Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
ace4711

ace4711

Medlem
  • Registrerad 2002-01-05
  • Senast aktiv 2021-02-20
  • Antal inlägg 1765

Foruminlägg

De senaste inläggen ace4711 har skrivit i forumet.

Ursprungligen av pmarriott:

Men du medger att det finns grader av vikt av att lyda instiftade lagar? Dessutom, sist det här var på tapeten visade det ju sig att halva regeringen var licensskolkare. Hur ska man då motivera gemene man att betala sin licens?
Jag tycker att det finns goda skäl att vägra betala TV-licens om man verkligen inte tar del av det utbudet.

Kan inflika att själv tittar jag mycket på SVT och betalar gladeligen min licens. Jag tittar aldrig på Viasat etc och betalar sålunda inte för deras utbud. Kan inte se varför SVT skulle ha någon särställning i detta avseende. Oberoende media är viktigt, men jag tycker att det är de som tillgodogör sig mediet som ska betala för det.

Nej, det är fel att säga att det bara är en gradskillnad. Jag tycker att det är ett tabu att bryta mot lagar, som det under extrema förhållanden finns undantag för. Men, det gör inte att hela skiten börjar gunga. Precis som jag tycker det är fel/tabu att döda andra människor, eller stjäla saker. Och även där finns det extrema undantag för detta.

Om det är OK att i en demokrati bara följa de lagar man tycker om undergräver det faktiskt själva grundfundamentet som demokratin och samhället vilar på. Samhället rasar inte om det förekommer lagbrott, det är inte det jag menar, men om vi inte är ense om att det är OMORALISKT i sig själv att bryta mot lagen så hotar det vårt samhällssystem.

Ursprungligen av pmarriott:

Om ett nazistparti vinner nästa val och det blir lag på att slå ner alla utlänningar man ser, är det då moraliskt fel att bryta mot den lagen? Det kan vara fel även på stiftade lagar. Dagens lagstiftning har inte hängt med och är otidsenlig. Tills ganska nyligen var det lag på att alla Londons taxibilar skulle ha med hö till sin häst i fordonet. Var det moraliskt fel att bryta mot den lagen?

Jag tycker det är skillnad på att tvingas skicka judar i järnvägsvagnar mot förintelsen och betala en licensavgift. Grunden är följande. Har men en demokrati och en lagstiftning som skall gälla alla så får man finna sig i att följa lagarna, även de man inte gillar, och istället försöka via parlamentariska medel försöka ändra dessa. Man skall ha extremt goda skäl för att bryta mot demokratiskt fattade lagar, att påstå att licenslagen når upp till den nivån är bara larvigt.

Ursprungligen av pmarriott:

Jag tycker att:
1. De som verkligen inte tar del av SVT och SR och vägrar betala TV licens inte begår något moraliskt fel.

Är det inte moraliskt fel att bryta mot demokratiskt instiftade lagar? (Undantag kan vara civil olydnad - där man faktiskt tar sitt straff för att visa hur fel man tycker en lag är)

Ursprungligen av Falutjorven:

Du skrev: "om frågeställningen var att lösa en uppgift utan iTunes kan det väl vara trevligt om vi andra på forumet ger de alternativ som vi kan se".

Eftersom du förespråkar iTunes som "best practice" antog jag att du avsåg det som ett "alternativ" till att INTE använda iTunes. Har jag missuppfattat ber jag om ursäkt, självklart.

Men, jag har ju tipsat om dropbox, som jag själva använder? Sen påstår du också att jag inte kan läsa innantill. Vad grundar du det på?

När gjorde jag den logiska vurpan (enligt dig) och sa att du skulle använda iTunes?

Ursprungligen av Erik.dv:

Fast det är ändå tämligen baklänges att behöva en tredjeparttjänst, inte sant?

iOS behöver alltså:

1st Apple ID
1st Google-konto är att föredra
1st Facebook-konto är att föredra
1st DropBox-konto är att föredra
1st Spotify-konto är att föredra

Det känns enklare att bara kunna föra över lite filer om man behöver det från A till B utan att behöva gå via C.

