarar ju endast 1280x860 i mac os.

OKej då blir det en sån här då va? http://store.apple.com/Apple/WebObjects/swedenstore.woa/wa/RSLID?mco=6C04E07A&nplm=M9321

Hur långa är apples dvi-dvi sladdar? Står ju inte, jag tar för givet att den inte är så kort som på bilden. Har ingen dvi på tv:n märkte jag nu, men jag kan koppla på hdmi-plug till dvi:n va? Läste någonstans att det blev bättre på tv med vga. Hur hög upplösning får man med dvi som max med en intel macbook?

OK nu har jag med köpt en tv. Och skulle vija veta, hur får man egentligen bäst bild. Tv:n har alla ingångar. VGA, DVI, HDMI. Ska koppla min macbook. Kan man säga att det blir bättre med den ena än den andra?

Tror det har med vilka program du kör, har märkt att min nya macbook mår väldigt dåligt av vissa program så som, VLC (Krashar ständigt!!), Shakespeer, Auzuerus(ibland) mm. Se också till att du inte har några rosetta program öppna då detta kan slöa ner rejält. Även mycket flashprogram tror jag kan dra ner farten. Det finns väl ingen flash för inter baserade macar än? Utan att köra safari i rosetta...

Samma här, fast jag har en ny Core 2 duo intel Macbook 2gb ram. Men det försvinner ju om man ändrar storlek på coverflowet. Men kommer likväl tillbaka. Verkar inte finnas någon logik i när det uppstår. Utan verkar vara helt slumpvis.