Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
jonken2000

jonken2000

Medlem
  • Registrerad 2006-09-16
  • Senast aktiv 2017-06-07
  • Antal inlägg 54

Foruminlägg

De senaste inläggen jonken2000 har skrivit i forumet.

Tror den är upphängd med gångjärn längst upp i kanten, vilket gör det enklast att klicka längst ner där momentet blir störst.

Då jag gick ifrån 192.168.0.x till 10.0.0.x verkar äntligen WLAN fungera i min Time Capsule!

Verkar vara fler som har samma problem med WLAN
Apple - Support - Discussions - Airport slows to a stop ...

Har provat allt i denna tråd utan att lyckas How I fixed my dropping wireless Airport connection problem in Snow Leopard - OS X Daily

Min gamla kombo D-link / Windows strulade inte alls som min nya kombo MBP / TC Ja, ja bara det fungerar nu så är jag nöjd.

Jag har ställt min på högkant så att värmen ifrån det varma nätaggregatet stiger till toppen. Om det spelar någon roll vet jag inte!

Använder 192.168.0.2, men det verkar märkligt om det kan spela roll. Hur som helst så provade jag ta bort filer i /HD/Library/Preferences/SystemConfiguration samt ställa in routern på bara b/g nät. Inget hjälpte. Idag har jag inte alls haft problem så det kan ha varit min ISP BBB som strulade igår, då jag inte haft problem förut.

Håller tummarna att det fortsätter fungera.

Nu har jag också drabbats av detta problem. Jag har en Time Capsule och en MB Pro 2010. Statusraden längst upp visar full WLAN täckning, men internet är inte åtkomligt. Efter typ 10-15 sekunder kommer man åt Internet igen. Det händer ganska ofta och är väldigt störande!

Du kan inte göra suspend av din VM i parallels, dvs windows måste först startas innan den första Windows-applikationen kan startas. Det tar ju ett tag, särskilt om man ska logga in.

Det är möjligt att tillåta suspend, men då kan din bootcamp partition krascha om du bootar upp i windows. Gör du bara shut-down istället för suspend går det bra att boota upp i windows.

Jag har har liknande setup. Macbook pro 2010, ssd samt en "kines"-optibay med HD. Superdrive i externt chassie. Jag hade inga problem att installera Win7 32-bit på hårddisken i optibayen med hjälp av Win 7 skivan.

Nu är inte detta någon vidare hjälp för dig...

Jag gjorde det som en genväg för alla appar, då fungerar det även i t ex Finder och Safari.

Det var lite problem att få det att fungera med MS Intellimouse explorer 3.0. Kopplar man sin nydefinierade back till back-knappen i Microsofts
musinställningar så fungerar det inte. Om man däremot kopplar back mot keystroke "Command-ö", då fungerar det som det ska.

Ursprungligen av h_e:

13" anno 2010: 5739 mAh

Har bara 5656 mAh på min ny 13". Vill du byta ?

Man bör slå av sudden motion sensorn (SMS) om den hårddisk du sätter in har en egen inbyggd.

Hej,

Vill precis som flera andra i denna tråd bara plocka bort menyer och skräp ifrån en DVD. RipIt gör ju ett bra jobb att rippa, men finns det verkligen inget verktyg som kan plocka fram huvudfilmen utan skräp, utan att koda om videon?

Jag har även försökt använda Handbreak men utformatet ser lite konstigt ut.
Picture size: Source: 720x576, Output: 720x432

Vill ju absolut inte förlora 576-432 linjer! Sedan så verkat inte Tvix-spelaren gilla mkv-filer ifrån Handbreak. Hittade någonstans att default level var 4.1 men Tvixen klarar bara 4.0. Kan kanske vara problemet.

På min unibody MBP öppnas ett luftutsläpp nära fläkten på baksidan då laptopen står öppen. Stänger man så kommer troligtvis mindre varmluft ut från burken och fläkten får jobba på högvarv.

Då man flyttar sin super drive ifrån intern till extern så får man vissa problem.

Har du aldrig spelat upp dvd-skivor i din Mac innan du monterar in optibayen har aldrig regionen satts för superdriven. Programmet RipIt vägra t ex att läsa DVD-skivor då. Problemet är att det inte heller går att göra! Min lösning på problemet var att gå via Parallels och windows 7. Där kan man enkelt gå in i device hanteraren och i properties för driven sätta markera "Sweden". Därefter fungerar den även i OS X.

Det andra problemet är att Apples dvd-spelarprogram vägrar att starta om det inte finns en intern DVD-drive. Lösningen är att patcha en system-fil med hjälp av en hex-editor. Har provat detta och det fungerar i Snow Leopard. Läs mer här 10.6: Make DVD Player work with external DVD drives - Mac OS X Hints

Ursprungligen av insats:

Har precis installerat 80gb SSD istället för min 250gb i en Macbook unibody 2008. Fungerar oerhört bra. Jag satte den gamla HD:n i en optibay som jag köte via länken i första inlägget.

Jag har läst lite olika om var man bäst sätter SSD:n respektive vanliga HD:n. I mina ögon låter det vettigare att sätta SSD:n i optibayen eftersom den inte är lika känslig för stötar. Dessutom vill man ju gärna har anti-stöt systemet igång för gamla hd:n, men det kanske inte spelar någon roll? Är det någon som har bra koll?

Har du inte anti-stötsensorn inbyggd i din hårddisk så sätter du ssd:n i din optibay. Nackdelen är att om du bootar med SSDn som systemdisk och vill göra hibernate, så fungerar det inte. Det är möjligt att det går att ändra så hibernate filen skrivs till HD , men jag har inte testat. Annars får du slå av hibernation.

Mer matnyttig info hittas i inlägg #14 i denna tråd http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=851189&highlight=optibay

Senast redigerat 2010-05-11 22:49
Ursprungligen av urkan:

Har en 13". Den är väldigt tyst, fläktarna går sällan upp i varv. Händer typ bara när flash får tuppjuck o krashar

Men den är ju ny också, vi får väl se om några år när den dammat igen.

Det sitter en fläkt i nya 13"-aren och två i 15" aren. Jag har bytt ifrån PC till 13"-aren och plötsligt har min externa disk plötsligt börja surra!