Nya Ipad och Airpods börjar massproduceras

Apples leverantörer sägs växla upp för massproduktion av en uppdaterad Ipad och nya Airpods.

Den 25 mars är det dags för årets första Apple-event. Själva eventet tycks fokusera på kommande tjänster från teknikföretaget, men enligt ihärdiga rykten är också nya produkter på väg ut i butiker under våren.

Enligt taiwanesiska sajten Digitimes håller Apples leverantörer nu på att växla upp produktionen av en uppdaterad Ipad och nya Airpods. Digitimes skriver att både en ny Ipad och Airpods kommer att presenteras under eventet, men andra källor säger som sagt att eventet helt kommer att fokusera på två nya tjänster, en kring nyheter och magasin och en kring strömmande video.

Det är inte alls omöjligt att Apple håller ett helt tjänsterelaterat event och samtidigt lägger ut de nya produkterna i sina butiker tillsammans med pressmeddelanden. Det har hänt flera gånger förut.

När det gäller den nya Ipad-modellen säger ryktena att vi får se skärmen växa från 9,7 tum till 10,2 tum tack vare smalare kanter. Däremot verkar Face ID utebli och hemknappen stanna kvar.

Airpods då? Där har vi hört om en ny version rätt länge nu. Kanske har Apples planer för de nästan omåttligt populära hörlurarna försenats på grund av problemen de sägs ha haft med att producera den trådlösa laddaren Airpower. Nästa generation Airpods sägs få stöd just för trådlös laddning och för "Hej Siri"-funktionalitet. Det pratas också om ett nytt svart färgalternativ.

Källa: Digitimes

Läs mer

Kommentarer
11 svar

Videon visar hur telefonen i uppvikt form visar ett tydligt vertikalt veck i mitten av skärmen, precis som det skvallrades om under MWC.

Apple kan följa upp veckans lanseringar av Ipad och Imac med en ny Ipod Touch idag, enligt källor.

Efter en EU-dom med höga böter börjar Google snart att fråga EU-användare vilken webbläsare och sökmotor de vill använda.

Stadia heter Googles nya speltjänst, där spel strömmas från molnet genom en Chromecast till din tv. Tjänsten kommer i år till USA, Kanada och Europa.

Ica har en alldeles egen röstassistent vid namn Monica som via Google Home kan hjälpa dig med att skapa inköpslistor eller tipsa om vad du ska äta till middag. Så här funkar den.

Google uppges förbereda budget-varianter av Pixel 3 och Pixel 3 XL, med påfallande mycket funktionalitet bibehållen från de dyrare syskonen.