Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Fredrik Dolk

Fredrik Dolk

Medlem
  • Plats Ljusdal
  • Registrerad 2002-03-08
  • Senast aktiv 2020-11-18
  • Antal inlägg 1457

Foruminlägg

De senaste inläggen Fredrik Dolk har skrivit i forumet.

Kul! Grattis Björnström!

Jag är inte så jätteaktiv här längre, även om jag kikar in varje dag och prenumererar på nya trådar via RSS.

Jag förstår att vissa som första reaktion ställer sig en smula skeptiska till Sweclockers. Det har varit lätt att som Mac-användare kika in på Sweclockers och skrockande skratta åt pezetrollen som sätter neonbelysning i sina plastiga towerlådor och anser FPS i CS vara en värdemätare på hur bra dator man har.

Å andra sidan köper jag Björnströms argument till fullo. Känner han att han hamnat i en återvändsgränd där 99mac inte längre kan utvecklas under hans vingar, då finns det bara en väg framåt.

Om Sweclockers inställning håller och fungerar tror även jag att detta blir det bästa för 99mac.

Tack för allt Björnström!
Det har varit en lång och trevlig resa och jag är glad att jag fått vara med från ett väldigt tidigt skede i sajtens livscykel.

Nej, det ges ingen rabatt på iPhone via Apple Store.

I liggande läge har en iPhone 4 en skärmupplösning på 960x640 pixlar.
Varför vill du då spela en film som mäter 720 pixlar på höjden? Du måste ändå skala ner bilden för att passa skärmen på iPhone.

Annars är programmet Handbrake ett väldigt bra program för att konvertera film. Du väljer själv vilken upplösning och komprimering du önskar på bild och ljud.

HandBrake

Minnet av den här händelsen hemsöker mig fortfarande i mina drömmar.

Om ditt alias inte längre hittar originalet visar du info på aliaset. Där kan du klicka på "Välj nytt original" och då leta upp huvudfilen igen.

Med min nyinköpta iPhone 4 ställde jag mig på gymmets crosstrainer med musik i lurarna. Eftersom jag saknade en hållare att fästa i byxlinningen lade jag upp telefonen på en liten hylla på crosstrainern. Perfekt tyckte jag.

Efter en halvtimme började jag dock bli lite trött och därmed började jag även flaxa lite med armarna. Eftersom det gick en hörlurskabel från telefonen upp till mina öron dröjde det inte länge förrän flaxandet med armarna resulterade i en iPhone som flög rakt bakåt och landade hårt i gymmets klinkersgolv. Med glaset nedåt.

Med fasa vände jag upp telefonen och möttes av en hel display. Pjuuuh!

Men man ska ju inte lära sig av sina misstag. Upp på crosstrainern igen och upprepa misstaget. Fem minuter senare låg telefonen på samma klinkersgolv med glaset nedåt.

Även denna gång höll den utan en skråma. Pjuuuh!

Därmed var det färdigt med att ha telefonen liggandes så och jag införskaffade en bälteshållare som nu bär min iPhone vid varje träningspass.

Vilket Logitech-system har du köpt?

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Airport Express har väl bara Ethernet in, så den funkar nog inte.

Jag har för mig att min Express av senaste modell faktiskt kan dela med sig ut ur porten också.

Min Express ansluter trådlöst till min Time Capsule. Jag har för mig att jag såg en inställning för att dela trafik via ethernet-porten.

Tyvärr är den avstängd där hemma, så jag kommer inte åt att se inställningarna just nu.

Om jag inte minns helt fel så kan AirPort Express ansluta trådlöst till ett annat nätverk och därefter dela ut interna IP-adresser via ethernet-porten. Om man då kopplar en switch till den ethernet-porten kan fler datorer koppla upp mot expressen via kabel.

Nackdelen är dock att det krävs ett befintligt trådlöst nätverk. Dom klienter som kopplar upp sig trådlöst mot expressen kommer ha begränsad hastighet till dom klienter som är kopplade med kabel.