Nu tycker jag att du är onödigt polemisk.

Man *behöver* inte det du räknar upp. Men, om frågeställningen var att lösa en uppgift utan iTunes kan det väl vara trevligt om vi andra på forumet ger de alternativ som vi kan se. Helt enkelt försöker svara på frågan.

Sen är det också så att alla plattformar har best-practice som man gör bäst i att följa, eller så får man förbereda sig på strul, eller i alla fall mera ansträngning.

Jag gissar att det är meckigt att på en Windows telefon försöka klara sig utan Bing, eller på en Android-lur göra massa saker utan google-konto. Om/när jag byter system försöker jag se till att kolla runt och lära mig det rekommenderade sättet från andra erfarna användare.

Tyvärr verkar det ge mycket mera bränsle i tråden att ondgöra sig över hur saker funkar (och om det är BRA eller DÅLIGT) istället för ange alternativ eller lära sig best-practice.

Ursprungligen av Falutjorven:

Blir alldeles matt när jag läser sånt här inkrökt trams. Snacka om tunnelseende.
Jag tycker att Apples lösning med iTunes är idiotisk. Igen alltså: med iTunes. Inget annat har diskuterats.
Det avfärdar du med argumentet att du har "mer jobb med att hjälpa de med win och android än de med Mac och iOS".
Jaha, och? Vad har det med iTunes specifikt att göra? Jo, inte ett skit.
Jag svär inte över iOS, utan över iTunes. Kan du verkligen inte fatta skillnaden?
Du verkar också ha anlag för konspirationsteorier. Jag har "ingen egen agenda" alls. Skaffade min första Mac 1991 och har aldrig haft en tanke på att köra annat. Men jag anser lika förbannat att systemet med iPhone/iTunes är idiotiskt. Det kanske passar just DINA behov. Bara att gratulera. Men kan du få in i skallen att det inte passar MINA?
Jag tjatar inte på dig att du ska tycka som jag. Varför tjatar du på mig att jag ska tycka som du?

Så, varför inte använda gratis dropbox som jag föreslog?

Eller spotify så klart.

De gånger jag är på jobbet och kommer på att jag vill lyssna på musik (i min iPhone) som jag har på jobbdatorn vägen hem använder jag dropbox, dvs jag kastar bara över filen till dropbox på min Mac på jobbet (utan iTunes) och lyssnar på det via dropbox på vägen hem. Sen kan jag alltid välja att synka den via iTunes via min dator hemma. Men, så gör jag när jag vill lyssna på nåt utan iTunes.

Den här sista nyheten som bekräftar ett hårt datum för de existerande modellerna att sluta säljas i EU är väl goda nyheter? Det bekräftar väl bara att dagens system/försäljning skiter Apple i och att det antagligen inte är så långt borta till en ny modell? Detta har ju Apples VD lovat skall ske under 2013.

För mig dog hela diskussionen om det någonsin kommer en ny Mac Pro i samband med Tim Cooks officiella och lugnande besked. Den kvarvarande frågan är ju om det kommer komma en ny modell efter den uppdatering som kommer i år. Men, så kan man ju alltid hålla på... Men, datorer stora som charterresväskor fullkomligt rasar i försäljning, oavsett leverantör.

Jag har inga problem att se att AppleTV kan bli den bästa smart-TV-lösningen, det känns som om bara Apple öppnade för Appar skulle dom flesta tycka att AppleTV vore den bästa lösningen för just detta. Men, det här att en något ny/dyrare AppleTV skulle kunna vara spelkonsol också, men inte vara bäst i klassen känns icke-Apple. (Därmed inte sagt att JAG skulle tycka det vore bra)

Mm. Appar till AppleTV skulle nog vara både marknaden gilla och Apple tjäna pengar på. AppleTV som spelkonsol är jag dock mera skeptiskt till. Apple vill ju ha den bästa produkten på marknaden, och struntar ofta om den blir den dyraste. Hur skulle en AppleTV med spel funka i det perspektivet?

