Airpower är officiellt nedlagd

Du som optimistiskt hoppats på att Apple till slut skulle lansera laddningsplattan Airpower kan sluta hoppas.

Airpower är Apples trådlösa laddningsplatta som presenterades i samband med avtäckandet av Iphone X och Iphone 8 i september 2017. Det var en laddningsplatta där du skulle kunna placera allt från telefoner till klockor och hörlurar. Jag skriver dåtid, för nu har Apple själva bekräftat att man inte tänker lansera produkten.

I en intervju med publikationen Techcrunch har Apples Ran Riccio sagt följande:

Efter idoga försök har vi kommit fram till slutsatsen att Airpower inte kommer nå våra höga kvalitetsstandarder och vi har därför avslutat projektet. Vi ber om ursäkt till alla kunder som sett fram emot den här lanseringen. Vi tror fortsatt att framtiden är trådlös och vi hänger oss till att utveckla den trådlösa upplevelsen framåt".

99-redaktionens Jakob Nilsson får alltså hänga läpp över att hans profetia om att Airpower minsann skulle lanseras till slut inte stämmer. Är ni besvikna över att den inte lanseras, eller har ni löst det med andra lösningar ni är nöjda med?

Källa: Macrumors

Kommentarer
49 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.