Jag skulle nog rekommendera en AirPort Extreme om du är ute efter att koppla in klienter med kabel.

Ursprungligen av pmarriott:

En bekant kör en variant där han spelar med och hetsar upp säljaren med fraser som typ "detta låter jätteintressant" bara för att efter en kvart säga att han ska fråga sin gode man om lov.

Förut när jag fick säljsamtal brukade jag ibland, när jag hade tid, spela intresserad. Jag har nämligen lärt mig att det finns få saker som irriterar en säljare så mycket som ett långt samtal som inte leder till sälj.

Dom flesta har rätt tuffa krav på sig hur många samtal dom ska göra, eller hur mycket dom ska sälja, för att det ska vara godkänt. Då blir det riktigt kul att slösa bort 10 minuter av deras tid på att verka intresserad och ställa motfrågor och låtsas fundera etc, bara för att avsluta med:
– Haha, jag driver med dig. Jag är så klart inte intresserad. Hej då! *klick*

Ursprungligen av LCR:

Jag fattar inte heller, jag har ADSL och behöver ganska hög hastighet och skulle inte kunna ha det utan ett telefonnummer.

LCR

Varför behöver du ett telefonnummer för att ha ADSL?
Jag har själv ADSL och saknar teleabonnemang. Var inga som helst problem att få inkopplat.

Efter att ha flyttat från Stockholm till Järvsö i juli beslutade jag och sambon att fast telefoni är ett avslutat kapitel för oss. Enda anledningen att vi hade det i Stockholm var att ComHem bjöd på den billigaste av tre tjänster när man var kund hos dom. Telefonin alltså.

Jag har på snart tre månader inte haft ett enda säljsamtal! Så otroligt skönt.

Rekommenderas å det grövsta!

Ursprungligen av William WM:

Nu väcker jag en gammal död tråd, men det är för att det i rimlighetens namn bör stoppas in i den här tråden.

Eftersändfunktionen känns lite som en del annat i Mailklienten - som svart magi. Det fungerar ibland, ibland inte utan uppenbar förklaring.

Jag kan inte eftersända alla brev, det verkar endast fungera på brev som innehåller andra adresser än min "huvudadress", t.ex. fungerar funktionen för brev som är adresserade till alias av min adress, t.ex: admin@ eller postmaster@ osv.

Ska det vara så? Informationen i hjälpfiler eller supportsidor är obefintlig.

Hur tusan eftersänder man övriga brev (de som Mail inte tycker att jag skulle behöva eftersända)?

Oj, det där lät lite konstigt. Jag kan eftersända alla mail utan bekymmer.

Jag skulle nästan rekommendera att du skapar en egen tråd för ditt problem för att på så sätt ge frågan lite mer uppmärksamhet. Eftersom den här tråden ursprungligen handlar om att vidarebefodra kopior är det kanske inte alla som uppmärksammar din fråga.

Ursprungligen av Goflorp:

Fredrik, fråga dem om de vet vad de har för upstream-hastighet.

Om det är 1 megabit, be dem tända lampan, stänga av vuze och sitta still

Jag tror den gemensamma nämnaren kan vara just begränsad upstream-hastighet på deras sida.

Jag upplever samma problem här.
Alla jag videochattar med ser mig hur bra som helst.

Jag upplever dock alla andra med pixlar/artefakter, typ sådana som uppstår när digital-TV tappar signalen och det blir dataförlust på vägen.

Jag kommer upp i hastigheter på 20/1,7 Mbit/s på min ADSL-lina hemma och ca 10/10 på jobblinan Det spelar ingen roll vart jag sitter för att problemet ska uppstå. Jag har även provat med både trådanslutning och trådlös anslutning till routrarna. Det gör ingen skillnad.

Är det mina motparters uthastighet som gör att jag ser dom sämre, medan jag alltid har bra uthastigheter varför dom ser mig bra?

Irriterande är det.