Samsungs jubileumstelefon Beyond X sägs bli ett monster

Samsungs flaggskeppstelefoner firar tio år, och rykten om en jubileumstelefon anger en bildskärm på 6,7 tum, sex kameror och 5G-anslutning.

Vi har tidigare skrivit om var ryktesdjungeln berättat om Galaxy S10-familjen, Samsungs kommande tillägg i familjen av flaggskeppstelefoner. Den sydkoreanska giganten sägs också jobba på en jubileumstelefon för Galaxy-varumärket som firar tio år på marknaden nästa år.

För att fira detta årtionde sägs jubileumstelefonen bli något av ett monster med skärm på 6,7 tum, hela sex kameror varav fyra på baksidan, och stöd för anslutning till 5G-nätverk. Kodnamnet sägs vara "Beyond X", alltså bortom tio. Likt Apples jubileumstelefon Iphone X ska Beyond X också tillföra en drastisk förändring av designspråket, men exakt hur detta skulle kunna se ut har inte läckt än så länge.

Denna jubileumsjätte skulle hamna nivån över släktingarna i Galaxy S10-familjen som väntas gå från 5,8 tum till 6,4 tum, vilket blir något större än dagens Galaxy S9 Plus-modell med andra ord. Just S10-modellerna har benådats med ytterligare beryktade funktioner, bland annat att de ska stöda reversibel trådlös laddning som låter dem ladda andra telefoner som stöder trådlös laddning. Detta är en funktion vi redan sett i höstens suveräna Huawei Mate 20 Pro.

Samsung har presenterat en hel del nyheter på senare tid, med allt från en vikbar telefondesign till flera olika skärmtekniker de jobbar på. Med allt från Infinity-U, Infinity-V, Infinity-O och New Infinity finns det gott om alternativ för skärmteknik som kan sitta i Galaxy S10-telefonerna, och vad som sitter i Beyond X. Dessa skärmar ska också drivas av systemkretsar i Exynos 9-serien som tillverkas på 8 nanometer. Dessa ska bygga på tre kluster av processorkärnor likt Huaweis Kirin 980, med två högpresterande kärnor, två mellanpresterande och fyra lågenergikärnor för enklare uppgifter.

Företaget har även presenterat ny kamerateknik för mobila enheter vid namn ISOCELL som ska kombinera hög sensorupplösning på 48 megapixel med tekniker för att släppa in mer ljus än vad så högupplösta sensorer tenderar att klara av. Om detta letar sig in i den vanliga S10-familjen, Beyond X eller ingendera återstår att se.

Mycket nytt att vänta sig från Samsung nästa år alltså. Vilket är du mest intresserad av, om något? Vikbar Galaxy F, Galaxy S10-familjen, Beyond X eller Note 10?

Källa: The Wall Street Journal, Kitguru

Kommentarer
10 svar

Svenska betaltjänsten Klarna får nu stöd för Apple Pay. Det betyder i praktiken att även de som har banker och betalkort som inte har stöd kan använda Apple Pay genom Klarna.

Inför lanseringen av Mate 20 Pro skröt Huawei att företagets Kirin 980-processor skulle vara betydligt snabbare än konkurrenten Apples A12 Bionic-processor. Nu har telefonerna gått en match mot varandra.

Google Plus är Facebook-utmanaren som kom av sig, och efter att ännu mer data läckt kommer nu tjänsten att stänga ned redan i april.

Kommer du ihåg Infinity Blade-spelen som ofta visades upp på Apples presentationer som exempel på vad som var tekniskt möjligt på IOS? Epic har nu tagit bort dem från App Store.

Näthandelsjätten Amazon har kallat till presskonferens i Stockholm på onsdag – nu kan den länge omtalade svenska etableringen vara här.

Tack till Zeugma för detta #nyhetstips!

Det lackar mot jul, och kanske har du fortfarande en del klappar att handla innan du kan slappna av. Här är några tips på ställen att handla från som vi på 99 brukar använda oss av. Innehåller provisionslänkar.