Det känns som om många tänker sig att en AppleTV + en handkontroll skulle för nästa inga pengar alls kunna bli en konsol. Japp, det skulle nog kunna bli den billigaste och sämsta konsolen...

Alla är också överens om att vi inte skall ha utgifter som inte leder till något gott. Var den gränsdragning går är olika inom olika partier (personer) bara. En person som tycker att kommunala musikskolan är skit kan t ex tycka att den beridna vaktparaden är något som staten skall ta ansvar för.

Kanske glider vi från ämnet lite... Men det kanske inte gör nåt.

Ja, nu förstår jag hur du menar, och jag håller i stort sett med i all väsentligt.

Jag har själv ett hus i Stockholm... Jo, problemet med att tillämpa "vanliga sunda ekonomiska principer" på bostadsmarknaden i Stockholm är att tokstollarna har fått rätt typ 28 av 30 av de senaste åren. Dvs, om man jämför att långsamt spara ihop till en kontantinsats och sedan köpa en bostad som man kan betala av på 10 år jämfört med att köpa en bostadsrätt eller villa i Stockholm så tidigt som möjligt med låg amortering och i närheten med så dyrt du orkar med så har det sista (till synes korkade alternativet) nästan jämt varit mera ekonomiskt fördelaktigt. Tyvärr, kanske man kan säga.

Själva grunden för att detta (tyvärr) fortsatt kommer vara fallet är att det fortsätter att flytta in folk till Stockholm, men byggs mycket lite nytt.

Många argumenterar för att bostadspriser egentligen är dold inflation. För medborgarna funkar det ungefär likadant, men riksbanker världen över verkar vara livrädda för riktig inflation, men boendepriser är inte alls lika farligt.

De stora förlorarna i detta är unga människor utanför bostadsmarknaden... Själv har jag lån på vårt hus på ca 30% av marknadsvärdet.

Ursprungligen av pmarriott:

Nej, bankerna måste hållas i strama tyglar eftersom de har en central roll i samhället. Om en bank går omkull så påverkas många människor. Då fick man till exempel begränsa skadeverkningarna genom att om du exempelvis har ditt huslån i en bank som går omkull så slipper du betala tillbaka lånet etc. Då skulle bankerna hålla lite hårdare i pengarna. Samma sak om bankerna inte fick ta pant överstigande marknadsvärdet. Om du då har lån på 2 miljoner på ett hus som bara är värt 1 miljon så kan banken inte driva in mer än den miljonen de får för huset på exekutiv auktion.
SMS-lån är ett otyg som bara medför elände. Jag skulle inte ha något emot ett förbud - eller att SMS-lånen helt enkelt inte fick drivas in av Kronofogden.

Jag tror att du skriver att dom som är skyldiga ett företag (eller bank) pengar som går om kull slipper betala. Så är det aldrig. Det är inte heller det som menas med att nationalstater skapar "bankakuter". I normal företagsverksamhet riskerar alla fordringsägare att bli utan pengar om företag går i konkurs. Banker har en utvidgning av detta i form av en statlig insättningsgaranti, som garanterar upp till 100 000 Euro per person. Detta system verkar alla vara överens. Men, det är fenomenet att stater skall rädda banker och finansinstitut till varje pris som allt flera personer ifrågasätter. Om bankirerna och ägarna har detta i bakhuvudet så förskjuts risktagandet eftersom straffet att ha fel inte blir lika allvarligt som i en oreglerad marknad.

Ursprungligen av zappee:

Nej, förbud hindrar inget. Då kommer det komma fram en svartlånemarknad istället.

Behåll SMS-lån och låt bankerna bestämma amorteringen själv efter hur mycket risk de vill ha.

Fast bankerna har ju upprepade gånger tagit för hög risk just för att dom räknar med att vinsterna är bankerna egna, men skulle det gå käpprätt åt helvete skall samhället betala förlusterna. Detta är ju ett perfekt upplägg om man är bankdirektör men ytterst tveksamt för samhället i stort...