Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
jonken2000

jonken2000

Medlem
  • Registrerad 2006-09-16
  • Senast aktiv 2017-06-07
  • Antal inlägg 54

Foruminlägg

De senaste inläggen jonken2000 har skrivit i forumet.

Apple verkstan sa inget speciellt, bara fixade problemet. Jag betalade lite mer för att få en originalkabel, fast det är klart, fungerar kabeln dåligt så märker man väl det rätt fort. Det är i alla fall superenkelt att byta själv.

Jag har en MBP early 2010, och har fått byta två gånger! En gång på AppleCare och den andra gången beställde jag från eBay för 60 pund. Hur kan dessa gå sönder, man sliter ju inte direkt i kablarna? Superkass kvalitet mao.

Jag köpte 8Gb minne CORSAIR VS 8GB DDR3 SO-DIMM PC3-8500 1066MHZ CL7 (2X4GB) för 399 kr till MBP mid 2010. Det finns ett apple-dokument som beskriver vilken minnestyp du behöver till olika modeller, men jag har inte kvar länken. SSD är ju trevligt och själv kör jag 80 GB SSD + 750 GB HD istället för dvd:n.

Din maskin ska ju inte bli sämre med tiden så något måste ju vara fel! I värsta fall får du ta till ett gammalt Windows knep - ominstallera allt.

Jag håller verkligen med - exposé är inte alltid så bra om man har många fönster och appar igång. Vissa kanske tycker att jag svär i kyrkan nu, men jag gillar sättet som Windows 7 erbjuder. Små miniatyrbilder för varje fönster då man för muspekaren över ikonen nere i dockan. Jag har installerat HyperDock för OS X, och då får man förutom miniatyrer en liten text under också. Inga problem att separera flera Finders med hjälp av texten.

Har en mac-licens kvar, någon intresserad?

Skicka PM till mig med namn+email.

Edit: Alla mina licenser är slut nu!

Senast redigerat 2010-12-05 17:07

BTT är kanon, dessutom så får man även Window Snapping á la Windows 7.

Intressant att en juriststudent deltar i tråden! Jag fick också Teknikmagasinets rabatterbjudande som plåster på såret, så de har skött sig ganska bra trots allt.

Fast i detta fall är frågan om jag har slutit ett bindande avtal med butiken, då de har accepterat köpet och dragit pengar. "Tryckfel" är en sak men accepterar butiken att sälja för ett visst pris så har man ett avtal. Frågan är bara när avtalet sluts vide e-handel. Är det det då det automatgenererade mailet kommer eller är det när varan skickas?

Är varan extremt felprissatt, typ en ny bil för 45000 kr i stället för 450000 kr så har köparen handlat i ond tro. Då gäller inte ev. avtal.

Fick detta tråkiga meddelande idag:

"Tyvärr hade en felstansning i en databas skett vilket gjorde att priset såg ut att vara ett nätpris på 1490:-, när produkten egentligen skulle kosta 2249:-.
Vi har därför blivit tvungna att makulera din order, som alltså ej kommer skickas. Vi är väldigt ledsna över detta och ber verkligen om ursäkt."

Ursprungligen av PeeMaN:

Du är uppenbarligen den enda som efterfrågat det här, så jag tror inte intresset är så stort.
Frågan är vad du ska med det till. De svenska texterna är ofta grymt kassa och låter mjäkiga.

Förvisso, men ska man få godkänt hemma att köpa en Mac mini så krävs ett högt WAF tal. Då duger endast svenska...

Ursprungligen av studiox:

Du kans skriva ett sånt stöd själv

fast man är ju lat och vill att andra ska göra jobbet! Är mest förvånad över att det inte redan är gjort, borde ju finnas ett intresse för detta.

Finns det något sätta att få svenska filmbeskrivningar ifrån t.ex. discshop i Plex 9?

Jag kör också stationärt tillsammans med en 24" monitor. Måste vika upp skärmen för att slå på datorn. Ur sleep kan den dock väckas med usb tangentbord/mus. För att få maximal kylning bör skärmen stå rätt upp så värmen kommer ut på baksidan, men det verkar fungera att arbeta även om locket är stängt.

Tycker detta är en kanonlösning och skulle inte kunna tänka mig att köpa en stationär igen.

Det ska gå men du bör undersöka saken ordentligt först, verkar som man måste undvika att fläkten går på högvarv. Jag kör med SSD+HD i min Macbook och jag är grymt nöjd.